[Eski] Tc Konnekt 8 Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Armonik

Yeni üye
İkinci el ve iyi bir fiyata bu cikazı edindim.win7 kullanıyorum,sitesinden driverını indirdim,kurdum.
Sorunum şu; cihazdan ses alamıyorum.Firewire bağlantı yaptım.Zuhal Müziğin tanıtım videosunda bu ürünlerle birlikte mutlaka Texas Instruments chipli firewire kartlarının kullanılması gerektiği yazıyor...
Ben halihazırda Hp bilgisayarımda bulunan firewire bağlantısını kullandım.Sizce sorun bu olabilir mi?Kendi kullandığım firewire girişinin bu chipe sahip olup olmadığını nasıl anlayabilirim?Eğer Texas Instruments chipli bir firewire kartı almam gerekiyorsa bunu nereden temin edebilirim?
Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum...

Firewire hakkında bir bilgim yok (gerçi forumda çok değinildi, biraz arama yapmanı tavsiye ederim) ama driver installation sırasında seskartını kapattın değilmi?

Bende de bi konnekt 6 var gozunu korkutmak gibi olmasın ama cok ugrastırdı benı de hala da dropoutlar hat safhada; bi daha tc electronic mi?!
ASLA...

Sorunu Tc veya herhangi bir üreticide bulmaktansa bilgisayarınıza olan kurulum aşamaları ve sisteminizdeki çakışan ekran kartı , firewire , Win 7 gibi konuları bir daha gözden geçirelim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar install yaparken ses kartını kapattım,önce driver kuruldu,sonra cihaz takıldı,bunda bir sıkıntı yok.yabancı forumlarda da baktığım kadarıyla sorun firewire kartı gibi görünüyor.
Bunun yanında; firewire bağlantı yapılmış iken aynı zamanda cihazın adaptörü de takılı idi.Bununla ilgili de bazı şeyler yazılmış ama çok iyi anlayamadım.Akşam bunu tekrar inceleyeceğim.
Ti chipli bir firewire kartı nereden bulabilirim fikri olan var mı acaba?

Ben yıllardır adaptörsüz kullanıyorum (hatta adaptörü nereye kaldırdığımı bile hatırlamıyorum :mrgreen: )

Armonik' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar install yaparken ses kartını kapattım,önce driver kuruldu,sonra cihaz takıldı,bunda bir sıkıntı yok.yabancı forumlarda da baktığım kadarıyla sorun firewire kartı gibi görünüyor.
Bunun yanında; firewire bağlantı yapılmış iken aynı zamanda cihazın adaptörü de takılı idi.Bununla ilgili de bazı şeyler yazılmış ama çok iyi anlayamadım.Akşam bunu tekrar inceleyeceğim.
Ti chipli bir firewire kartı nereden bulabilirim fikri olan var mı acaba?

Win 7 kullanıyorsan Device managerdan firewire kartını update et," legacy driver"ı seç sorunun sanırım çözülecek ti chipset li kart almana gerek kalmadan.

TC Konnekt 8?
Var mı öyle bir ürün?

Masaüstü bilgisayardan mı bahsediyoruz?
TI Chipset'li olması şart değil. Ucuzundan VIA chipsetli bir firewire PCI ya da PCIe bile alıp denenebilir (ki ben masaüstü bilgisayarımda VIA chipsetli bir PCI kullanıyorum). Ama tabii Texas Instruments daha sağlam bir alışveriş kesinlikle. Sonradan başın ağrımaz. Ayrıca TI PCI/PCMCIA bulunması kolay değil, ama çok zor da değil. İnternet sağolsun.

arkadaşlar sorunum çözüldü teşekkür ederim.İlter Hocanın dediği gibi Ti chipsetli karta gerek kalmadı,mevcut Via chipli ünite sorunsuzca çalıştırdı.Fakat ben adaptörü de takmıştım,sanırım mesele bundan kaynaklandı.Yardımlarınız için teşekkür ederim...

Mertay, şaka değildi. Tamamen benim bunaklığıma denk gelmiş. Uzun süredir bu arabirim gündeme gelmemişti, tamamen aklımdan silinmiş.

Armonik, adaptörü ile çalıştırmış olman sorun yaratmış gibi bir izlenim yarattı son cümlelerinden biri. Nasıl olur... adaptörü kararlı güç/elektrik sağlar sadece. İyidir yani kullanması.
Sorunun çözüldüğüne sevindim tabii.

ilterocktive' Alıntı:
Mertay, şaka değildi. Tamamen benim bunaklığıma denk gelmiş. Uzun süredir bu arabirim gündeme gelmemişti, tamamen aklımdan silinmiş.

Armonik, adaptörü ile çalıştırmış olman sorun yaratmış gibi bir izlenim yarattı son cümlelerinden biri. Nasıl olur... adaptörü kararlı güç/elektrik sağlar sadece. İyidir yani kullanması.
Sorunun çözüldüğüne sevindim tabii.

kesinlikle ben de anlayamadım Hocam,şu an için karttan ses alma ve kayda sokma işine odaklandım.bilahare deneyip yazarım buraya...

evet adaptörü de taktım denedim,sorun yok.Bu sorun neden kaynaklandı o halde bilinmez...
Bazen aklım ermiyor bu bilgisayarlara yahu... :D

Armonik' Alıntı:
evet adaptörü de taktım denedim,sorun yok.Bu sorun neden kaynaklandı o halde bilinmez...
Armonik, başta sen değil miydin, HP'nin onboard firewire portunu denediğini söyleyen/yazan?

ilterocktive' Alıntı:
Armonik' Alıntı:
Armonik, başta sen değil miydin, HP'nin onboard firewire portunu denediğini söyleyen/yazan?

hocam işte mesele de orada ya...!
o zaman çalışmamıştı.adaptörü çıkardım,yeniden kurdum oldu.sonra adaptörü tekrar taktım,sorun yok...
anlamadım ben bu işi sözün özü... :)

Onboard VIA chipset'lyidi yani? Hiçbir şey almana takmana gerek kalmadan düzeldi sorun?

Ben yeni bir donanım denedin de, ondan sonra düzeldi zannettim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri