[Eski] Yeni Başlayana Yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

o zaman en başından şöyle sorayım hayatımda hiç elektronik bir piyano (org, synth vs.) dokunmadım bile ... Yani şu 80'ler şarkılarında ki tonların hangi aletten çıkacağını bile bilmiyorum hammond gibi bir sürü laf duyuyorum... Ben alacağım alete 500 € verip dandikte olsa bu sesleri elde etmek istiyorum.Bütün derdim bu.

Sizin verdiğiniz linklere bakıyorum ama bence siz zaten benim yapacağım bu araştırmayı önceden yapmışsınızdır bu yüzden siz benim yerime elesenizde "git direk su aleti al" deseniz. tabi maddi sınırımı da bilerek hadi en fazla 600€ olsun...

Çalmak istediğim tür blues/Rock ve ayrıca daft punk gibi elektronik...yani hep batı kökenli müzikler...

Sanırım biraz yanlış anlaşıldım ve sizide yordum.Kusura bakmayın.

Flash' Alıntı:
o zaman en başından şöyle sorayım hayatımda hiç elektronik bir piyano (org, synth vs.) dokunmadım bile ... Yani şu 80'ler şarkılarında ki tonların hangi aletten çıkacağını bile bilmiyorum hammond gibi bir sürü laf duyuyorum... Ben alacağım alete 500 € verip dandikte olsa bu sesleri elde etmek istiyorum.Bütün derdim bu.

Sizin verdiğiniz linklere bakıyorum ama bence siz zaten benim yapacağım bu araştırmayı önceden yapmışsınızdır bu yüzden siz benim yerime elesenizde "git direk su aleti al" deseniz. tabi maddi sınırımı da bilerek hadi en fazla 600€ olsun...

Çalmak istediğim tür blues/Rock ve ayrıca daft punk gibi elektronik...yani hep batı kökenli müzikler...

Sanırım biraz yanlış anlaşıldım ve sizide yordum.Kusura bakmayın.

illa 500 yüroluk alet mi istiyon? ben de aradım baktım gugıla şimdi.. 500 e yok, mesala 499 yüro falan olsa da almıcan mı
:D

korg triton le al madem.. sıfırı yok tabi... Ya da sıfır alet istiyosan biraz daha yüro biriktir korg tr al olmassa ...

Düzgün Türkçe kullanınız lütfen. Ne ile dalga geçtiğiniz de belli değil. Arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz burada. NR.

Bir sürü insan uğraşsın etsin, türlü tavsilerde bulunmaya "çalışsın", loading de desin ki:

illa 500 yüroluk alet mi istiyon? ben de aradım baktım gugıla şimdi.. 500 e yok, mesala 499 yüro falan olsa da almıcan mı
Very Happy

korg triton le al madem.. sıfırı yok tabi... Ya da sıfır alet istiyosan biraz daha yüro biriktir korg tr al olmassa ...
desin.

Bir uyarı yapmaya bile hakkımız yok malum sizin tarafınızdan bakınca. Fakat forum kuralları gayet açık.

Ciddi bir tavsiyeniz varsa yazınız, yoksa yazmayınız arkadaşlar. Espri olacak mesele var, olmayacak mesele var. Zayıf bir espri anlayışı ile yönetilen bir platform değil burası.

nurkan' Alıntı:
Bir sürü insan uğraşsın etsin, türlü tavsilerde bulunmaya "çalışsın", loading de desin ki:

Very Happy

desin.

Bir uyarı yapmaya bile hakkımız yok malum sizin tarafınızdan bakınca. Fakat forum kuralları gayet açık.

