[Eski] Usb 2.0 a nasıl geçebilirim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mus-e-ician

Yeni üye
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bilgisayarımda usb 1.0 bulunmakta ve dosya aktarımı aşırı yavaş. Usb 2.0 a geçmek için bir driver var mıdır? Çok acil lazım. (Service pack olmuyor :) )

Sevgiler, saygılar...

Yani daha doğrusu şimdi gördüğüm kadarıyla, bende usb driver ı yüklü değil galiba. Device manager da üzerinde ünlem işareti var usb ile ilgili olan kısmın.

anakartım da http://www.abit-usa.com/products/mb/tec ... &model=261

usb olarak zaten anakartın giriş çıkışını kullanıyorum, başak bir seçenek var mı bilmiyorum.

Anakartımın usb için gördüğüm kadarıyla bir driver ı yok mu yoksa ben mi bulamadım?

Evet çalışıyor, ama mesela ipod a şarkıları çok yavaş atıyor. Hatta M-audio fast-track i de bu şekilde kullandım hep bugüne kadar.

Fasttrack USB 1.1 üzerinden çalýþýyor zaten. Yani USB2'n olsa bile 1.1 hýzýnda çalýþacaktýr.

Anakartýnýn usb 2.0 desteklediðinden emin olamadým. Ama çalýþýyorsa, çalýþtýðý kadardýr iþte hýzýn. Yani USB2 bir portun sürücü sorunu nedeniyle 1.1 olarak çalýþtýðýný hiç görmedim/duymadým.

Device manager da USB controllers bölümünde "USB2 Enhanced" bir device gözüküyorsa 2.0 kullanýyorsundur, ve destekliyordur.

Xp Service pack 1 de 2.0 desteği yoktu bir aralar aygıt 2.0 desteklesede işletim sistemi iplemiyordu:) Tabi çok küçük bir ihtimal güncelleme yapılmadan kalmış olması bugüne.

Usb2 değilmiş galiba. Şimdi hızlandı windowsu yeniden yükledim, update de yaptı. Sanırım usb 1.1 oldu. Önceki halinde usb nin driver ı bile yüklü değilmiş o sebeple (nasıl çalışıyorduysa onu da anlamadım) aşırı yavaş çalışıyormuş. Yeter zaten bu kadar hız bana, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Yalnız usb 2.0 ile ilginenler için öğrendiğim bir ayrıntıyı yazayım. Windows xp de service pack 1a veya service pack 2 olmadan, elinizde usb 2.0 driver dosyası olsa bile yükleyemiyormuşsunuz driver ı. Service pack 1 de yani 2.0 desteği yok yine onu güncellemişler sanırsam.

Bende bir taşınabilir hdd var. Usb kablosunun 3 tane ucu var ikisi bilgisayara bağlanıyor bir tanesi harddiske bu şekilde usb 2.0 olarak çalışabiliyor.

Eğer senin kulanacağın zımbırtıda 2.0 destekliyorsa böyle bir kablo ve 2 usb soketi harcayarak 2.0 kullanabilirsin. gayet hızlı oluyor.

Skull_KruSher' Alıntı:
Bende bir taşınabilir hdd var. Usb kablosunun 3 tane ucu var ikisi bilgisayara bağlanıyor bir tanesi harddiske bu şekilde usb 2.0 olarak çalışabiliyor.

Eğer senin kulanacağın zımbırtıda 2.0 destekliyorsa böyle bir kablo ve 2 usb soketi harcayarak 2.0 kullanabilirsin. gayet hızlı oluyor.

USB zaten uc tane kablo kullanir. Ground Data+, Data-. Bunun USB2.0 ya da 1.0 olmasi ile alakasi yok. Ama sen sanirim iki tane USB pair dan bahsetmissin. O da USB harddisk in sanirim gucunu de USB den aliyor onun icin. 2.0 ile bir alakasi yok

grego' Alıntı:
Skull_KruSher' Alıntı:

USB zaten uc tane kablo kullanir. Ground Data+, Data-. Bunun USB2.0 ya da 1.0 olmasi ile alakasi yok. Ama sen sanirim iki tane USB pair dan bahsetmissin. O da USB harddisk in sanirim gucunu de USB den aliyor onun icin. 2.0 ile bir alakasi yok

grego, Shull_KruSher'in bahsettiği olay farklı. Senin bahsettiğin Usb içindeki 3 kablo ile alakası yok. Ben de bir yerde görmüştüm. Zaten arkadaş oldukça açık anlatmış ama ben bir daha anlatayım. 3 tane USB kablosu var. 2 si bir tarafta, 1'i bir tarafta. Sen 2.0 çalışmasını istediğin cihaza tek olanı takıyorsun. Diğer 2 tane kalanı da 1.1 olan 2 usb porta takıyorsun. 2 tane 1.1 usb portu aynı anda çalışıp 2.0 data hızını elde edebiliyorsun.

