[Eski] Veeeee MOTIF XF !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

M3 ve radias almaya hazırlanıyordum, bir an acaba beklesem mi dedim ama sonradan vazgeçtim.Gelmesi, yüksek fiyatların biraz aşağı çekilmesi falan derken benim için alınabilitesi 1.5-2 seneyi bulur.o yüzden hiç şaşmasam daha iyi olacak galiba :D Bakalım korg ne zaman bombayı patlatacak :D Bu arada bu güzel haber için de teşekkürler.

Peki amerikada ne zaman çıkar satışa?Bir fikriniz var mı? Genel de nasıl oluyor yani galiba önce amerika da çıkıyor satışa

Motif XS kullanıcılarına bir soru sormak isterim:

Motif serisinin hiçbir modelini demolarına bakmak dışında kullanmadım. Seslerin seçimi ile ilgili olarak; sahnede hızlı ses seçimine yönelik, klasik banka/numara vs girerek seçme şansı var mıdır yoksa tekerlek çevirmek mecburi midir?

Umarım alacağım cevap 'favoriler seçilebiliyor' gibisinden olmaz. Yeni master klavyemi XF olarak güncelleyip hayatıma mutlu-mesut devam edebilmeyi temenni ediyorum.

Bir XS7 kullanıcısı olarak cevap veriyorum:

Ses değiştirmek çok pratik. O iş için tempo tekerleğine dokunmama bile gerek yok. 1-16 arası numaralar var, aynı şekilde A-H arası bankalar. Her mod için fonksiyonu değişiyor tuşların. Bence tüm klavyelerden daha rahat ses değiştirmek. Favorites gibi özellikler de var tabii. Pek kullanmasam da favori seslerimi attım oraya, duruyor.

Rica ederim, ne demek. Büyük ihtimalle tuşeleri aynı. Kasa zaten komple aynı, tuş sistemini de değiştirmemişlerdir diye düşünüyorum. Tabi almadan önce bir çalmak, kurcalamak lazım yine de.

Kasım-Aralık gibi Do-Re satacakmış. O zamana kısmetse deneriz artık... 2GB flash ile açılış süresini de canlı canlı test etmek lazım gibi geliyor.

Evet abi onu ben de çok merak ediyorum, umarım hızlandırmak için birşeyler geliştirmişlerdir. Yoksa avantaj arttıkça beraberinde dezavantaj da artacak..

İlk görünce aklıma,elde kalan XS lerin rengi değişmiş durumu aklıma geldi. Triton = Tr misali.

Xs den farklı olmasını umuyorum.

:D haha evet abi. Ama 2 GB flash sample önemli bir fark. Bakalım bekleyip göreceğiz. Bu arada gariptir ki ES serisinde olan Breath Controller girişi XS'te yok. Solüsyon almamız lazım yani ille. Umarım XF'te vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=4l0AN-XgYj4

Hiç Motif kullanmadım ve master olarak -Türkiye'ye hemen geldiğinde- XF almayı planlıyorum. Aklıma takılan bir husus var. Tabii hiç Yamaha kullanmadığım için bir çok soru var da özellikle bir noktanın altını bu başlık altında çizmek ve fikir almak istedim.

Stüdyomda master olarak hep Korg tercih ettim. O1 sahibi olduğum dönemde, piyasada yeterli alternatif bulamadığımdan dolayı X3 de aldım. Aynı dönemde satışta olan ritimli klavye i3 modelini tercih etmedim, daha profesyonel sonuçlar alacağımı düşündüğümden dolayı. Fakat ekrandan başlayan ve tuşlar, dizayn vb birçok konuda devam eden i3'e göre ciddi bir performans eksikliği, kullanım sıkıntıları yaşadım ve sözde sample bakımından update edilmiş, daha yeni model X3 hiçbir zaman master olamadı, hep O1 ile çalışmak zorunda kaldım. i3 hiç kullanmadım ama dot-matrix ekran ile X3'ün hesap makinesi ekranı arasındaki fark bile beni bu düşünceye itiyor.

Tek bu değil; bir de geçtiğimiz birkaç yıl içinde pa2x ve M3 sahibi oldum sırasıyla... Öncelikle pa2x tercih etmem, o dönemde çaldığım grubumla ilgiliydi. Hemen belirteyim, pa2x ile genelde yapılan tarzda düğün çalmıyorduk tabii ki :twisted: Seslerini, kullanım özelliklerini oldukça beğendim. Bilhassa bakır nefesliler hem solo hem grup olarak çok yeteli gelmişti. Davullar gerçekçi idi. Presetlerden bahsediyorum tabii ki. Herneyse, grubumdan ayrılmam ve öğretmenlik ihtiyaçlarımın da değişmesi dolayısı ile pa2x'i satıp M3'e geçtim. pa2x'de bulunan sample bankalarının kat kat üstününü, bekliyordum; Oasys'in kardeşiydi ya... Fakat durum yine 'tarih tekerrürden ibarettir' sözünü doğruladı kendi adıma. pa2x'de bulunan başarılı sample'lar, Expanded halinde bile yoktu. Sequencer özellikleri bence iyiydi. Cubase dışında Korg'un sistemini bilhassa control mesajları oluşturmak ve editlemek için kullanırım. Ayrıca projeyi editlerken list görünümünü Amiga zamanından beri alışıp tercih etmem, belki de el alışkanlığı... Fakat sample bazlı bu tip cihazlarda preset sesler çok önemli tabii ki ve bir türlü ısınamadım.

Bu kadar uzun yazacağımı düşünmemiştim ama yazınca uzun sürdü :) Böyle bir düşünceye sahibim ve yola Yamaha master kullanarak devam etmek gibi belki de zorlu bir karar almak, ve şu anda sadece öğretmenlikten para kazandığım için hatırı sayılır bir yatırımı XF yönünde yapmayı düşünüyorum. Fikirler almak istiyorum. Bilhassa -benim gibi- cihazları kullanarak tecrübe edinmiş arkadaşların yorumları benim için belirleyici olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Cevit, XF gelir gelmez almak yerine, önce XS'i deneyip, sonra XF'i deneyip ondan sonra da karar verebilirsin. Master klavye özelliği olarak aralarında ciddi farklar yok, olan farkların da bir kısmı yeni çıkacak(çıktı ya da?) XS güncellemesiyle giderilecek. Tabi bu söylediğim XF'in flash rom özelliğinin senin için ne kadar önemli olduğuyla da ilgili. Belki ihtiyaçlarını XS de karşılar ve daha az para harcayarak işini görebilirsin.

Uzun süre 73 tuşlu bir m3 bekledim bekledim bekledim...Ama hernedense distribütör bir türlü cihazı getirmedi ben de bu konuyla haberini aldığım xf i beklemeye koyuldum.Heyecanla bekliyorum.daha önce xs i kullanma şansım olmuştu.Bu cihaz xs'ten daha iyi olacak diye umuyorum ki xs başlı başına çok süper bir cihaz.

Dream_Gypsy' Alıntı:
XF gelir gelmez almak yerine, önce XS'i deneyip, sonra XF'i deneyip ondan sonra da karar verebilirsin.

Şu aralar işlerim dolayısı ile ara ara Do-Re'ye uğruyorum, uğramışken de vakit buldukça teşhirdeki XS'i kurcalıyorum. Tabii bu kurcalama, bir mağazada ne kadar olursa öyle oluyor. Presetlerde gezinti ötesinde master becerilerini hala anlayabilmiş değilim. Tuşesiyle ilgili hayranlığa kapılıyorum her dokunuşumda, umarım aynı zamanda sağlamdırlar. Triton'ların tuşesini beğenememiştim, M3'ün de siyah tuşlarının şekillerine ısınamamıştım. Asıl hoşuma giden tuşlar şu aralar fantom g'de bulunanlar ama bununla ilgili yapacak bir şey yok. XS'deki tuşların hafifliği ve Triton'a oranla batma seviyelerinin çok daha iyi olması uzun süreli çalışmalarda hiç yormayacakmış hissi veriyor bana. Almışken, uzunca süre kullanma ümidiyle piyasada bulunan üst modeli tercih edebilirim. Zaten şu anda fiyat olarak da pek farklı değiller. Renkleri farklı özellikleri aynı model olsalar da siyahı tercih ederdim muhtemelen :mrgreen:

XF'i inceleyeceğim tabii ki geldiğinde. Ama demo videolarda izlediğim kadarıyla, 2GB flash ile birlikte gerçekten alternatifsiz gibi geliyor. Kullanıcı yorumlardan anladığım kadarıyla sistemine alışma süreci benim için biraz sancılı geçecek gibi geliyor, Korg'la yıllar geçirmemle alâkalı.

dün dore yi telefonla aradım...
XF in ay sonu geleceğini söylediler.
fiyatta xf6 için nakit 2400€ , taksitle 2700€ :shock:
galiba XF6 almak flash , pedal vs.. ile tam takım 3000€ u bulacak.. haydi hayırlısı..

amerikaki sitelerde fiyatlar 2300-2400 dolar.
ya arkadaş bu ülkede niye fiyatlar böyle. :(

Geri