Ciddi bir tavsiyeniz varsa yazınız, yoksa yazmayınız arkadaşlar. Espri olacak mesele var, olmayacak mesele var. Zayıf bir espri anlayışı ile yönetilen bir platform değil burası.

nurkan,bu konu kapanmadı mı konuşmadık mı özelden ....
uzatmak niye onu anlamıyorum...

hay yazmaz aramaz olaydım yaa 500 euroya ne alınbilir diye.....
yazık harcadığım zamana ....

flashcım; sana değil bu sözlerim, ben gene de sana korg triton le yi tavsiye ediyorum ama, eğerki sıfır klavye istiyorum diyorsan senin için fiyat performans anlamında en iyi sonuç korg tr dir başka hiç birşeye bakmana bile gerek yok...sadece biraz 600 euronun üzerine çıkman gerekecek..tek dezavantajı tuşları yarı ağırlıklı değildir...

:wink:

loading' Alıntı:
nurkan,bu konu kapanmadı mı konuşmadık mı özelden ....
uzatmak niye onu anlamıyorum...

hay yazmaz aramaz olaydım yaa 500 euroya ne alınbilir diye.....
yazık harcadığım zamana ....

flashcım; sana değil bu sözlerim, ben gene de sana korg triton le yi tavsiye ediyorum ama, eğerki sıfır klavye istiyorum diyorsan senin için fiyat performans anlamında en iyi sonuç korg tr dir başka hiç birşeye bakmana bile gerek yok...sadece biraz 600 euronun üzerine çıkman gerekecek..tek dezavantajı tuşları yarı ağırlıklı değildir...

:wink:

Üç noktanın bol bol kullanımı, üç yerine dörtlü ve beşli çeşitlemeleri, küçük harfle başlayan cümleler, "alınbilir" ve "gene" şeklindeki kelimeler, bağlı olarak kullanılan bağlaçlar...

İzledim, izledim ve dayanamadım sonunda. Türkçe kullanımı konusunda yapılan uyarıya rağmen, hala kurallara aykırı bir şekilde yazıyorsunuz ve uyarılmasından da şikayetçi oluyorsunuz. Forum kurallarını okumak bu kadar zor mu?

Bugün dolaşırken Korg / PA-50 gördüm. Sizce nasıl bir klavyedir? Fiyatı oldukça uygun piyasaya göre. = 450€ (sıfır)

Teşekkürler.

O klavyeyle 80 leri bilmemde iyi çiftetelli çalarsın. Arkadaş hem hayatımda hiç böyle aletlere dokunmadım diyorsun hemde burda bir grupla sahneye çıkıp kayıtlar yapıcam diyorsun dur bakalım önce bir eğitimini al bakalım bu işin.

yok önceki yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar bana hangi tarz müzikle ilgilendiğimi sormuştu bende o yüzden 80ler dedim. Eğitimini alacağım tabiki. Zaten çok az nota solfej bilgimde var. Grubumda hazır aslında.
Birde anlamadığım şimdi benim bildiğim öğrendiğim kadarıyla korg 55tr diye bir model yapmış senin dediğin çiftetelliler için. Pa 50yi fransada buldum hani oryantal ritimli olduğunu falan söylemediler bana bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.
sağolun

Korg pa55 tr düğünlere çıkacaksan alınabilir fakat workstation gibi gelişmiş ses editörü desteği yoktur.İçindeki ses arşivinden sınırlı sayıda seslere ulaşabilirsin.Avantaj olarak türk sample desteği var içinde (ud,zurna,yaylı vb ..) ayrıca internetten ritm set yüklemesi yapılabilir.Gurup la çalacaksan Triton LE almalısın yok ben düğünümede çıkarım guruplada çıkarım diyosan Uygun bir fiyatlı pa55tr al gitsin.Fiyat ve bütçe sınırın olmasa Alta triton le üste pa55tr olabilir ...

:lol: Arkadaşım orada pa2xpro da satılıyor onuda soruver. Tabikide olmaz orası söylediğin gibi fransa. Diğer bütün PA serilerine o sesler Türkiyeye gelecek olan makinalara yükleniyor. Onun dışında sen hala anlayamamışsın olayı o klavyeden sana iş çıkmaz demek istedim ben sana ama sen başka anladın.

