[Eski] Yeni sistemim ve fikirleriniz...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Yeni sitemim ve fikirleriniz...

Aslında bütün diskleri 10.000 rpm alacaktım ama şimdilik bütçeyi o kadar kasmak istemiyorum. Bir sonraki adım o olacak.

Aslında SSD' ler süper olacak ama şu an için fiyatlar dudak uçuklatıyor.

HIS HD5450 GDDR2 512MB/1GB HM 64Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı aynı fiyata drx 11 almadıysan

harddsik ler için WD caviarblack 500 sizin için ve günümüz şartlarında çok iyi bir seçim değil.Ancak hangi ölçüye göre derseniz ; WD 500 CB .24(TL/GB) maliyetle 32MB cache ile gelir ,640 CB ,19 (TL/GB)maliyetle 64MB cache satın almanıza imkan verir.Tercih sizin pek tabii olarak...
SES demişsiniz 500 olanı 3 adet tecrübeyle diyebileceğim sessiz ve GÜÇLÜ(güç ''uygulama göreceli'' Adobe audition 3 te sıkıntı yok).
(Samsung ve seagate tecrübem VAR.)

Arkadaşlar,

herkesin ilgisine teşekkür ederim. En son belirttiğim listeye sadık kalarak bilgisayarı topladım.

Son derece sessiz, performansı da göz alıcı bir bilgisayar oldu. Laptop'ım kadar sessiz çalışıyor. Şu ana kadar herşey sorunsuz.

Teşekkürler.

Kerem' Alıntı:
Son derece sessiz, performansı da göz alıcı bir bilgisayar oldu. Laptop'ım kadar sessiz çalışıyor. Şu ana kadar herşey sorunsuz.
Bunu duymak iyi oldu, çünkü forumun her yerine bakamıyorum ve bu başlığı şimdi gördüm.

Beni WD Caviar Black düşündürtmüştü okurken... ne kadar gürültü yaptığını bilemiyorum çünkü.

Seagate Barracuda serisi 7200 sabit diskler eskiden en sessizleri arasındaydı. Çoktandır bilgisayar toplamadım, son durumu bilmiyorum.
Ama sen sessiz diyorsan sessizdir.

10.000 rpm'li sabit disklere de gerek yok.
Aynı anda 48 kanal kayıt yapmıyorsanız.

Kazara SSD almadığın da iyi olmuş, zira şu an ses kaydı gibi işler için tavsiye edilebilecek aletler değiller. Ancak işletim sistemi ve sample playback diski amaçlı kullanılır şu an.

Haydi güle güle kullan! Güzel müziklerle eskit :)

İlter,

sağol moruk. Bende en çok hard diskler yüzünden irite olmuştum çünkü diğer ses yapacak kısımları daha alırken sessiz olmasına özen göstererek aldım. Ama hard diskler muamma idi.

O nedenle hard disklerin içine girdiği kauçuk yataklar yaptım ve öyle yerleştirdim yuvalarına titreşimleri azaltsın diye. Kauçuk yüzünden ısınma sorunu olabileceği içinde pasif ısı yalıtımı için aparatlar aldım. Hard diskin üstüne termal macunla yapıştırılan, üzerinde seramik yalıtıcılar bulunan küçük kare plakalar.

Artık bilgisayar parçaları o kadar uyumlu ve montajı kolay hale gelmiş ki, okuması yazması olan herkes bilgisayar toplayabilir gibime geliyor.

E hocam sen tam ses yalıtımı yapmışsın, o durumda tabii ses çıkmaz sabit disklerden :)

Ben de İstanbul'a gelince bir bilgisayar toplayacağım muhtemelen, o zaman senin tecrübenden yararlanırım.

:D

Moruk bir laf vardır hani; eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın diye.

Tabi moruk ne demek. Bu arada kesin dönüş tarihi belli oldu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri