[Eski] Yeni bir hayat yeni bir PC!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artık dediklerinizden sonra ikna oldum W7 64 Bit alıcam. Böyle size soruyorum çünkü piyasa satıcıları hiç birşey bilmiyorlar. I7 işlemcilerinde çeşitleri var hangi modelini önerirsiniz zaten standart olarak 860 modeli var tüm hazır makinalarda. Bir kaç sitede ve dergide okumuştum 860 modeli üst modellere göre performans olarak artılarıda vardı.

Toplama makina almak istemiyorum donanımsal uyumsuzluk yaşarım diye.
Dell T1500 iş istasyonu yada bu tarz bir makina almayı düşünüyorum.

İşlemci Üreticisi : Intel®
İşlemci Modeli : Core™ i7
İşlemci Numarası : i7-860
Bellek : 6 GB
Disk Kapasitesi : 1,5 TB
Ekran Kartı : ATI Radeon HD 5570 (2 GB FH) PCIe x16
İşlemci Hızı : 2,8 GHz
İşlemci Hızı-Hızlandırılmış : 2.80GHz, Turbo Boost ile 3.46GHz'e kadar
İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
Bellek Türleri : DDR3
Bellek Hızı : 1333 MHz
Optik Medya Türü : DVD±RW DL
Chipset : Intel® H57 Express
Sabit Disk Arabirimi : SATA 3G
Ön Bellek (L2 Cache) : 8 MB
Ses Kartı : Realtek ALC888S High Definition ses codec bileşeni, AC'97 2.3 ile uyumlu 3D ses ve HD Ses uyumlu
Kart Okuyucu : Evet/Var
Disk Dönüş Hızı : 7200 rpm
Garanti Süresi: : 24 Ay

http://www.bimeks.com.tr/urun/1003/1122 ... 86ea-.aspx

Güzel cihaz ancak 1,5 TB tek parçamı? Biliyorsunki bunları ayırmak lazım.
Örneğin; 3 ayrı HDD almak daha iyi olur. Boyutları makinenin sınırları ile ilgili.
500 GB Sistem
500 GB Kayıt
500 GB sample

HP çok güzel. Dell çok güzel yalnız Dell İş istasyonu olduğu için 3 yıl yerinde hizmet çok önemli bir ayrıcalık ve fiyatları hemen hemen aynı. Fakat bunun yanında Dell'e en fazla 2 tane HDD takabilirsin onlarda 1 TB ile sınırlı kısaca maksimum 2 TB. Bunlara dikkat etmelisin.
Dell T1500
HP de böyle bir durum varmı bilmiyorum. Fakat HP masaüstü sınıfında olduğu için yerinde destek vereceklerini sanmıyorum.

Peki alacağımız pc ile sanırım 64 bit W7 gelmiyor. Ayrıca W7 ninde optimizasyon ayarlarıda varmı performans yükseltmek için?

Daha ne optimizasyonu be oğlum. i7, 6GB ram. Daha ne istiyorsun. Uzaya uydumu fırlatacaksın.
Win7 Optimize birisine türkçeye çevirttir artık. :)

Levent abi bu harddisk 1,5 tb olarak tek parça yanına birde programları kurmak için 250 lik yada 500 lük harddisk daha alabilirim. Bunun dışında hp nin sitesinden incelediğim kadarıyla kasanın içide çok düzenli. Ama aklıma takılan birşey kaldı. Güç kaynağı 300W sizce bir problem oluşturur mu? Ses kartımı pci firewire kartla bağlayacağım ayrcıa ses kartı ayrı 220 V la çalışıyor.

1,5 tek parça çok anlamlı değil. Gitti mi yandın. Herşeyin bir yerde. Daha güçlü bir power olsa daha iyi olurdu ama bir sorun olacağını sanmıyorum. 300 W yeterli olmasa ikinci bir hdd önermezler diye düşünüyorum. Fakat ciddi bir ekran kartı takmaya gidersen ki gerek yok ozaman sıkıntı yaşayabilirsin. Tabii ki USB portlar üzerinden kullanılacak enerjiyi de düşünmek lazım. Kaç cihaz bağlayacağında önemli. Almadan önce teknik servis ile görüş belki değişiklik mümkündür.

