[Eski] Tekno-trance vb. VST istek öneri ???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ekoriko

Yeni üye
merhabalar.
tekno-elektronik-trance müzik için plugin arıyorum...
ihtiyacım olanlar

1. ritim : kendim yazacağım loop olmayacak. bu çok önemli. istediğim ritim havasını yakalamam gerek.

ve eşlikler ve melodi için genelde kullanılan sesler olabilir

sizin önerilerini bekliyorum...

ekoriko' Alıntı:
1. ritim : kendim yazacağım loop olmayacak. bu çok önemli. istediğim ritim havasını yakalamam gerek.
Ben bu cümleyi anlamadım.Ritim derken davuldan mı bahsediyorsun?Sen loop yapmayacaksın, hazır loop'ları mı kullanmak istiyorsun?

ekoriko' Alıntı:
merhabalar.
tekno-elektronik-trance müzik için plugin arıyorum...
ihtiyacım olanlar

ve eşlikler ve melodi için genelde kullanılan sesler olabilir

sizin önerilerini bekliyorum...

SynthMaster 2.0'ı dene sesler için. Şu anda 450 preset var içinde pek çok stilde. www.kv331audio.com adresinden demo şarkılar da dinleyebilirsin.

Kasım ortasında çıkacak SynthMaster 2.0, ve Müziktek üyelerine özel bir kampanyamız olacak: 50 TL standart, 25 TL öğrenci şeklinde.

sibiryali' Alıntı:
ekoriko' Alıntı:
Ben bu cümleyi anlamadım.Ritim derken davuldan mı bahsediyorsun?Sen loop yapmayacaksın, hazır loop'ları mı kullanmak istiyorsun?

kusra bakmayın hızlı yazmaktan yanlış anlatmışım

yani loop istemiyorum tirimleri ben yazmak istiyorum...

açıkçası synthmaster da beni tatmin etmedi. dünya çapında kullanılan ve beni tatmin edecek sesler arıyorum ( yanlış anlamayın da )...
bu pluginlere ihtiyacım var

SynthMaster'la yapılan Obey Your SynthMaster adlı şarkıyı bir dinle istersen.

SynthMaster mı seni tatmin etmemiş, sen mi onu edememişsin, daha net gözükür. :)

Davulları sample mı tetiklemek istiyorsun, yoksa drumsynth mi soruyorsun?

Drumsynth olarak MicroTonic var. Ben çok başarılı buluyorum.

Ekoriko, sen önce "yavaş" yaz. Yazdıklarını göndermeden önce bir kere daha oku, ki hatalarını düzeltme şansın olsun. Sen kendini önemse önce, kendi yazdıklarını önemse ki insanların seni önemsemeye sebebi olsun.

Yanılıyorsam düzelt, ama kurduğun cümlelere bakılırsa daha bu işin başında bir arkadaşımızsın. Zaten oralarda olmasan, gelip bu soruyu sormazsın. Burada seni küçümsemek adına söylemiyorum bunu, yerimizi bilelim. Adabımızı koruyalım, saygı sorunları yaşanmasın diye söylüyorum.

Derdini doğru bir biçimde anlatamazken, Bülent gelip sana kendi ürününü denemeni öneriyor. Adam, senin olayla oturup ince ince uğraşmama ihtimaline karşı "bak içinde şu kadar preset de var." demiş. Mesajından 2 saat sonra, bu kişiye cevap veriyorsun ve cevabın "yok senin ürünün beni tatmin etmedi. Ben dünya çapında kullanılan beni tatmin edecek sesler arıyorum." Yahu, sitedeki demoları "adam akıllı" dinlemeye kalksan, 2 saatten çok vakit alır. 2 saat içinde demoları dinledin, programın demosunu indirip kurdun, manual'ını kurcaladın, yazılım ile ses yazmaya çalıştın ve tatmin olmadın öyle mi? Enteresan.

Nedir seni tatmin edecek olan şey? Ne seni tatmin eder? Hani Tiesto, Infected Mushroom, Prodigy vs. gibi kendine has tarzı, ürünleri olan biri olsan da gelip burada birşeyler aransan, diyeceğim ki "adam yürümüş gitmiş, Synthmaster adama hitap etmedi." Ama o da yok. Nedir bu her şeyin üstünü 2 dakikada çizebilme cesaretini veren güven bunu merak ediyorum. Tamamen meraktan soruyorum. Şu "tatmin" olayını biraz açar mısın?

Üstelik ben sorduğum soru karşılığında "tatmin" olmayı da beklemiyorum. Bana yazım hatası yapmadan iki üç cümle birşey yaz, ona da razıyım.

Ayıp.

HarunCAN' Alıntı:
Ekoriko, sen önce "yavaş" yaz. Yazdıklarını göndermeden önce bir kere daha oku, ki hatalarını düzeltme şansın olsun. Sen kendini önemse önce, kendi yazdıklarını önemse ki insanların seni önemsemeye sebebi olsun.

Yanılıyorsam düzelt, ama kurduğun cümlelere bakılırsa daha bu işin başında bir arkadaşımızsın. Zaten oralarda olmasan, gelip bu soruyu sormazsın. Burada seni küçümsemek adına söylemiyorum bunu, yerimizi bilelim. Adabımızı koruyalım, saygı sorunları yaşanmasın diye söylüyorum.

Derdini doğru bir biçimde anlatamazken, Bülent gelip sana kendi ürününü denemeni öneriyor. Adam, senin olayla oturup ince ince uğraşmama ihtimaline karşı "bak içinde şu kadar preset de var." demiş. Mesajından 2 saat sonra, bu kişiye cevap veriyorsun ve cevabın "yok senin ürünün beni tatmin etmedi. Ben dünya çapında kullanılan beni tatmin edecek sesler arıyorum." Yahu, sitedeki demoları "adam akıllı" dinlemeye kalksan, 2 saatten çok vakit alır. 2 saat içinde demoları dinledin, programın demosunu indirip kurdun, manual'ını kurcaladın, yazılım ile ses yazmaya çalıştın ve tatmin olmadın öyle mi? Enteresan.

Nedir seni tatmin edecek olan şey? Ne seni tatmin eder? Hani Tiesto, Infected Mushroom, Prodigy vs. gibi kendine has tarzı, ürünleri olan biri olsan da gelip burada birşeyler aransan, diyeceğim ki "adam yürümüş gitmiş, Synthmaster adama hitap etmedi." Ama o da yok. Nedir bu her şeyin üstünü 2 dakikada çizebilme cesaretini veren güven bunu merak ediyorum. Tamamen meraktan soruyorum. Şu "tatmin" olayını biraz açar mısın?

Üstelik ben sorduğum soru karşılığında "tatmin" olmayı da beklemiyorum. Bana yazım hatası yapmadan iki üç cümle birşey yaz, ona da razıyım.

Ayıp.

kusra bak tatmin etmedi kendimi övmeyi de sevmem ama ben 7 senedir profesyonel olarak ilgileniyorum işim bu... sadece işin kompozisyon tarafından bilgisayar ortamında düzenleme kısmına geçtim...
ben birşey söylüyorsam bilerek söylerim yanlış anlamayın da yine....
demoları da dinledim hoşuma gitmedi. ben sizlerden eklenti önerisi istiyorum rica ediyorum... yazılara da takılmamak gerek biri anlamadıysa açıklamasını yapıyorum... bunlar olağan şeyler bunlara takılmayalım konumuza dönelim...
varsa gerçek anlamda para edecek eklentiler önerilerinizi merakla bekliyorum

ekoriko' Alıntı:
kusra bak tatmin etmedi kendimi övmeyi de sevmem ama ben 7 senedir profesyonel olarak ilgileniyorum

Kendini övmeyi sevmemen normal. 7 sene, müzik için çaylaklık sayılabilecek bir süre. Övülecek bir şey yok yani. Varsa, ver bir kaç link dinleyelim.

ekoriko' Alıntı:

Diyorsun ki, ben zaten işi biliyorum, ama bilgisayar tarafına yeni geçtim, bana plug-in tavsiye edin. Yani tecrubesizsin. Ama bir diğer yandan da diyorsun ki, bu synthi beğenmedim. Yani bir beğeni eşiğin ve tecruben var aslında ve SynthMaster onun altında kaldı? Olabilir, preset synthçisisindir, presetleri beğenmemişsindir, yaramaz bu demişsindir. Olur.

Olur da, madem SynthMasterla yetinemeyecek kadar bu aletlerle haşır neşirsin, neyi soruyorsun?

ekoriko' Alıntı:
demoları da dinledim hoşuma gitmedi.

Demolardan daha iyi olan müziklerini dinleme fırsatımız olur mu?

Berkay' Alıntı:
ekoriko' Alıntı:
kusra bak tatmin etmedi kendimi övmeyi de sevmem ama ben 7 senedir profesyonel olarak ilgileniyorum

Kendini övmeyi sevmemen normal. 7 sene, müzik için çaylaklık sayılabilecek bir süre. Övülecek bir şey yok yani. Varsa, ver bir kaç link dinleyelim.

ekoriko' Alıntı:

Diyorsun ki, ben zaten işi biliyorum, ama bilgisayar tarafına yeni geçtim, bana plug-in tavsiye edin. Yani tecrubesizsin. Ama bir diğer yandan da diyorsun ki, bu synthi beğenmedim. Yani bir beğeni eşiğin ve tecruben var aslında ve SynthMaster onun altında kaldı? Olabilir, preset synthçisisindir, presetleri beğenmemişsindir, yaramaz bu demişsindir. Olur.

Olur da, madem SynthMasterla yetinemeyecek kadar bu aletlerle haşır neşirsin, neyi soruyorsun?

ekoriko' Alıntı:
demoları da dinledim hoşuma gitmedi.

Demolardan daha iyi olan müziklerini dinleme fırsatımız olur mu?

telif hakkımı alayım albümümü dinlersiniz... muhtemelen yaza kadar bitireceğim... ilk albümüm olacak.
benim kafamda oluşan fikri dışarıya yansıtacak sesler arıyorum olay bu..
örnek vereyim http://www.soniccharge.com/ da ki pluginler hoşuma gitti...
ama ne kadar daha veri toplarsam eğer benim için o kadar iyi
saygılar efenim!

Sen bilirsin arkadaşım. SynthMaster 2.0'ı 1.0 ile karıştırma yanlız. İrlanda'nın 2008 Eurovizyon şarkı yarışmasına katılan şarkıyı besteleyen Simon Fine bile yarışmamıza katıldı ve bayıldı SynthMaster'a ama ne yazık ki profesyonel Türklere beğendiremedik demek ki Türkler bu işi herkesten iyi biliyor olsa gerek :lol:

2.0'ın presetlerini dinlediğini de sanmıyorum bu arada? Sesleri yazan adamların hepsi dünyada ünlü ses tasarımcıları. Herhalde Türkiye'de ciddiye alınmamız için yabancı dergilerden birkaç ödül topladıktan sonra fiyatı yurt dışı fiyatının 2-3 katı yapmamız gerek :shock: Sonuçta güzel ülkemde herşey ama herşey dışarının 2-3 katına satılıyor o zaman ben de yazılımın fiyatını arttırayım bari :lol:

Beğendiğin bir synth söylede bari bir sonraki sürümde ondan daha bir iş çıkaralım :lol:

Bu arada ben de kendimi övmeyi sevmem ama sen ProTools'u duydun mu? Ben onu yazan takımdan geliyorum.

Sana alternatifleri yazayım fazla uzatmamak için: Zebra 2, Discovery Pro, Massive, Sylenth1, Gladiator, Largo. Bunlara da bir bak derim.

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Sen bilirsin arkadaşım. SynthMaster 2.0'ı 1.0 ile karıştırma yanlız. İrlanda'nın 2008 Eurovizyon şarkı yarışmasına katılan şarkıyı besteleyen Simon Fine bile yarışmamıza katıldı ve bayıldı SynthMaster'a ama ne yazık ki profesyonel Türklere beğendiremedik demek ki Türkler bu işi herkesten iyi biliyor olsa gerek :lol:

2.0'ın presetlerini dinlediğini de sanmıyorum bu arada? Sesleri yazan adamların hepsi dünyada ünlü ses tasarımcıları. Herhalde Türkiye'de ciddiye alınmamız için yabancı dergilerden birkaç ödül topladıktan sonra fiyatı yurt dışı fiyatının 2-3 katı yapmamız gerek :shock: Sonuçta güzel ülkemde herşey ama herşey dışarının 2-3 katına satılıyor o zaman ben de yazılımın fiyatını arttırayım bari :lol:

Beğendiğin bir synth söylede bari bir sonraki sürümde ondan daha bir iş çıkaralım :lol:

Bu arada ben de kendimi övmeyi sevmem ama sen ProTools'u duydun mu? Ben onu yazan takımdan geliyorum.

