[Eski] vst-vsti sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ilterocktive' Alıntı:
Tabii ki freeze'in işlevi bu zaten. SX2'den itibaren var bu fonksiyon.

Latency'yi arttırmakla, sıkı tempolu parçalarda o keskin uyumu/tempoyu kaybetme riski var. Transient'lerin hepsi (hem de hafif farklı gecikmelerle) kayar. VSTi ve tum VST pluginleri gecikecek, ama audio eskisi gibi çalacak. Senkron kayması. Tabii her tarz müzikte önemli değil, ama günümüzdeki neredeyse tüm müzikler perküsyon bazlı.

Latency'yi arttırmak yerine ya el yordamı export ve VSTi preset save kombinasyonunu, ya da tam kanal freeze fonksiyonunu kullanın. VSTi'ı da tam olarak unload eder vs vs...

Bir dakika yahu İlter... Latency compensation o işin icabına bakmıyor mu? 4ms latency'de de, 500 ms latency'de de herşey senkronize Cubase'de...

...diye biliyorum. Gidip bakayım bir.

Latency compensation o iþi hallediyor evet. Ancak her pluginin compensation desteklemediðini, yani sinyali ne kadar geciktirdiðini rapor etmediðini de unutmamak gerek. Büyük þirketlerin ürünleri bunun çaresine bakar gerçi..

roni...o da eee....gerçi sen kullanıyorsundur ama, proje ekranında, sol üst köşede, şöyle birşeyin [ ] içinde küçük bir saatçık olan , basınca gıcık bir turuncu renge sahip olan, turuncuyken mi bypass, maviyken mi diye uzun dönem anlam veremediğim düğme... :D

"Constrain delay compensation" ile "Latency compensation" aynı şey değil.
Latency compensation, zaten default olarak seçilidir, ayar değiştirmenize gerek yok.

Benim bildiğim, tüm bu yukarıda bahsettiğiniz ayarlar, farklı input/output gecikmelerine sahip VST mimarisine dayalı aygıtların (plugin/VSTi) senkronize çalışmasını sağlamak için yapılmış.
ASIO sistemdeki latency'nin üstesinden gelmek için değil.

Yine benim bildiğim, Cubase/Nuendo aranje penceresinde, audio kanallarla VST/VSTi aygıtlarının arasında start/stop zamanlaması aynı milisaniyede gerçekleşmiyor.

Teknik olarak bu işin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum ama belki arada sırada Dans remiksleri yaptığım için midir bilmem, belki sizden ayrı birşey deneyimliyorum. Kapattığım açtığım farklı bir ayar yok. Ama latency'yi arttırdığımda sorun yaşıyorum.
Belki benim istediğim tight ile, sizinki arasında farklar var.
Bilmiyorum nedendir, özet olarak :)

Ben de zaten pratikten değil, teoriden bahsediyorum İlter. Sen o farkı duyuyorsan, fark vardır. Benim bildiğime göre, örneğin efektsiz bir kanal ve üzerinde 100ms gecikmeli bir efekt olan bir kanal varsa Cubase ikinci kanalın ses hesaplarını yapmaya daha erken başlıyor ve 100ms'yi geçince iki kanalı birden çalıyor. Hissedilen fark ya uygulamanın tam istendiği gibi çalışmamasından, ya da Batuhan'ın dediği gibi gecikmeyi doğru bildirmeyen pluginlerden.

Aha, look ahead hesabı.

Dur ben de merak ettim şimdi. Latency'yi arttırıp deneyeyim elimdeki işlerden birinde. Latency'i arttırıp işlemciyi rahatlatmak istemiştim, 3 sene kadar önce aldığım bir işte. Sarkıtmıştı.

Neyse, tekrar bir kontrol edeyim pratiği.

Ohoo, üç sene önce yoktu ki doğru dürüst l.c. :D Şu anda bile - galiba - grup kanallarında gecikmeyi yok edemiyor Cubase. Kafası karışıyor, n'apsın :p

Doğru diyorsun, 3 sene önce ben SX ile çalışıyordum, SX2 bile değildi. Ben geriden takip ederim hep zaten. :) SX3'e niyetlenirken Nuendo 3 ile takas yapmıştım geçen sene.

Aslında bana sorsan VST5.2 ile devam ederim ama, çoklu midi controller lane çok işime yarıyor bu yeni (!) meretlerde.

Grup kanalları... Hmm... Tamam... Bakayım...

Bu latency muhabbetinin üstünden dört seneden fazla zaman geçmiş... bu arada tabii, Nuendo 5 ve Cubase 6'da latency diye bir sorun yok. Hepsi tarihin tozlu raflarında kaldı.
(Örneğin) Lineer EQ'yu basıyorsun gruplara, daha müzik çalarken latency'sini ona göre adapte ediyor.

Geri