[Eski] yurtdisindan klavye almayi dusunuyorm.sorun yasarmiym acaba?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ummagumma

Yeni üye
merhaba
ben yurtdisindan klavye almayi dusunuyorum fakat giriste gumruge takilirsin,vergi odersin vs seyler soylediler sonucunda da kafam karisti.
bir bilginiz varmi acaba yurtdisindan getirirsem klavyeyi bir sorun olurmu?

Anladığım kadarıyla kendin alacaksın ve gelirken getirceksin.

Bir problem olacağını zannetmiyorum, sonuçta 10 tane klavye alıp ticaret amaçlı getirmeyeceksin. Ben geçen yıl ABD'den 2 tane klavye aldım, ve kargoda gelebilmesi için kolileriyle getirdim. Çıkarken orjinal kutularıyla taşıdığım için dikkat çekti ve çağırdılar. Bende müzisyen olduğumu ve kendim için aldığımı söyledim. Problem çıkarmadılar. Ayrıca daha önce de 1 klavye almıştım, fakat softcase ile geitirdim. Öyle olduğu zaman kimse bakmıyor bile...

iste ben de abd den getirmeyi dusunuyorum hardcasele beraber.bagajda getiricem cunku cok agar.giriste sorun yasarmiyim diye dusundum
bir de cikarken klavyesiz cikip girerken klavyeyle girince sorguluyolarmis.dogrumu acaba?

Kendin yanında getiriyorsan problem çıkmaz ama, durum böyle değil ise, klavye kadar kargo gümrük vs ödersiniz ve bu sorun yaşadınız anlamına gelir. Kafanızdaki klavyenin buradaki bayisi kimse gidin pazarlık edin tanışın daha hayırlı olur.

Eger sen getiriyorsan sorun yok. 2 gitar ve bir klavye sokabiliyorsun. Bunlar bir müzisyenin yaninda tasiyabilecegi gümrüge tabi olmayan esyalar.

Nerden mi biliyorum? Almanya' da yasarken 2 ayligina Antalya' ya gitmistim program yapmak icin. O1 mikser icin hasirt 150 euro almislardi. Pasaporta isleme olayida kalkmis. O zaman sormustum nelere gümrük almiyorsunuz diye. 2 gitar bir Org! :D demislerdi.

Aynen öyle, garantiyi unut. Bazi ürünlerin garanti kapsaminda Türkiye var ama müzik aletlerinde biraz zor.

Geri