[Eski] Trance ve House muzik produksyonu icin ABLETON mi? LOGIC mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

welowiss

Yeni üye
Merhabalar..
6 aydir produksyon uzerinde amatorce yaptigim calismalarin ardindan artik profesyonel sartlarda calismam gerektigini dusundum ve asagida yazdigim cihazlari bir araya getirdim.Trance ve House tarzinda calisiyorum.Ancak ableton ve logic konusunda tecrubem yok maalesef.Logic mi ableton mi kararsiz kaldim?Aslinda gonlum abletondan yanaydi ama ableton live in sonundaki live kelimesi kafami karistirdi.Canli performans agirlikli yazilmis bir yazilim mi tamamen? Sozun kisasi benim canli performans ile isim yok.. Bu durumda Trance ve house icin LOGIC mi yoksa ABLETON mi? Tecrubeli arkadaslarin yardimci olmasi dilegiyle.. Vakit ayiranlara simdiden tesekkurler..

Apple imac i5 8gb ram + twin impact + axiom pro + akg hd
(buraya konfigurasyonumu yazmak istedim ki daha rahat tavsiyelerde bulunabilin)

Ben Ableton kullanıyorum. Bence elektronik müzik yapmak için biçilmiş kaftan. Ama piyasada ses getiren bir çok iş Logic'le çıkıyor. Bana Logic'in kullanımı arayüzü falan çok zor geliyor. Bir de internetten Ableton'la elektronik müzik yapmak üzerine bir sürü tips&tricks içeren tutoriallar bulabilirsin.

iki program hakkindada tecrubem yok ama su program zor su program kolay diye bi kani da bulunmak bence cok dogru olmaz.Sonucta hangisine alisirsan o sana kolay gelir zamanla.. sonucta adamlar tasarlarken insanlar en iyi sekilde sanatlarini yansitsinlar diye dusunuyorlar.. Sanirim bu konuda ikisine denemeden bi karar vermek zor olcak.Peki bu durumda sunu sormak istiyorum.Biliosunuz ses kalitesi cok onemli yapilan produksyonlarda.. Ableton ve logic arasinda bariz bir kalite farki varmi? Yani donanimlarin etkisi disinda yazilim olarak ses kalitesine ve masteringe katkilari nelerdir?

Live'ın daha önceki sürümleri pek iyi bir ses kalitesine sahip değildi ama 7 versiyonundan itibaren diğerleri ile aynı kalitede duyuma sahip olduğunu düşünüyorum.

Fakat, beraberlerinde gelen pluginleri kullanacaksan ve müziğini onlarla yaratıp, onlarla miksleyeceksen Logic'in pluginleri çok daha iyi.

Tesekkurler.Sanirim Logic bir adim daha yakin bana.Ama yinede farkli dusunceleri olanlar lutfen paylassinlar.

Evet kesinlikle... ReWire işi yüzyılın icadı, hayatımızı ne kolaylaştırıyor. Yok Reason'da yazıp da bounce alacağız da oradan Pro Tools'a koyacağız da çekeceğiz de milyarlarca iş olurdu Rivayr olmasaydı.

Logic siparisini verdim zaten :) Ableton da denenmeye deger.Vakit ayiran herkese bi kez daha tesekkur ediyorum.

Buarada GarageBand ile Logic arayuzunun arasinda ne kadar benzerlikler var.Logic gelene kadar garageband ile pratik yapmak bisi kazandirir mi?

Çok bir benzerlik yok ama benzer yanları da var hatırladığım kadarıyla. O da GB'i çok kullanmadığım için çok hatırlayamıyorum şahsen. Yine de çok benzemiyorlar. Ama isterseniz yine de yapın pratik...

Geri