[Eski] ZINCIRLEME SORUNLAR! (iMac i5 Quad Core 2.66 ghz)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

welowiss

Yeni üye
Merhabalar.Farkindayim bu forumu cok mesgul etmeye basladim ama inanin bana sorunlarim bitmek bilmiyor.Apple alayim hersey sorunsuz ilerlesin istedim ama tam tersi oldu ve basima gelen aksiliklerin ardi arkasi kesilmedi.Hic bir sorunada cozum bulamiyorum tecrubesizligimden dolayi.
iMac i5 QuadCore 2.66ghz (8gb ram) Muzik produksyonu icin aldim ve 4 kesmez diye 8gb yaptirdim rami.Ucmasi gerekirken kagni gibi bir PC!!! Logic arayuzune alismak icin GarageBand uygulamasini acmak istedigimde abartisiz 5-8 dk arasinda bekledikten sonra(zaten o beklemeden sonra sinir krizi gecirmemek mumkun degil) programda herhangi bir islem yapmak istiyorum."Learn" kismini acmak istiyorum.Ama direk aldigim hata su "GarageBand has detected a possible conflict between one or more third party MIDI or audio drivers".Yabanci icerikli forumlarda da bu hatayi yasayan bir cok kisi gordum ama kimse net olarak bir cozum bulamamis ya da ben o cozumlere erisemedim.Library icindeki Prefences klasorundeki com.apple.garageband uzantilarini silerek denedim yine olmadi.Twin impact Ses kartim ve axiom pro klavyemin de driverlerini yeniledim.Isletim sistemiminde son guncellemelerini yaptim.5 gundur apple kullaniyorum.Inanin sogudum.Burnumdan getirdi ne ses kartimi deneyebildim dogru duzgun ne de klavyemi.. Tecrubeli MAC kullanicilarindan yardim bekliyorum..

Buarada son bir not daha.. Az once Ses kartimi ve klavyemi aktif etmeden yani yalin olarak baslattim Mac i ve GarageBand hizli ve sorunsuz bir sekilde acildi.Bu iki urunun de uyumsuz oldugunu sanmiyorum.Compel firmasina mesaj attigimda bana Axiom Pro ve TwinImpact in sorunsuz olarak calisicagini soylemislerdi.. :(

Gerek kalmadi yardima sorunu cozdum.. Ayni konudan sikintisi olan arkadaslar varsa anlatabilirim.. Yada konuyu kapatalim.

Herkesin bu konuda 2006 yilindan beri cok sikayeti oldugunu ogrenmis oldum ve bunun icin bir kac teknik var denenmesi gereken.Tek bir yolla cozume kavusulmuyor maalesef.Ilk denenmesi gereken kalici cozum yontemi Applications/Utilities/Disk utility girip Verify disk permissions ve repair disk permissions secenklerini uygulamalari.Yani once verify sonra repair yapicaz.Bu secenek olmazsa HD/Library/Audio klasorune girerek duruma gore gereken driverlari(yani o anda gereksiz olan) driverlari silmek.. Ornek olarka sorun teskil eden (Twin impact) driveri silmek.. Bu iki yontem uygulandiktan sonra sorunklar devam ederse lutfen buraya not birakin diger kalan cozum yollarini aktarayim.. Bol sanslar

welowiss,

Bence senin bu bahsettiğin konu çok önemli.

Çok yakında Macbookpro(i7 işlemcili modellerin çıkmasını bekliyorum 3 aydır) alacağım,aynı şey başıma gelecek diye korktum şimdi. :)

Çözümünün devamın yazarsan sevinirim.

Ayrıca iMac'in fan sesi nasıl?Yani yeterince(dizüstüler kadar) sessiz mi?

Bunun donanimsal bir sorun olmadigini vurgulamak istiyorum.Sadece atlanmis bir ayrinti.Cok rahat halledebilirsin.Belki de hic karsilasmazsin ama tahminimce m-audio kullanicilari bu tarz bi sorunla karsilasiyorlar.Emek harcadiktan sonra cozulmiycek bisi degil.Cok basit birsey icin rahat olsun yani.Bu sorunu cozdugumden beri mutluyum iMac ile :) Kalan cozum yollarindan bir tanesi(aklimda kalan bu) HD/Library/Audio/Midi drivers kismindan Emagic driverini silmek.Bu da olmazsa yine ayni yerden Audio ya girmeden once Prefences var ordaki Garageband ile ilgili tum apple.com ile baslayan dosyalari silmek.. Kisacasi yaptigin islem sadece fazla olan dosyalari silmek.. iMac den cok memnunum.Sogutma sisteminden hic bir sekilde ses gelmiyor.27 inclik ekranida cabasi :) Tavsiye edebilirim.Ama bende cok yeniyim daha bir hafta bile olmadi.Gorucez bakalim gercekten macler sorunsuz isletim sistemlerimi..

sibiryali' Alıntı:
Ayrıca iMac'in fan sesi nasıl?Yani yeterince(dizüstüler kadar) sessiz mi?

Benim iMac'te bugüne kadar hiçbir fan sesi duyulmadı, ancak kulağını dayarsan duyuluyor.

Teşekkürler bu arada sorunun çözümü hakkında bilgilendirme yaptığınız için.

Geri