[Eski] Virus programı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firestorm

Yeni üye
Uzun zamandır virus programım olmadan takılıyordum. 3 yıl format çekmeden idare ettim. Ama son dönemde çıkan terslikler yüzünden format çekip sistemi yeniden yükledim. (windows xp )

Bilgisayarı fazla yormayan, az ram yiyen ve istediğimde tüm işlevlerini kapatabileceğim, sürekli arka planda çalışmayacak bir virus programı önerebilir misiniz?

Nod32 genelde sessiz takılır ve sistemi yormaz. Norton özellikle tarama sırasında acayip kasar. Keza Kaspersky'da zorlar. AVG biraz daha az yorar. NOD32 önerilir, ancak başarı grafiğine bakmak lazım.

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Ben son zamanlarda şu yönetmi kullanıyoru; AVG kuruyorum, güncelleyip tarıyorum. Sonra kaldırıyorum. Lazım olursa yeniden kuruyorum :)

AVG Free guzel. Su ana kadar bir sorun cikartmadi. Nod da iyidir ama onun ucretsiz surumu var mi bilmiyorum.

Bir de kurar ya da indirirken şuna dikkat etmek lazım; bir çoğu artık tek paket haline geldi. Internet Security ya da Anti Virus seçenekleri ie geliyorlar. Ben sadece AntiVirus olarak kullanırım. Comodo'nun ücretsiz firewall yazılımını kullandığımdan, gerek yok öyle internet güvenliği filan :)

Bende şu an avg yüklü. Ama sinirimi bozuyor. Sürekli çalışıyor. Ben sadece internette güvenli dolaşmak, bir dosya indirdiğimde güvenlik ve dışarıdan bir flaşdisk veya harici disk geldiğinde kontrol edeyim istiyorum. Bu işlemler dışında fonksiyonlarını işlevsiz hale getiriyorum ama kontrol panelinde hala dolu birşeyler çalışıyor.

Paso torrent, p*rn, ve kırık yazılım indirmiyorsan, ücretsiz Microsoft Security Essentials yazılımını indir, kullan. Varsayılan ayarları bile yeter.
Ben iki senedir sorun yaşamadım.

Teşekkürler. Download' larımın %90' ı dizi oluyor. Torrent veya upload edilmiş rapid türü linkler. Zaten son darbeyi de spartacus ararken yedim sanırım. :)

3 seneden beri lisanslı "Eset Smart Security" kullanıyorum. Çok memnunum, bir sorunum olduğu zaman mail atıyorum, aynı gün içinde bilgilendiriyorlar.

En çok türkçeleştirilmesine katkıda bulundum desem yeri vardır :) .

Internet security suite olarak ZoneAlarm'ı çok beğeniyorum. Ne yazık ki Türkiye'de distribütörü yok. Kullanan var mı? Sizce de değer mi?

Yıllardır, hiç antivirüs kullanmadığımı fark ettim bu başlıkla. 8)

Şimdi indireyim bir Kaspersky, taratayım, silinebilen virüsleri silip programı kaldırayım tekrar :)

Yiğit, BitDefender Total Security. İstediğin zaman game modu falan var, ona alıyorsun, sessiz sedasız takılıyor. Tüm modüllerini ayrı ayrı kapatabiliyorsun. Windows bilgisayarlarımda hep bunu kullandım. Tavsiye ederim. İstersen herşeyi otomatik ayarlıyor, istersen kaputu açıp ıvır zıvır bir ton ayara ulaşabiliyorsun.

Ben de Kaspersky ile 200-300 arası hata, virüs, spam, spy -zart zurt- buldurdum, sildirdim, kaldırdım.

Eğer lisanslı satın alamıyorsanız avast ı öneririm. free versiyonu var kendini güncelliyor ki, antivirüs programlarındaki en önemli konudur güncelleme. Kırık bir ücretli program kullanmak yerine free ama güncellenebilen bir proğram daha hayırlı..

Avast free + comodo firewall kullanıyordum. Microsoft Security Essential'de kurulu idi. 2 gün önce Nod32'yi araştırırken, gayet uygun fiyata buldum. Kendi sitesinde Nod32 Smart Security 99 TL'ye satılıyor. Teknosa'da 74 TL. Eksen Bilgisayar'da 52 TL'ye satılıyor. Eksen'i aradım ve teyit ettirdim. Zaten 1 yıl boyunca güncelleme olacağından, son sürüm hep olacak. Zaten 1 yıl boyunca güncelleme olacağından, son sürüm hep olacak. Sitesinde satılan ile aynı olduğunu öğrenince hemen internet üzerinden aldım. Bu gün geldi. Tüm virüs + firewall yazılımlarını kaldırıp kurdum. Sistem daha rahat. Bir virüs yoktu zaten ama en azından daha güvende hissediyorum.

Geçenlerde Kaspersky'ın deneme sürümünü kurdum, bir kaç kez kullanıp kaldırdım PC açılmadı. Güvenli modda açıp AVG PC Tune Up ile başlangıç dosyalarına baktım, kaspersky'a ait 2 dosya çalışıyormuş, kaldırdığım halde. Onları iptal edince normal açıldı. Zaten çalışırkende çok kasıyordu. Bir daha yanından geçmem.

Fiyat uygunken kaçırmayın derim;

http://www.eksenbilgisayar.com/?uru...mart_Security_4__1_Kullanici__Anti-Virus.html

Ben de bu hafta Norton'dan ESET'e geçiş yaptım. Norton'la da güvenlikle herhangi bir sıkıntı yaşamadım. ESET'e geçtiğimde 3 makinede de (birisi netbook) ciddi anlamda performans artışı oldu. muziktek'te yazışırken aldığım bir tavsiyeyi değerlendirip 3 kullanıcı için Bimeks'den online olarak 110 TL'nin altında bir fiyata geldi... Tek kullanıcı fiyatı şu anda Eksen'e göre daha ucuz:

http://www.bimeks.com.tr/urun/30738/ese ... virus.aspx

Tek kullanıcı fiyatının hem linkini yanlış eklemişim hem de şu anda bimeks'in sitesi bakımda olduğundan doğrulayamıyorum. Haklı olabilirsiniz, ben süratle göz atıp linki eklemiştim...

Yalnız şu kısmı anlamadım. Ben satın aldığım bu ürünü yazılım anlamında 1 yıl güncelleyebiliyorum değil mi? Virüs bilgi bankası olarak değil, yazılım olarak. Örneğin az önce baktığımda, sitesinde 4.2.71 sürümü vardı, bende ki 4.2.36. İndirmeye kalktığımda kullanıcı adı/parola istedi ve giriş yapıp indirdim. Şimdi üzerine kursak sakatlık olmaz herhalde değil mi?

Bir diğer tuhaflıkta CD'den kurarken 32/64 bit seçeneği yoktu, daha doğrusu bana sormadı direk kurdu. Hoş Program files (86) klasörüne kurmamış, baktım. Ancak yazılım üzerinden bakıyorum ve buna dair bir bilgi görünmüyor.

İşletim sisteminizin desteklediği işlemci yapısına göre Eset Smart Security 3.0 32Bit
veya 64Bit msi kurulum dosyasını CD içerisinden çalıştırarak kurulumu başlatınız. Eğer
elinizde Kurulum CD’si yok ise yukarıdaki www.nod32.com.tr adresinden ürünü
indirebilirsiniz.

Ben böyle bir seçenek göremedim CD içerisinde.

İlk sorumun cevabı mevcutmuş;

5- ESET Nod32 Antivirüs yeni sürüm çıktığında kendi günceller mi?

- ESET ürünleri şu an sadece virüs imzalarını güncellemektedir. Yeni sürüm çıktığı zaman http://www.nod32.com.tr/lisansli_kullanicilar.asp adresinden indirip kurabilirsiniz.

http://www.nod32.com.tr/sss_faq.asp

2. sorumun cevabınıda uygulayarak aldım. İndirdiğim 64bit TR versiyonu direk üzerine kurdum, eski ayarları koru dedim. Sadece yeniden başlatma istedi, güncel sürüme geçtim. Demek ki ilk kurduğuda 64bit idi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri