Myris' Alıntı:
"3 düğme 2 potans'dan oluşan müzik" dediğimden "çok döndürünce daha mı güzel oluyor" sözünü çıkartıyorsan birşey demiyorum.
Ne anlamalıydım? Potansların sayısı ile kaliteyi bağdaştırıyorsun. Ayrıca diyorum ki, aynı müziği (sence kalitesiz olan) 3 düğme 2 knob çevirip üretir misin? Üret, hemen özür dileyeyim. Ben yanlış biliyormuşum diyeyim.
Bu çocuğu "Producer" olarak nitelendiriyorsan bravo. Video'nun başından itibaren çocukta ki tavırların bir dj edası olduğunu görmemek ayıp.
Mevzu tavır meselesi değil, ayıplık bir şey de yok. Filter oyunları falan sana DJ vari hareketler gibi geliyorsa, orada da yanılıyorsun. DJ dediğin mix işiyle uğraşır. Keser, biçer, parçalar, ayıklar, karıştırır. Bu eleman bildiğin kanal playliyor. Bu ikisi farklı şeyler.
Ben pm'de atmıştım yanılmıyorsam şu parçanız çok iyi olmuş diye. Zevk derken elektronik müzik olarak nitelendiriliyorsa bu adam gerçekten çok farklı şeyleri tartışıyoruz.
Hatırlıyorum tabii ki, çok da sevinmiştim beğenmene. Tekrar teşekkür ederim. Evet bu adam elektronik müzik yapmış. Beğenirsin beğenmezsin; ayrı. Kimine göre Aphex Twin elektroniği bitirmiş, kimine göre Trentemoller, kimine göre Daft Punk, kimine göre NIN. Zevk dediğin o noktada devreye giriyor. Kesin olan şey kesindir. Bu adamın yaptığı elektronik müziktir. Hem de elektronik müziğin "kök" sayılabilecek türlerinden birini üretmeye çalışmış. Ha, o trafiği kendi yazmıştır, sesleri kendi bulmuştur, bulmamıştır, hazırdır onlar ayrı bir tartışma konusu. Belki aletin içinde gelen hazır seslerdir bunlar; bilemiyorum. Adamın yaptığına "iyi" demişim gibi bir referans alarak yazıyorsun bana.
Disko gibi bir yerde bulunmak benim pek hoşuma gitmiyor açıkcası.
O zaman hoşuna gitmiş, işine yaramış ya da en azından referans olabilecek şeyleri belirt. Ben de hoşuma gitmeyen bir çok ortamda bulundum. Oraları referans vermiyorum.
Bu adamdan bir farkı yok gözümde. On numara müzik yaptığını zannediyor.
Bu adamdan farkı olmayabilir. Ama bu adam ile bir DJ arasında fark var. Demek ki, o videoki eleman ile bir DJ arasında da fark var. On numaradır, dokuz numaradır, öznel bir durum.
Bak ne demişim;
Ha yukarıdaki iyidir kötüdür tartışılır.
Ben anlamıyorum. Foruma ego kabartmak için mi geliyoruz, bilgi edinmek için mi? "Yanlış biliyorsun, değerlendirmen de bence yanlış" deyince bir kişi de çıksın işi kişisele dökmesin.
Bak;
ben senin müzik zevkine laf etmiş miyim? Hayır.
Adamın müziğine iyi ya da kötü demiş miyim? Hayır. Ama hemen sonraki mesajında sen bana diyorsun ki,
müzik zevkinde problem var. Üstelik bir de sonra diyorsun ki, müziklerini beğenmiştim, mesaj bile attım.
E abi insan bir düşünmez mi "ben bu adama güzel müzik yapıyorsun diye mesaj atıyorum, sonra müzik zevkinde problem var diyorum" diye?
Peki patron, benim müzik zevkim de kötü olsun, iyi olduğunu da iddia etmiyorum zaten ama, kavramlarla ilgili yanılgın var. Aç vikipediadan falan bak. Ben mi söyleyeyim onu da? Israrla bu adamın DJ olduğunu iddia etmek? Burayı anlayamıyorum.
Modeselektor izle mesela bir kere, onlar da çok büyük gayretler göstermiyorlar canlı performanslarında, üç beş knob çeviriyorlar.
Daft Punk izle mesela. Onlar da knob çeviriyorlar. Bolca, bu elemandan biraz daha fazla. Bol bol filter oyunları var, DJ hamleleri var canlı performanslarından. Onlar da mı DJ?
Ne bileyim, generative music diye bir arattır. Knob bile çevirmeyeni var yani.
Kişisel algılayabileceğin bir şey söylemedim, işi tartışmaya döndürmeyelim. Ben fikrimi belirttim. Katılırsın, katılmazsın, faydalanırsın, faydalanmazsın; orası senin bileceğin kısım.