[Eski] Wave Rider: Otomatik otomasyon plugini

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox' Alıntı:
Sonunda bizi de kreklemişler.
Yakında plugin yapacak adam kalmayınca neyi krekleyecekler bakalım.

Elbette tatsız bir durum ama sizi sanıyorum başkaları kadar etkilemeyecekir. Demek istediğim Wave Rider zaten bir eq gibi her homestudio sahibinin bilip/bilmeden kurcalayabileceği kadar basit değil. Bilen adam da zaten bu fiyata satın almayı tercih eder (bence)...

Sana inanmak istiyorum, ama madalyonun öbür yüzü bana bakıyor. :wink:
Ayrıca WR kullanması bir kompresörden filan daha kolay. Videoyu izlersen görürsün.

Bizi etkiliyor, hatta öbür kopyacı firmanın kreki çıkalı satışlar öldü denebilir.

Mundox' Alıntı:
Ayrıca WR kullanması bir kompresörden filan daha kolay. Videoyu izlersen görürsün.

Ah yok yanlış anlaşılmasın, kastettiğim daha ziyade WR'ın bir "oyuncak" niteliğinde olmadığı yönündeydi 8)

Mundox' Alıntı:
Bizi etkiliyor, hatta öbür kopyacı firmanın kreki çıkalı satışlar öldü denebilir.

:( bu crack dünyasını cidden anlamıyorum, açıkçası buraya aklımdakinide yazmak istemiyorum (biliyorum bilgi kötüye kullanılacak) ama başınıza geleni bir türlü bir mantığa sığdıramıyorum...

bu crack dünyasını cidden anlamıyorum, açıkçası buraya aklımdakinide yazmak istemiyorum (biliyorum bilgi kötüye kullanılacak) ama başınıza geleni bir türlü bir mantığa sığdıramıyorum...

Profesyonel muzik endustrisinde krek kullanan arkadaslara ne diyecegiz peki? Birde bunu ovune ovune anlatan dostlarımız...Ben esas buna inanamıyorum para kazandıgın bir olaya nasıl yatırım yapmazsın? Herkes I phone cıkınca alır, plugine gelince insanı salak yerine koyarlar...Bu isten para kazanıp (oldukca ciddi paralar kanan arkadaslarımız) bilmemne plugini krılınca satın almıstan daha cok seviniyor....Esas kıranı degil kullanana kızmak lazım...Onune PC yi kurup içine pluginleri doseyen herkes mix engineer oldu dunyada.Gercekten tahamul sınırlarını zorluyorlar :evil:

Gecmiş olsun Vedat. sen yeni pluginler yazmaya bak yinede...

Chucky' Alıntı:
Gecmiş olsun Vedat. sen yeni pluginler yazmaya bak yinede...

Sağol, WR2 hazır bekliyor, ama ortalığın durulmasını bekliyorum. Şu anki protection ile çıkarmayacağım piyasaya, beklemek zorundayım. :evil:

Plugin dünyası ciddi hasar görüyor ama kimse bunun pek farkıda değil, acısı en çok bir sene sonra çıkacaktır tahminim.

Haa bu arada bizim krekin asıldığını bu işleri takip eden bir elemandan duydum.
Linki asan kişiye ulaşıp derdimi anlatıp indirtmiş linki.
Fakat gene de ortalıkta dolaşan bir şey.

Cok uzucu.
Sahsi fikrim olarak; daha yeni Protools a yapilanlari gordukten sonra bence plug-in ve yazilim dunyasina yatirim yapanlarin cok dikkatli ileri derecede gelecek planlari yapmasi gerekiyor.
Nasil formul bulunur bilmiyorum, burda duracakmis gibi gozukmmuyor. :evil:

Erdoğan,

Vedat'ın plugin'inin farkı, volüm otomasyonu yazıyor oluşu.

Senin bağlantısını verdiğin yöntem ise side chain prensibine dayanıyor.
Tabii işini görüyorsa onu da kullanabilirsin.

Zaten Wave Rider daha çok post prodüksiyon, film ADR miksi, radyolar için ideal.
Müzik miksinde de kullanılır tabii ama, kelimelerin anlaşılırlığı müzikte o kadar önemli değil.

Tatildeydim bunu görmemişim.

Erdoğan, kısaca özetlemek gerekirse: Wave Rider'ın yaptığı şeyi yapabilen başka bir yöntem ya da plugin henüz piyasada yok. Senin verdiğin link Vocal Rider'ın yaptığı şeyle ilgili.

İlter, ne de olsa sen de artık Mac ve PT üzerinde olduğuna göre seni de saflarımıza almamız lazım. :twisted:
Özellikle bas gitarlardaki performansını duyman lazım.
Artı, yeni versiyonda gating olayına da girebiliyorsun.

İlter dahil versiyon 2yi denemek isteyen varsa lütfen bana ulaşın (emailinizi bildirin).
İlk etapta kısıtlı Demo versiyon ondan sonra full versiyon.

Öncelikle tebrik ederim v2 çok güzel olmuş
ilk gözlemim
-Renk müthiş yeni eklenen ride moda a çok uygun
-Target ratio daha stabil
-Choose track süper

en kısa sürede full versiyon çıkar inşallah. :D

Geri