tunca' Alıntı:sesin pesinde kitabina bu linkte rastladim, okumak isteyenler faydalanabilir.
http://www.seshastaliklari.com/kitap/ki ... ?limit=200
Kitabýn ufak bir bölümü yer alýyor bu link'te...
Yani özeti sadece.
Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
tunca' Alıntı:sesin pesinde kitabina bu linkte rastladim, okumak isteyenler faydalanabilir.
http://www.seshastaliklari.com/kitap/ki ... ?limit=200
ErDeM' Alıntı:Sigara yok içki yok ama ne var biliyormusunuz SİNUZİT![]()
![]()
Ayrıca sesin gelişmesi için ilk kural hiç durmadan şarkı söylemek bence...2 senedir devamlı şarkı söylüyorum.Yani kendi kendime...Hani insan mırıldanırya....Şimdi 2 sene evelki kayıtları falan dinliuorumda rezalet...İnanın sesin gelişiminin 1. kuralı devamlı şarkı söylemek...
Ayrıca ses tellerine iyi gelen yiyecekler var mıdır acaba ? hep öle denir ya yumurta akı falan :lol:
Birde konserlerden 3 saat önce yemek yemeyi kesin derler.Doğrumudur bu bilgi ?
GaRGoYLe' Alıntı:ErDeM' Alıntı:Sigara yok içki yok ama ne var biliyormusunuz SİNUZİT![]()
![]()
Ayrıca sesin gelişmesi için ilk kural hiç durmadan şarkı söylemek bence...2 senedir devamlı şarkı söylüyorum.Yani kendi kendime...Hani insan mırıldanırya....Şimdi 2 sene evelki kayıtları falan dinliuorumda rezalet...İnanın sesin gelişiminin 1. kuralı devamlı şarkı söylemek...
Ayrıca ses tellerine iyi gelen yiyecekler var mıdır acaba ? hep öle denir ya yumurta akı falan :lol:
Birde konserlerden 3 saat önce yemek yemeyi kesin derler.Doğrumudur bu bilgi ?
Sigara, alkol ve asitli içeceklerden uzak durmakta fayda var.
Çok sıcak ve çok soğuk içeceklere de dikkat.
Sinüzit hastalığı muhtemelen sinüsleri, yani bazı rezonans boşluklarını dolduruyordur. Bu bölgelere yoğunlaşan egzersizler yapabilirsin. "M" konsonu ile yapılan egzersizler olabilir mesela.
Ses teline iyi gelen yiyecek diye birşey bilmiyorum pek. Ancak strepsils ve bepanthene pastiller kullanılabilir. Özellikle soğuk havalarda menthollü şekerlerden vs uzak durulmasını öneriyorum. Bazılarının bu konuda farklı görüşleri olabilir. Bunlar benim seçimlerim.
Şu yemek meselesine gelince. Elbette ki çok yememekte fayda var. Sonuçta diyafram nefesini rahat bir biçimde alıp, kontrollü bir biçimde istediğiniz gibi kullanabilmeniz gerekli o nefesi. Diyafram ve göğüs bölgesini koordineli olarak kullanırken, bir yandan da konuşma organlarında sesi doğru biçimde biçimlendirmek gibi biraz özen isteyen bir iş yapacaksınız. Deneyin, 2 porsiyon iskender yedikten sonra şarkı söyleyin... "Yedim. Canavar gibi de söyledim." diyorsanız bana bir haber verin.
Şimdi kafamı toplayamıyorum pek. Unuttuğum birşeyler vardır mutlaka. Zaman içinde tamamlamaya çalışırım.
Elvis_is_Dead(Alp)' Alıntı:Aynı şeyler 1. sayfada da yazıyor...
Ne tesadüf... :lol:
alperz' Alıntı:Dolayýsýyla iki gün üst üste çalarsak ikinci gün tizlerde bariz olarak zorlanýyorum. Bunun önüne geçmenin yolu var mý? Yoksa tekniðim mi yanlýþ? Bir de þarký söyledikten sonra baþým aðrýyor. Bu normal mi? Soliste sordum normaldir dedi ama yine de sizlere de doðrulatmak istedim.
ErDeM' Alıntı:Ayrıca sesin gelişmesi için ilk kural hiç durmadan şarkı söylemek bence...2 senedir devamlı şarkı söylüyorum.Yani kendi kendime...Hani insan mırıldanırya....Şimdi 2 sene evelki kayıtları falan dinliuorumda rezalet...İnanın sesin gelişiminin 1. kuralı devamlı şarkı söylemek...