Sana alternatifleri yazayım fazla uzatmamak için: Zebra 2, Discovery Pro, Massive, Sylenth1, Gladiator, Largo. Bunlara da bir bak derim.

7 senedir müzik içindeyim... 7 senedir elektronik müzik yazıyorum demedim. ben klasik orkestra, caz-pop-latin orkestraları için kompozisyon yazıyorum. eserlerim hakkında şu an için bilgi veremem.
kullandığım kütüphaneler de bunun için yeterli ki çoğu zaman canlı kayıt alıyorum.
elektonik için ise bana elektronik sesler gerek değil mi doğal olarak, bu işe de yeni başladığım için sizlere soruyorum...
synthmaster 2 yi de dinledim ayrıca tatmin etmedi... diğer dünyaca ünlülerin, sizin syntmaster için düşünceleri benim fikirlerimi değiştirmedi,
çünkü bu benim kompozisyonum elektronik sesleri yapabilen biri olsam burda bu konuyu açmazdım sadece sizlerden plugin önerilerinizi yazmanızı rica ettim...

herkes 2-3 bişey önerse bu tartışmaya gerek olmayacaktı.
yanlış anlamayın set bir üslup ile yazmıyorum saygım sonsuz ama durumu da açıklamak durumundayım...
saygılar...

Sevgili ekoriko,

Beğendiğiniz pluginleri burada lütfen yazın mutlaka eksiklerimizi tamamlamayı çok isteriz. Bunu samimi bir şekilde hem size hem de tüm foruma söylüyorum... Hatta "Şurasını şöyle şunun gibi yapsanız" tarzı önerileriniz de daha da hoşumuza gider!

Sonuçta biz bu işe başarılı olmak için başkoyduk ve "maraton" koşuyoruz. Taa 2004 yılından beri burda takip eden arkadaşlar bizzat şahittir bu "maraton"a.

Arkadaşlar bu arada arkadaşımızın üzerine fazla gitmeyin tamamen iyi niyetle yazıyor biz olayı hallettik aramızda.

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Sevgili ekoriko,

Beğendiğiniz pluginleri burada lütfen yazın mutlaka eksiklerimizi tamamlamayı çok isteriz. Bunu samimi bir şekilde hem size hem de tüm foruma söylüyorum... Hatta "Şurasını şöyle şunun gibi yapsanız" tarzı önerileriniz de daha da hoşumuza gider!

Sonuçta biz bu işe başarılı olmak için başkoyduk ve "maraton" koşuyoruz. Taa 2004 yılından beri burda takip eden arkadaşlar bizzat şahittir bu "maraton"a.

Arkadaşlar bu arada arkadaşımızın üzerine fazla gitmeyin tamamen iyi niyetle yazıyor biz olayı hallettik aramızda.

Sağolun en kısa zamanda şartlar uygun olduğunda sizin eklentinizi alacağım, deneyeceğim.
Benim en çok istediğim şey Türkiyeden ve Türklerden böyle bir atılımın gerçekleşmesi...
Eğer deneyebilirsem mutlaka önerilerimi yazacağım...
saygılar!

Öncelikle trance vs gibi müzikler yapacaksan ritim için bir vsti dan çok sample bankaları takip etmen yeterli olacaktır. Manuel bir şekilde ritim kompozisyonu oluşturman olaya daha hakim olmanı sağlar.

Ayriyetten bu Synthmaster e dikkat ettim suan bende helal olsun çok mutlu oldum ülkemden böyle arkadaşlar görünce.
Ayriyetten ekoriko adı üzerinde synthmaster.. kendi sesini kendin oluşturabilme imkanı veren bir alet sunulmuş sana ki 1 kutu kondom ile 2 paket sıgara parasına.. Ayriyetten seslerinden ziyade algoritmasını eleştirebilirsin ..

Sana tam klasik nexus lazım galiba :D

Geri