Hazır pc karmaşası içerisindeyken araştırmalar yaparak okudum, inceledim, öğrendim ve teknolojiyi biraz yakalayabildim donanım bilgisi olarak. Hazır pc alayım ama bakayım aynı özelliklerde makineler aynı paralaramı satılıyor diyerek toplama donanımları araştırdım. Anladım ki 2200 liraya satılan basit bir hazır kasa pc de kullanılan donanımlar sınıfının alt seviyesindeki ürünler.

Şöyle bir pc oluşturdum ama karar veremediğim ürünler halen mevcut;

İŞLEMCİ
Intel Core i7 860 Soket 1156 2.8 GHz 8MB Cache 570 TL Ayrıntılar
YADA
Intel Core i7 870 Soket 1156 2.93 GHz 8MB Cache 590 TL Ayrıntılar

ANAKART
Asus P7P55D-E Pro Intel P55 DDR3 2200MHz (O/C) Sata 3.0 USB 3.0 370 TL Ayrıntılar

RAM BELLEK
KINGSTON (3X2GB) HYPERX DDR3 1333MHZ CL7 345 TL Ayrıntılar
YADA
GSKILL 6GB (3X2GB) RIPJAWS DDR3-1600MHZ CL8 360 TL Ayrıntılar
YADA
GSKILL 6GB (3X2GB) TT DDR3-1600MHZ CL7 430 TL Ayrıntılar

SABİT DİSK
SAMSUNG 2X500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 160 TL Ayrıntılar

KASA
ASUS VENTO TA-M1 MIDI ATX 95 TL (PSU YOK!!! 1 ön fan, 2 yan fan, 1 arka fan) Ayrıntılar
COOLER MASTER SAF-S12-E1-GP 120MM ULTRA SILENT FAN X 3 Adet Toplam 65 TL Ayrıntılar
FSP EPSILON 80PLUS 800W GÜÇ KAYNAĞI 220 TL Ayrıntılar
YADA
AEROCOOL PGS SERIES LIMITED EDITION VX-R 730W KASA 300 TL Ayrıntılar

EKRAN KARTI
SAPPHIRE HD4830 GDDR3 1GB 256 BIT ATI RADEON 215 TL Ayrıntılar
YADA
ASUS HD4850 GDDR3 1GB 256 BIT ATI RADEON 220 TL Ayrıntılar
YADA
ASUS 9600GT GDDR3 1GB 256 BIT NVIDIA 215 TL Ayrıntılar

Yuvarlak hesap ortalama 2000 TL ye patlıyor böyle bir pc. Tabi parçaları doğru yerden alıp toplatmakta var.

Emre,
Bir sürü şey yazmıştım ama sildim. Çünkü aynı şeylerin tekrarı idi.
İlter'in başka bir başlıkta yazdığını hatırlatarak sana başarılar diliyorum.

Şöyle bir şeydi. "Donanım konusunda uzman değilseniz yada bu konuda güvenebileceğiniz bir tanıdığınız yoksa toplamayın"

Çok doğru bir laf.

Kızıyorum çünkü yaptığın karşılaştırma doğru değil.

Benim kızdığım şu. Yukarıda topladığın makine ile senin önerdiğin HP ve benim önerdiğim DELL ile arasındaki farkları görememen.

İşlemci aynı, ram arttırılabilir ki iş istasyonu için gerekli testler yapıldıktan sonra seçilmiş bir ramdir. Dell'deki ekran kartı hernekadar 512 MB olsa da daha pro bir kart, kasa piyasada alabileceğin en iyi kasaya eş değer, HDD istediğin kadar büyük al tak.
Şimdi otur toplama makine ile marka bir iş istasyonunun artı ve eksilerini tekrar karşılaştır. Bu arada lenova ve hp incelemeye devam.