USB1.1 in teorik hizi 12 Mbps, USB2.0 in ise 480 Mbps. 12 + 12 = 24 Mbps. 24 nerede 480 nerede? Seri iletisimde iki tane kanalin birlestirilip tek kanal gibi kullanilmasi gibi bir olay da yapilamaz.Bu sistemler daisy-chain mantigi ile calisir ve Y baglanti olmaz.

Vallahi bu zımbırtıların teorik olarak nasıl çalıştıklarını bilmiyorum, ilgilenmiyorumda zaten.
Ancak pratikte kabloların 2 sini taktığımda normal hdd-hdd transferi gibi data transferi yaparken tekini taktığımda data transfer etmek işkence gibi oluyor. +12 mb bu kadar eder mi? bilmiyorum

3-4 sene evvelki makinelerde sanırım usb 2.0 yoktu böyle bir makinede de ikisini taktığımda performans artıyor.

Başta dediğim gibi teorik olarak anlamam usb den ama pratikte yaşadığımı söyledim.

Skull_krusher;
Cok iddiali konusmak istemiyorum, teknolojinin ucu bucagi yok o yuzden ben gormedim duymadim diye olmayacak diye bir kaide yok.Ama teori pratik ile ters dusmez. Kullandigin harddisk in modelini markasini vs. yazabilir misin? Arastirip bilmedigim bir konuyu ogrenme istiyorum.

Hdd Samsung Smart Disk 40gb diye hatırlıyorum(arkadaşta şu anda alınca tam modeli kodu modu nesi varsa yazarım)

Ahanda kabloda bunun siyah olanı

cable.jpg

Bu arada bu hdd i tekli usb kablosuyla bağlayınca hata veriyor windows amca "bu taktığın şey her ne ise usb 2.0 olarak çalışabilir ama şu anda çalışmıyor bilgin olsun" diye.

Aynı naneden bende de mevcut ama hiç iki kabloyu birden takmayı denemedim. Zaten kablolardan birini taktığımda çalışıyor ama yalnızca belirli olan "bir"ini taktığımda çalışıyor. Numaralandırmak gerekirse yalnız 1 i taktığımda çalışıyor ama yalnız 2yi takarsam aleti görmüyor. Eve gidince iki ucu da takıp deneyeceğim bakalım :)

Evet, daha once arastirmistim urunu fakat bir kaynaktan bilgi bulabilmistim hakkinda, onda da birinin besleme digerinin veri transferi icin oldugundan bahsediliyordu USB'lerin. Urunun tam o oldugundan emin olamadigim icin o konuda cevap yazmamistim. Simdi olay netlik kazandi. Birini takinca bilgisayarin gormemesi o USB nin besleme icin kullanilmasidir. Digeri ise veri iletisimi icindir. Ikisini birden taktiginizda hizlanmasi da akimin yeterli seviyeye gelmesi olarak yorumluyorum.Bu ikinci gorusumunden pek emin degilim, yanlissam duzeltin lutfen.

olay Dönüş hızıyla alakalı . Bir kablodan alınan akım 7200 rpm ( yada en üst hız neyse ) yetmemekte bunun için ekstradan Vcc uçlarından akım ceken bir kablo daha takılır boyle harddisklere.

Birde USB 2.0 donanım olarakta farklıdır. Usb 1.1 bir sürücü ile USB 2.0 olmaz. USB 1.1 olan girişler ömürlerini USB 1.1 olarak tamamlayacak. Ekstra pcı arabirimler var USB 2.0 alınıp takılırsa ekstradan yuva ile USB 2.0 Sahibi olunur..

Sevgilerrr...

CL.

Skull_KruSher' Alıntı:
Bu arada bu hdd i tekli usb kablosuyla bağlayınca hata veriyor windows amca "bu taktığın şey her ne ise usb 2.0 olarak çalışabilir ama şu anda çalışmıyor bilgin olsun" diye.

bu windows'un ukela hata mesajlarından biri. Benim eski makinada da veriyor. Kullandığın USB cihaz 2.0 'ı destekliyor ama makinadaki USB portu 2.0 olmadığı için 1.1 olarak çalışıyor. "Ola ki makinaya (arkadaşın bahsettiği gibi ) PCI slota takılan USB portlardan alırsan ya da makinayı değiştirirsen bu aleti USB 2.0 ile kullanabilirsin" demek istiyor.

Windows'un gereksiz mesajları....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri