[Eski] Yakýn zamanda bir core 2 duo laptop alan var mý?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ilterocktive' Alıntı:
"2 MB cache'li core2duo'larýn tek core'u, iþlem yapmaya yetmez" demek mi bu Batuhan?

Ben yukarýdaki "baþlangýç seviyesi" tavsiyeni anlayamadým.

Yok, Ýlter abi. Tam öyle deðil. Giriþ seviyesi derken iþlemci serisinin giriþis seviyesi iþlemcilerini kastettim. Bunlarýn performanslarý genelde Bir eski serinin en hýzlý iþlemcisinden düþük olur. Yani benchmarklardan konuþmuyorum, bir genelleme yaptým. Sonuçta para bir kere verilirken 50-100$ farkýn hesabýný yapmayýp core 2 duo serisinin devamýnýn kullandýðý özelliklerde bir bilgisayar lamanýn faydasý var demek istedim.

Sonuçta 1.6ghz 2mb cacheli bir iþlemci ile 2ghz 4mb cache li bir bilgisayar arasýnda en az %10 bir performans farký olacaktýr.

Bir de 4mb cacheli iþlemciler "Intel Virtualisation Technology" isimli bir özelliði içlerinde bulunduruyorlar ki kendisinden çok faydalanýyorum. Microsoftun bedava verdiði "Virtual PC" yazýlýmý(veya vmware gibi ücretli virtualisation yazýlýmlarý) bu özelliði kullanarak hardware virtualisation yapmanýza olanak saðlýyorlar. Böylece bilgisayar içinde, simultane olarak bir pencere içinde %10 a bile varmayacak bir performans farkýyla baþka bir iþletim sistemi kullanabiliyorsunuz. Bu teknoloji, ikinci iþletim sisteminin CPU ya neredeyse direk olarak eriþmesini mümkün kýlýyor.

Bu benim için þu anlama geliyor, Asýl çalýþtýðým bilgisayarý tamamen temiz tutarken diðer iþlerimi bir virtual iþletim sistemi içine kurup gündelik iþlerimi sanal bir iþletim sistemi altýndan, gýcýk edici bir performans kaybý yaþamadan görebiliyorum. (bu arada böyle bir sistem kullananlara yapabielceðim en büyük tavsiye, sanal masaüstlerinin görüntü bit derinliðini 16 bite çekmeleri olur, grafikler yavaþ oluyor yoksa).

4mb cache li c2d iþlemcilerde sanýrým bir eklent idaha var ama ne olduðunu hatýrlayamýyorum þu an, çok da önemli olmamasý gerek. Fakat bu durumlar daha alt serinin kýrpýlmýþ bir sürüm olduðu izlenimini kuvvetlendiriyor bende, bu da intelin her yeni serinin ilk modellerinde yaptýðý bir þey zaten. P4 lerin ilk serisi P3 lere göre bir yýðýn optimizasyon ve mimari deðiþikliði saðlamýþ olmasýna raðmen daha yavaþ çalýþýyordu. Ayný þey P3-P2 sistemler arasý olmadý diye hatýrlýyorum gerçi... Neyse
My 2 cents. :)

Sevgiler

Batuhan, artık alalı belli bir zaman geçmiş, aldığın bilgisayarı bu geçen süreye göre yorumlayabilir misin? Özellikle, kullanıyorsan Pro Tools performansı nasıl aletin? Nerden sonra kasmaya başlıyor?

Ben de yeni bilgisayar alacağım, desktop toplamaya karar vermiştim aslında ama, önce Aziz'den duydum bu toplama laptop olayını, şimdi de burda senin yazını okuyunca almışken laptop mı alsam diye düşünmeye başladım yine.

Mobilite benim için olmazsa olmaz bir şart değil ama, bilgisayarı aldığın fiyat gözönünde bulundurulunca, olsa hiç de fena olmaz gibi geliyor.

Teşekkürler.

Buraya yazmamýþ olsam da, oraya yazdýðým bilgisayarý aldýktan 1 ay sonra geri verip baþka bir modeli aldým.

Bu bilgisayar ile ilgili benimle özel mesajla görüþen arkadaþlar oldu onlara gereken bilgiyi verdim ama buraya yazmayý unutmuþum þimdi farkettim.

Core 2 Duo Mobil iþlemcilerin bir kaç kademe power saving modlarý var. Bu modlardan birinde(tam hatýrlamýyorum C4 veya C3 olsa gerek) iþlemciden yüksek frekanslý ancak çok düþük seviyeli bir ses çýkýyor. Bu bütün C2D mobil iþlemcilerde olan bir þey ve öyle çok yüksek bir ses deðil. Fakat ben biraz fazla taktým kafaya ve bilgisayarý baþka bir barebone kullanan ayný configli bir laptop ile deðiþtim(ayný yerden-fakat ilk bilgisayarým bu state e nedense çok sýk geçiyordu, bir power saving özelliði herhalde). Asus tabanlý bir laptop, config yukarýdakinin aynýsý sadece üzerinde ekstradan 256MB Ati Radeon Mobility X1600 ekran kartý var(onunla geliyordu).

Malesef protools kullanmýyorum, hatta bilgisayarý aldýðýmdan beri bir iki ufak þey hariç sequencer kullanmadým bile diyebilirim. Bilgisayarý daha çok PD gibi yazýlýmlar ve realtime efektler ile sahnede kullanmak amacýyla aldým.

Açýkcasý bilgisayarýn limitini henüz görebilmiþ deðilim, o kadar kasmadým demek ki. Fakat ödev amaçlý bir iki miks yapmýþtým sequencer ile(Sx3), eski bilgisayarým bri athlon xp 2000 idi, onun kullanabileceðinin 2 katýndan fazla þey kullandým ve henüz bir sorun olmamýþtý, hatta performans metre yarýda gözükmekteydi.

Harddisk performansý da çok iyi. Ama dediðim gibi, salt sequencer performansý ile ilgili kesin konuþabilecek kadar tecrübe etmedim o alanlarý.

Teşekkürler Batuhan, şöyle iyice bir düşünüp taşınayım.

Laptop da karar kılarsam masrafım herhalde en aşağı bir 500 dolar kadar oynayacak.
Pci kart kullanıyorum şu anda, firewire birşey almam gerekecek. Değer mi diye iyi karar vermem lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri