[Eski] Windows Xp nin, Digidesign interfaceleri tanimama sorunsali

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berk

Yeni üye
selamlar
isim geregi, bi cogu zaman spectrogram veya spectrum analyzer kullaniyorum-canli muzik yada post productionda- Mbox ve digi002 leri Windows XP default sound karti olarak tanimiyor. I/O lari bu yuzden, Xp ortaminda kullandigim yazilima tanitamiyorum. Bulent , digidesigna en yakin aramizda sen varsin, (umarim hala yakinsindir, en son oileydi AES Turkey de) , bu problemi asabilme olanagi varmi?
bu konu hakkinda bilgisi olan degerli sakinler, sizde lutfen.

berk

Digidesign web sitesi Support bölümünden ASIO ve Wave driver'larını indir ve yükle, o zaman tanır. Ben Digi002 ile Sonar kullanıyorum eski dosyaları açarken, gayet de güzel oluyor (MIDI I/O hariç, ki onların ASIO'da çalışmayacağı da zaten el kitabında yazar).

Sisteminde Digi ürünlerinden başka ses kartı var mı?

Benim sormak istedigim o deildi. bende Nuendo da Digidesign ASIO driveri assign ederek, MBOX-Digi002 i kullaniyorum. Ama bahsettigim programlar(DAW deiller), windows Xp tanidigi karti soruyo, hani Control panel de Sounds, Audio Devices a girdiginizde, adi yazan ses karti, Onu Digidesgin MBOX yaptinizmi, No Sound yazisi cikiyor.

evet laptobumda, built-in ses karti var, onu bypass edip MBOX i kullanmak istiyorum. ama yukarda bahsettigim sorun yuzunden, MBOX i, Windows XP icin atayamiyorum.
ohh be daha anlasilir yazabildim. kusura bakmayin :)
peki simdi...

Ps: kullandigim spectrogram veya spectrum analyzer ASIO driver i desteklemiyor. direk windows default ses kartini goruyor.

Valla arkadaslar benim Mbox'i da tanitamadim XP'ye, hem de son driver'lari yuklememe ragmen... ASIO driver duzgun calisiyor galiba (Windows Media Player goruyor MBox'i), ama wave driver calismiyor. Duc.digidesign.com'dan bir arastiralim bu konuyu

Bulent

Benim tahmin ettigim sey, installation yaparken, hepinizin hatirlayacagina eminim, to verify if it's compatible with Xp , Bla bla windowsun Logo testini gecememistir die bir mesaj cikar, biz contunie anyway deriz.
Simdi bi alman formundan bulduguma gore, Mbox sadece playback yapiyo XP ortaminda. (CD, Media Player ouput lari-gerci hepimizin bildigi bisey)

bunun bi kirilma yontemi olmali bence. sacma cunku, asio driverlarla baska DAW larda arayuz olarak kullanilmaya izin veriliyor, ama XP icin main sound card olarak atayamiyosunuz.
uyku yok, bulmam lazim cevabi.

berk

uzgunum ama bisey bulamadim, butun formlara baktim uc asagi besyukari ayni seyler. bulent sende bi haber varmi?
gene bi kac yere daha bakicam.
ama sizin icin bisey buldum, gezinirken. :)

Digidesign Expander for Digi002

digiioexpander.jpg

Bulent gorunce cevabini, hemen denedim, ama olmadi malasef. Playback te sorun yaratti (Windows Playerde), yuklemeden once gayet sorunsuz calisiyodu Mbox playbackte. Takilmalar yapiyo. Sadece tek basarabildigim Spectrum Analzyer, Output ta gordu MBox+digi002 yi :( bakmaya devam ediyorum bende.
cevap icin tesekkur

berk

Geri