[Eski] Yeni nesil Macbook Pro'lar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Thunderbolt'un hızından çok, ben şu ekran/display daisy chain özelliğini merak ediyorum.

Firewire'ı şimdiden öldürmeye çalışmamaları iyi olmuş. Ben ondan korkuyordum.
USB 3.0 da bana hiç mantıklı gelmiyordu.

Çok enteresan!

Arada yaptıkları Unibody MBP'ları hiç beğenmiyordum, bu çok ilginç olmuş.

Thunderbolt teknolojisini merak ettim. Audio'da nasıl kullanabiliriz acaba? Thunderbolt <> FW/SATA/USB konuşturabilme imkanı olacaksa fikir çok güzel...

M.

Sadece FireWire, USB ve SATA degil, akla gelebilecek her turlu arayuz icin aparat cikacaktir. Ethernet, wi-fi, 3G, RAID kontrolcusu bile olabilir. 10 Gbit bant genisligi cok ciddi. USB 3.0 a neden hala sicak bakmadiklarini da ogrenmis olduk boylece. USB 3.0, Thunderbolt gibi bir genisleme opsiyonunun yaninda biraz oyuncak gibi kaldi.

Tasarım olarak çok bir fark yok sanırım, yanlışmıyım? Bu seriden hemen bir önceki seri çöpe gitmez umarım, sanki bir tek Thunderbold ekleyip piyasaya sürmüşler gibime geldi zira özellikler hemen hemen aynı. (i5 , quad i7 falan)

Amd ekran kartı koyacaklarını hiç düşünmemiştim. İleride AMD işlemci yapar mı acaba bu gazla :)

Quad i7 onceki seride yoktu Mirac. Onlar cift cekirdekti. Bir de bu seridekiler yeni mimari olan Sandy Bridge'i temel aliyor. Onceki nesil i5 ve i7lere gore daha performanslilar.

AMD islemci yapar mi derken? :D

Sleepless' Alıntı:
Quad i7 onceki seride yoktu Mirac. Onlar cift cekirdekti. Bir de bu seridekiler yeni mimari olan Sandy Bridge'i temel aliyor. Onceki nesil i5 ve i7lere gore daha performanslilar.

AMD islemci yapar mi derken? :D

Ha, evet i7'nin bu sanal çekirdek yaratma olayını bir an orjinalmiş gibi kabul ettim ben :)

İşlemci işin şakası tabiki, sonunda "(!)" olması gerekiyordu. Apple'ı ele geçirmesi manasında :) ( Pek yorgunum sanırım kusura bakmayın eksik ileti için :) )

Miraç Atıcı' Alıntı:
Amd ekran kartı koyacaklarını hiç düşünmemiştim. İleride AMD işlemci yapar mı acaba bu gazla :)
AMD ATI'yi geçen sene satın aldı ve ATI markası iptal oldu.
O AMD bu AMD yani.

ilterocktive' Alıntı:
AMD ATI'yi geçen sene satın aldı ve ATI markası iptal oldu.
O AMD bu AMD yani.

AMD ATI'yi 2006'da satin aldi Ilter abi. Ancak kartlarda ATI isminin kaldirilip sadece AMD kullanilmasi HD6xxx serisi ile birlikte 2010 sonlarina denk geliyor.

900 mb/ saniye ölçmüşler kısa bir testte. (5 gb dosya kopyalaması - Ars Technica) Güzel bantgenişliği valla, düşünsenize ses kartlarında standartlaştığını :)

Eğer anakartla haberleşme hızı ve önceliği PCI express gibi olursa, ses arabirimleri açısından şahane olur, ses kartları aynı protokolden katmanlanırsa ihtiyaca uygun kurulum elde etmek kolaylaşabilir.

Haberler cok guzel ama cuzdani hafifletmek degil bayaa kredi falan almak gerekecek bence..

3000 - 4000 Euro 15.4 inch Mac icin
1000 Euro Thunderbolt destekli raid harddisk icin
300 Euro Thunderbolt apartlari icin
300 Euro da Thunderbolt destekli anakartin 5400 rpm harddiskini degistirmek icin

10.000 lira etti mi ?

Tamam gulu seven dikenine katlanir !

Ama dun bir kampanya ilani gordum , dandirik Casper laptop . 3 GB harici ekran kartli i7 islemcili cilgin ram i olan makine ya 1900 lira ya da 1900 dolar mi ne ...

Bende yillardir mac kullaniyorum ama isyan ediyorum artik.. Daha pahali olsun tamam ama 3 kati olmasin , bizde insaniz yahu ! Artik sadece isletim sistemi olarak mac os x satin alabilmek istiyorum. Gerci Amerika fiyatlari korkunc degil , Turkiye fiyatlari dehset olacaktir ki 6 ay sonra ancak gelir bunlar... Ne zor su memlekette yasamak yahuu .. Kusura bakmayin ama dolmusum iyice :|

Geri