[Eski] Yeni MacBook kullanan var mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunc_Akin' Alıntı:
Bakarim buna fakat su anda evde (ablam kullaniyor) belkide piyasanin en kral laptoplarindan biri var ama o vista yedi bitirdi beni.

O yuzden mac tercih edecegim, ama tesekkurler yine de.

Vista yedi bitirdiyse sen de neden xp kurup kurtulmuyorsun ki o zaman?

ingilizanahtari' Alıntı:
İkisi arasında ekran kartı ve genişleme portları dışında fazla bir fark yok. Ancak yeni nesil MacBook'larda ciddi bir kısıtlama var: firewire portu yok. Bu ciddi bir sıkıntı zira 10 kanal kayıt yapabilmek için kullanılabilecek arabirimlerin çoğu PCMCIA veya Firewire protokollerini kullanıyorlar. Bunlar kullanılamayınca geriye sadece USB 2.0 seçeneği kalıyor ki onlar da hala çeşit olarak epey kısıtlı. (MOTU 828 in USB 2.0 olan versiyonu çok mantıklı olabilir böyle bir durumda).

Ben Macbook Pro Core 2 Duo 2.33 - 2GB Ram olan modelinden kullanıyorum 2 seneyi aşkın bir süredir, Digi 003 - Protools 7.4 sistemim var, 30 - 40 kanal çok sayıda pluginle sorunsuz çalışıyor (firewire harddisk ile).

Uzman değilim ama firewire olmayan macbook görmedim şu adresten 2009 ve daha eski olan birkaç modele baktım hepsinde var. ayrıca benim gördüklerimde de hep vardı. : http://support.apple.com/kb/SP12

musicapuerte' Alıntı:
Tunc_Akin' Alıntı:
Bakarim buna fakat su anda evde (ablam kullaniyor) belkide piyasanin en kral laptoplarindan biri var ama o vista yedi bitirdi beni.

Bir kere her yazilim gibi isletim sistemleri de ucretli. Hali hazirda alinmis bir bilgisayar icin boyle bir harcama yapmak mantiksiz.

Ikincisi bilgisayarin donaniminin, XP driver destegi yoktu. (belki simdi vardir) Yani calismayacakti.

Yada belki sadece aci cekmeyi seviyorumdur :p

O kadarini dusunebildim merak etme yani :)

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
En son macbooklarda (unibody) Fw yok. Sadece prolarda var. (FW800)
Firewire 400 var üzerinde spesifications sayfasında var bakabilirsin. Bir de siz bir mesajınızda mini'den vga'ya çevirici arıyordunuz hala arıyor musunuz?

Tunc_Akin' Alıntı:
musicapuerte' Alıntı:
Tunc_Akin' Alıntı:

Bir kere her yazilim gibi isletim sistemleri de ucretli. Hali hazirda alinmis bir bilgisayar icin boyle bir harcama yapmak mantiksiz.

Ikincisi bilgisayarin donaniminin, XP driver destegi yoktu. (belki simdi vardir) Yani calismayacakti.

Yada belki sadece aci cekmeyi seviyorumdur :p

O kadarini dusunebildim merak etme yani :)

Ben bugün vistalı notebooklara kurulabilen sata driver destekli bir xp cd'si download etmiştim de, senin yazını da okuyunca yazayım dedim. İstemeyene bişey teklif etmek zaten gereksiz bir hareket, hata benim :)

musicapuerte' Alıntı:
Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Firewire 400 var üzerinde spesifications sayfasýnda var bakabilirsin. Bir de siz bir mesajýnýzda mini'den vga'ya çevirici arýyordunuz hala arýyor musunuz?

Baktigin sayfanin uzerinde kocaman -Late 2007- yazdiginin farkinda misin? :) O gunden beri sanirim 2-3 ayri model cikti. Son modelin speclerine suradan ulasabilirsin:

http://www.apple.com/macbook/specs.html

Obur meseleyle ilgili, o basliga mesaj yazmistim (mini displayport adapter ile ilgili).

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
musicapuerte' Alıntı:
Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Firewire 400 var üzerinde spesifications sayfasında var bakabilirsin. Bir de siz bir mesajınızda mini'den vga'ya çevirici arıyordunuz hala arıyor musunuz?