BeatMaster' Alıntı:
:lol: Arkadaşım orada pa2xpro da satılıyor onuda soruver. Tabikide olmaz orası söylediğin gibi fransa. Diğer bütün PA serilerine o sesler Türkiyeye gelecek olan makinalara yükleniyor. Onun dışında sen hala anlayamamışsın olayı o klavyeden sana iş çıkmaz demek istedim ben sana ama sen başka anladın.

patron sen bana pa2x al be :D başka bişi istemem

BeatMaster' Alıntı:

Teşekkürler bilgi içinde ben derdimi anlatamamaktan yoruldum artık. Yeni başlayacağım bir alete 6 - 7 milyar verecek olsam zaten sorup araştırmam ki direk gider alırım beğenmezsem atarım yeni bir tane alırım falan. ( Yani çok param olduktan sonra bu işe ayıracak gerisi kolay.) Sorun şu ki Param malesef o kadar değil. şimdi tavsiyeleriniz doğrultusunda para biriktirip güzel bir alet almaya calısacağım ama o alet yine 6 milyarlık bir alet olamayacak. Keske o kadar param olsa da sana da alsam bir tane PA2xpro.

Benim sorunum piyasada ki en iyi aletlerden almak değil bütçem doğrultusunda en iyi aleti bulmak neyse yine de ilgi için teşekkürler.

Arkadaşım sen olaya fransız kaldın anlaşılan. Sen pa50 oryantel değil dedin ama burda oryantel, pa2xpro da burda oryantel ama orda değil. Anladınmı olayı. Pa1 ve pa2 ler dışındaki pa serileriyle (50, 55, 60, 80) istediğin işi yapamazsın durum bu. Yani standart seslere sahip klavye org onlarda. Aradığın değişik seslere sahip olmayabilirler.

Bende Yamaha PSR OR-700 var. Bu klavyeden Fransa'da da kolayca bulabilirsin. Türkiye'de satılanların üstüne çip takılıyor, böylece klavyenin üstündeki seslere ek olarak elektro bağlama, kemençe, duduk, vibrato zurna gibi enstrümanlar ve bazı yeni alaturka ritimler de yer alıyor. Ama OR-700'ün orjinali de sanıyorum yeterli olacaktır. Tabi ki ritimli klavyeler hiçbir zaman iyi bir synth kadar zevk vermese de işini görecektir.

BeatMaster' Alıntı:
Arkadaşım sen olaya fransız kaldın anlaşılan. Sen pa50 oryantel değil dedin ama burda oryantel, pa2xpro da burda oryantel ama orda değil. Anladınmı olayı. Pa1 ve pa2 ler dışındaki pa serileriyle (50, 55, 60, 80) istediğin işi yapamazsın durum bu. Yani standart seslere sahip klavye org onlarda. Aradığın değişik seslere sahip olmayabilirler.

Yahu bütün amacım bilgi almaktı. Tamam belki bilgi vermek istiyorsun sende ama nasıl bir konuşma biçimi bu böyle 'arkadaşım sen olaya fransız kaldın' falan.
Şimdi oryantel değilin açıklamasını sen zaten yapmışsın yani sonuç benim alacağım oryantel değil.
Zaten alacağımda kesin değil burda mağazalar ara sıra ürünler elde kaldıkça acayip düşük fiyata satıyorlar. O yüzden biraz daha beklemeyi düşünüyorum.
Ayrıca synth falan alıp sonra onun ekipmanını yapıcak param yok. Bu yüzden zaten istediğim şeyleri yapabilmem uzun bir süre için hayal gibi görünüyor.
Benim pa 50 için merak ettiğim şey bunu bu fiyata alsam çok mu yazık etmiş olurum bu alet iyi mi kötü mü? Bu kadar.

1.200 tl'ye roland sh 201 var istediğin tarzda müzik yapabilirsin başlangıç seviyesi içinmiş zaten öyle diyorlar tabi iyi midir kötü müdür bilmiyorum kullanmadım ama okuduğum yorumlara göre kullanımı kolay, ucuz, öğreticiymiş yani yeni başlayanlara göre. Burada kimse bahsetmemiş ya çok kötü önerilmiyor yada unutulmuş :)

Geri