İş istasyonu değil ama yine de sıkı bir makine.
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm/WF06b/12454-12454-64287-3328898-3328898-4132189-4223070.html

BeatMaster' Alıntı:
... toplama donanımları araştırdım. Anladım ki 2200 liraya satılan basit bir hazır kasa pc de kullanılan donanımlar sınıfının alt seviyesindeki ürünler...
Yuvarlak hesap ortalama 2000 TL ye patlıyor böyle bir pc. Tabi parçaları doğru yerden alıp toplatmakta var.
Yani 200 TL'ye ihtiyacın var?

Beatmaster, bana özel mesajla banka hesap numaranı ilet, farkı ben sana hibe edeceğim. Aklına geldikçe hayır duası edersin, yeter.

Ayrıca i7 860, hangi sınıfın alt serisi???
http://www.vatanbilgisayar.com/dell...20-win7-bas.64/productdetails.aspx?I_ID=45042

Alacağın 13MHz daha güçlü işlemci, senin Ay'ın değil de, Mars'ın etrafında dönmeni mi sağlayacak?

Kardeşim, sen daha üst sınıf bir şey alacaksın da, CERN'deki İsviçreli bilimadamlarına yetecek kadar işlem mi yapacaksın stüdyonda? Ne yapacaksın Kuantum bilgisayarıyla? Hayır yani, o 860 değil de 99860 olsa ne olacağını zannediyorsun?!

Hakikaten adamın asabı bozuluyor yahu.
Bırak kardeşim, varsa 200 lira açık, ben vereceğim o farkı.

Mis gibi, garantili DELL.
Nasıl bir mantıktır bu ya Rabbim?
Sanki millet ezelden beri televizyonunu falan evinin mutfak masasının üstünde kendi kendine üretiyor... tövbe tövbee...

İyi de ne bu kadar tepki anladık pinpirikli birisi olabilirim ama senin gibi birinede yakışmamış bu tavırlar. Senin gibi rahat kazanamıyor olabilirim o 200 TL yi yada kazıklanmamak için gösterdiğim bir tedirginlik bu sadece. Silinebilir başlık sağolun.

Alınacak bir şey yok Emre. Bir ağabey olarak içimden geldi. Başka bir anlam yükleme lütfen.
Yanlış anlamışsın ama, herhalde bu doğal... gerçek hayatta karşılaşmadık ne de olsa. Bilmiyorsun nasıl biri olduğumu.
Ama yine de özür dilerim.

Onu sadakaymış gibi değil, ciddi ağabey desteği gibi düşünmeni isterim.
Karşılıksız para almak senin aklına yatmıyorsa, sana bir işimi yaptırırım, ödeşmiş oluruz.

Risk alarak 2000 lira harcayacağına, destek alarak garantili 2200 lira harcamak bence çok daha mantıklı.

LeventUslu' Alıntı:
Kesinlikle İ7 W7 64bit. Şimdi almazsan 6 ay sonra almak yoluna gideceksin zarar edeceksin.
Ancak İ7 W7 64bit'ten gerçekten ciddi bir performans istiyorsan 8 GB ram ve üstü şeklinde bir öneri geldi bilgisayar mühendisi arkadaşlardan. Ne derece doğru bilemiyorum. 32 bit 3 GB nin üstüne çıkamıyor. 64bit'te 4 gb taksan aradaki 1 gb çok bir şey değiştirmez ama 8 gb ile herhalde hissedilir bir değişim olacaktır.

Abi 8GB ram olayı doğru ama W7 64-bit OS (bir de uyumlu işlemci tabiki) ve 8 GB da ramin olsa eğer kullandığın program 64 bit edition değilse yine 3 GB ram'den fazlasını adresleyemiyorsun programdaki 32-bit limiting'den dolayı.. 64 bit host kullansan da Waves gibi büyük bir firmanın makul fiyatlardaki plug-inleri bile 64 biti direkt desteklemiyor, yani ben de W7 64'e geçtim ama halen soru işaretleri var kafada..