Baktigin sayfanin uzerinde kocaman -Late 2007- yazdiginin farkinda misin? :) O gunden beri sanirim 2-3 ayri model cikti. Son modelin speclerine suradan ulasabilirsin:

Obur meseleyle ilgili, o basliga mesaj yazmistim (mini displayport adapter ile ilgili).
Su an Batuhan'in bahsettigi unibody Macbook lardan birini kullaniyorum. 2.4 Ghz olan. Sol tarafta 2 tane usb, digital audio in-out, ethernet ve adaptor baglantisi var. Baska hicbir baglanti da yok. (Laf aramizda, aldigim gune lanet ediyorum :))

Bir sey sormak istiyorum, bilgisizligime verin lutfen.

Macbook'ta optical I/O var. Fw 1814'te de var bu giris cikis. Fakat Fw1814'te girise RME Octamic 2 bagli.

Simdi sorum su;

Ses kartini optik sekilde baglayip, RME'yi kullanma sansim olabilir mi?

Tesekkur ederim.

Kolay gelsin.

5.1 ses cikisi alabildigime gore, 5.1 de giris yapabilirsin tahminimce. (Ikisi de digital)Bu da 6 kanal demek oluyor. Ama cihazin 6 kanal cikis veriyor mu o da onemli.

Edit: Kontrol ettim. FW1814 te ADAT girisine bagliyorsun sanirim, eger oyleyse maalesef, 8 kanal goremezsin bu giris ile

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
musicapuerte' Alıntı:
Batuhan_Bozkurt' Alıntı:

Evet gönderdiğin linke baktım firewire yok. Şaşırıyorum bu işe çünkü başka bir sayfada early 2009 yazıyor ve o sayfadaki modelde firewire var. İşte link: http://support.apple.com/kb/SP504

Bu eski plastik versiyonunun revizyonu. Apple son alüminyum macbooklarý çýkarttýktan sonra eski modeli üretimden kaldýrmadý. Fiyatlarýný düþürdü, 999$ a mý ne satýyor.

Arkadaslar herkese cok tesekkur ederim bugun KDV indirimi sagolsun Bilkomdan bir adet 2.4 ghz macbook pro almis bulunuyorum.

Ilk izlenimlerim cok guzel bir aleti, mac pro ile guzel bir ikili oldular :)

Herkese tekrardan cok tesekkurler, Batuhan Abi ozellikle sana.

Tekrardan sevgiler.

Tunc_Akin' Alıntı:
Arkadaslar herkese cok tesekkur ederim bugun KDV indirimi sagolsun Bilkomdan bir adet 2.4 ghz macbook pro almis bulunuyorum.

Tekrardan sevgiler.

En guzel tarafi pil yuvasinin yaninda HDD ye hemen ulasabilmen. Ugrastirmiyor eskileri gibi. Ama sanirim bunlarda da RAM i zor degistiriyorsun. Yakinda ogrenirim, kurcalamadim RAM olayini henuz.

Grego, Ram'i degistirmek de gayet kolay hatta user servicable yani garantisini etkilemiyor. Arka kapagi aciyorsun (vidalari sokerek), ramler oracikta, kendin degistirebiliyorsun, garantiye zeval gelmiyor.

Tunc, hayirli olsun, gule gule kullan. Bende de 2.4 unibody mbp soylemistim sana sanirim, var 2 ay oldu, cilgincasina memnunum. Bir sakincasi yoksa KDV indirimi ile kaca geldi paylasabilir misin? Bilkom'un ne kadar inebildigini merak ettim. :)

Tunc_Akin' Alıntı:

Tekrardan sevgiler.

Güle güle kullan dostum, biraz geç oldu ama.. :) İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşamazsın.. Hayırlı olsun.

Orcun cok tesekkur ederim. :)

Batuhan Abi,

Adam 2 gb ram verdi, nakit 4000 gayme ( :D ) calisti. Fiyati fena gelmedi nitekim electroworld'e gittim, adamlar minciklanmis teshir urunu icin nakit 4000 istediler.

Ram ile filan fena gelmedi bana.

Yanliz turkce klavye aldim ama, kurulumu yaparken el aliskanligi ingilizce secmisim, simdi de bulamiyorum, yardim edebilecek birileri var mi :D

International menusu altinda bulamadim.

Geri