[Eski] Yanlis baglanan midi klavye problemi..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Korax

Yeni üye
Merhabalar.

M-audio oxygen 8 midi klavye aldim. Pc'ye usb yoluyla baglarken önce driverlari yukleyip daha sonra baglamayi unuttum, driverlari yuklemeden bagladim. Tabi windows taniyamadi aleti, bilinmeyen aygit olarak kaldi. Sonradan driver'lari yukledim tekrar denedim pc dogal olarak yine görmedi klavyeyi. Daha sonra tamamiyle driver'i kaldirip(registry'den falan tek tek arayip silerek) ve klavyeyi cikararak tekrar kurdum. Pc'yi tekrar bastan baslattim klavyeyi baglayarak. Fakat durum halen ayni.

Usb kök hub'lara kadar kaldirip yukledim geri. Baska bi temizleme programiyla driverlari tamamen temizleyip silip tekrar duzgun yuklememe ragmen halen görmuyor klavyeyi. Windows xp sp3 kullaniyorum, en son driverlari denedim. Hani driver'lari tanirken bikere yanlis taniyince öyle kalir gibi biseymi oldu, yoksa driverlar aslinda yuklenirken tam yuklenmiyomu cozemedim. Laptop'ta denedim driverlari yukleyip baglayinca direk göruyo midi klavyeyi. Suanda tekrar klavyeyi bagladigimda bilinmeyen aygit olarak goruyo direk, hic "yeni donanim bulundu ben bunu arayimmi, bulalimmi nerede yukluymus?" diye sormuyo bile. Surucu guncellemeden falan m-audio klasörunu gostererek guncellemeye calisiyorum oradaki driverlarida tanimiyor.. Isin icinden cikamadim.

Yaptiklarim ve aklima gelenler bunlar, tavsiyeleriniz varsa siddetle bekliyorum.

Tesekkurler.

Buarada bide söyle bisey varki, usb degilde midi kablo ile baglarsam calisiyo fakat, örnegin do'ya bastigimda do# veriyo :) Yarim ton transpoze var aletin ustunde ama butun potanslar 0'da ve herhangi bi ayar yok uzerinde. Hangi programda denersem deneyim ayni sonuc..

Kabloları sökünüz. Aygıt yöneticisinden cihazı kaldırınız. Driverları uninstall ediniz. Bilgisayarı kapatınız. Aleti bağlayınız. Driveri yükleyiniz. Yeniden başlatınız. (Usb ve midi kablosunu aynı anda bağlamayınız)

USB cihazlarda kurulum sırası genellikle şu şekilde yapılır.

Driverları kurunuz, bilgisayarı tekrar başlatınız, USB cihazı takınız ve sürücüleri otomatik bulacaktır. Önceden USB cihazı bilgisayarınıza bağlamayınız. Bazı cihazlar da sürücüler kurulurken, kablonun takılması konusunda uyarıda alabilirsiniz. Örneğin, elimdeki kamera ve yazıcı bu şekilde davranırken, ses kartı önce sürücülerin kurulmasını istiyor.

Korax, klavye başka bilgisayarda çalışıyor ise mevcut bilgisayarının USB portlarında sorun olabilir. Bazen bios'ta USB portlar ile ilgili ayarlar kapalı olabiliyor özellikle ön paneldeki portlar için. Bu arada klavyeyi bağladığın port'a başka bir usb cihaz bağla bakalım çalışacak mı?

Cok gec bi cevap olcak ama(yeni gördum), problemi cözememistim. Format attigimda duzeldi. Netekim tahmin ettigim gibi, sorun driverlarin dogru duzgun yuklenememesindendi sanirsam.

Geri