BubbleTrouble' Alıntı:
LeventUslu' Alıntı:
Kesinlikle İ7 W7 64bit. Şimdi almazsan 6 ay sonra almak yoluna gideceksin zarar edeceksin.
Ancak İ7 W7 64bit'ten gerçekten ciddi bir performans istiyorsan 8 GB ram ve üstü şeklinde bir öneri geldi bilgisayar mühendisi arkadaşlardan. Ne derece doğru bilemiyorum. 32 bit 3 GB nin üstüne çıkamıyor. 64bit'te 4 gb taksan aradaki 1 gb çok bir şey değiştirmez ama 8 gb ile herhalde hissedilir bir değişim olacaktır.

Abi 8GB ram olayı doğru ama W7 64-bit OS (bir de uyumlu işlemci tabiki) ve 8 GB da ramin olsa eğer kullandığın program 64 bit edition değilse yine 3 GB ram'den fazlasını adresleyemiyorsun programdaki 32-bit limiting'den dolayı.. 64 bit host kullansan da Waves gibi büyük bir firmanın makul fiyatlardaki plug-inleri bile 64 biti direkt desteklemiyor, yani ben de W7 64'e geçtim ama halen soru işaretleri var kafada..

BubbleTrouble,

Farklı şeyler söylemiyoruz. 32 bit programlar tabii ki 64 bit OS nimetlerinden faydalanamıyorlar ama 64 bit ile yüksek ram desteği ve daha stabil bir sisteme sahip oluyoruz. Buda önemli. Bu işi biraz abarttık sanırım. Bundan 5 yıl önce P3 ve 1GB ramler ile albüm çıkartabiliyorken şimdi biraz b...kumuzda boncuk aradığımızı düşünüyorum ki bunu da evdeki amatör ve yarı profesyonel işler için yapıyoruz.

:) Katlılıyorum abi, öyle ayrıntılara takılıyorum ki sorma gitsin saatlerimi alıyor hangi psu, hangi anakart derken; halbuki Xp ile mutluydum ben (emektar anakartın kapasiteleri sızdırıncaya kadar).. Bu arada W7 64 8Gb (Mushkin) ile gerçekten 32 bit sistemden çok çok farklı, 32 bit'te kullandığım birkaç programın 64 bit versiyonunu denedim mouse tuşuna basar basmaz işlemi yapıyor diyebilirim..

64 bit işletim sistemine Cubase/Nuendo gibi sequencer'ları ve sanal enstrümanları 32 bit olarak kurmak, ve buna rağmen 32 bit işletim sistemindeki 3 GB RAM sınırlamasını dolaylı olarak aşmak mümkün.
Normalde DAW yazılımına sistemin geriye bıraktığı RAM kapasitesi 3 GB'ı geçemeyecekken, 64 bit OS'ta 6 ya da 8 GB kadar fiziksel RAM kuruluysa, işletim sisteminden geriye kalan RAM DAW'a sunulacaktır.
Yani DAW'ı 64-bit OS'a 32-bit olarak bile kursanız, performansın 32 bit işletim sisteminden daha iyi olması normaldir.
Normalde Cubase/Nuendo, güncel sürümleriyle 32 bitte çalışırken tek işlem olarak 3.5 GB RAM'i rahat rahat doldurup kullanabilir (eğer proje gerektiriyorsa). Oysa bu, 32 bit işletim sistemindeyken 2.5 GB RAM'de takılır. İşletim sistemi kemiğine kadar optimize edilmiş bile olsa.

Ben şu an 4 GB RAM'li 64-bit Win7 kurulumunda bile bir rahatlık hissediyorum, Nuendo'da eski projeleri çalıştırırken. Önceki sistem 3 GB RAM'li 32-bit WinXP'ydi. Win7'de ise çok basit birkaç optimizasyon yaptım. 8 (ya da belki 16) GB RAM'e çıktığımda, o optimizasyona bile gerek kalmayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri