[Eski] usb midi ve usb ses kartı yardım lütfen

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

emosound

Yeni üye
Herkese merhabalar ilk önce benim emu tracker pre usb ses kartım var ve geçen güm m audio uno midi arabirim aldım fakat delirmek üzereyim cubase ten ses gelmiyo frekans var fakat ses yok nasıl bir ayar yapmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

Acaba bir proje açmamış olabilir misin? :twisted:

"Şunu şunu yaptım" gibi bir açıklama olmadıkça ya da burada bir büyücü senin aklındakileri okumadıkça soruna cevap alman zor.

alperz' Alıntı:
Acaba bir proje açmamış olabilir misin? :twisted:

"Şunu şunu yaptım" gibi bir açıklama olmadıkça ya da burada bir büyücü senin aklındakileri okumadıkça soruna cevap alman zor.[/quot

programım cubase 3 emu tarcker pre ses kartım m audio uno usb bağlantı kablom triton le kullandığım klavye
cubase i açıyorum empty yapıyorum fileden sonra add midi track diyorum f11 yapıp bitane ses seçiyorum kanalımda in usb aygıtları out seçtiğim ses kayıt diyorum çalıyorum kırmızı ışık hareket ediyo hatta midi kanalında bişeyler yazılmış gibi gözüküyor fakat hiçbir ses yok. kanaldaki yazılmış olan şeye 2 defa tıklıyorum çıkan klavyede hiçbir şey yazılmamış gözüküyor kalemle yazıp play yaptığımda ses var açıklayabildimmi bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim teşakkürler şimdiden

"Adım Samuel, 25 yaşım" gibi olmuş bu da :lol:

Kayıt yaptığın MIDI kanalının "channel" ayarını '1' yapmayı denedin mi?

Monitörü aktif hale getirmemiş olabilir misin?Hani şu,hoparlör şeklindeki sekme.Record enable sekmesinin yanındaki.

alperz' Alıntı:
"Adım Samuel, 25 yaşım" gibi olmuş bu da :lol:

Kayıt yaptığın MIDI kanalının "channel" ayarını '1' yapmayı denedin mi?

evet denedim cubase le4 ü yükledim ama yine olmadı eğer yazılmış başka bir midi varsa okuyo fakat ben midi kayıt yapamıyorum anlamadım uğraşıyorum çözmeyi olmuyo araştırmalar içindeyim umarım sorunum çözülür yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim bi yerlerde yaptığım yalnış birşeyler var ama çözemedim neyse eğer aklınıza bişey gelirse bekliyorum buarada devrik cümlelerim heyecanım ve sinirim yüzünden özür dilerim

Eğer hala sorunu çözmediysen;
1 - M-audio USB UNO 'yu bilgisyara tanıttığından emin ol
2 - Klavye üzerinde ve proje üserinde çalıştığın midi kanallarının aynı ve aktif olup olmadığını kontrol et. Ayrıca kabloları kalvyede taktığın yeride kontrol et yanlış yere takmış olabilirsin yada midi kablon arızalı olabliir.
3 - Cubase trasnport paneli üzerinde sağ alt tarfta bir kaç tane vu-metre tadında gösterge var. Onlardan bir midi input. Klavyenin tuşlarına bastığında orda midi sinyali varmı bak.
4 - seçtiğin midi kanalının outputunu açtığın VST-i olarak seçmeyi unutma.

Lakin anlattığın kadarıyla bunları yapmışsın, ses gelmesi lazım. DEmekki sinyal yolunda bir hata var benim tavsiyem midi kablonu veya kalvyenin midi çıokışını bir kontrol et.

Olmadı zaten Triton varmış elinde ordan direk çalarsın :)

emosound, mesajlarında noktalama işaretlerini, büyük harfleri ve gerektiğinde alt satıra geçmeyi ve boşluk bırakmayı adet haline getir.

Yazılarını rahat rahat okuyamıyorum. Sen ne dediğini anlıyorsundur muhtemelen, ama buradan iyi görünmüyor.
Düşünce sesin buraya ulaşmıyor.

ilterocktive' Alıntı:
emosound, mesajlarında noktalama işaretlerini, büyük harfleri ve gerektiğinde alt satıra geçmeyi ve boşluk bırakmayı adet haline getir.

Yazılarını rahat rahat okuyamıyorum. Sen ne dediğini anlıyorsundur muhtemelen, ama buradan iyi görünmüyor.
Düşünce sesin buraya ulaşmıyor.

kusurabakma sinirden ne yazdığımı bilemez oldum neyse bilgisayar çöktü zaten.format atıp yeniden yüklücem . heralde kablomda sorun olamaz çünkü ışıkları yanıyor . neyse tekrar teşekkürler

Tamamdır.

Sorununu nasıl çözdüğünü yazman da iyi olmuş.
USB kabloları bu tip sorunlara neden olabiliyor demek ki.

Geri