[Eski] çin piyanoları sizce kalitelimi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kaptanpiano

Yeni üye
Merhaba öncelikle benim piyano geçmişim sadece 1.5 sene ve kendi evime piyano almak istiyorum ...Biliyorum ki hiçbir digital piyano bi akustik piyano hissi veremediğinden dolayı evime akustik piyano almak istiyorum.Ancak bütçem kısıtlı en fazla 4.000 tl ye çıkabilirim..Bu gün piyano fiyatlarını araştırmak için tünel,şişhane tarafına gittim.yanlız piyanoya ayırdığım bütçeyle ancak bi çin piyanosu alabiliyorum...Aslına bakılırsa tonu ve sesi hiç fena değil işciliğide harika gözüküyo ama ben çin malı olduğundan pek güvenemiorum ilerde bana sorun çıkartıcağını düşünüyorum...Bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olabilirmisiniz?

Şimdiden teşekkür ederim

Bende pek tecrübeli sayılmam ama young chang markasının yarım kuyrukluları ile bayağı bir zaman geçirmiştim ve çok keyifliydiler. Deneyimli piyanistlerde beğeniyordu.

Evet bende sen son gittiğim mağzada bir ''young chang'' denedim yükseklik 120 cm tonu ve tuşeside çok hoşuma gitti.Ancak işte çin malı olduğundan dolayı sadece denemekle kaldım.Oradaki satıcının dediği 4 ile 10 bin liralık tüm piyanoları büyük markalar çinde üretiyor dedi.Bilmiyorum ne yapacağımı sanırım 2. el piyanolara yönelecem.Bu konu ile yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim

Çin'de üretilmeyen bir şey bilen var mı? :lol: Parasını verirseniz onlar da iyi mal üretir. Üstünde Çin yazması dandik oldğu anlamına gelmiyor. Öyle ise Sony'den başlayarak piyasadaki markaların %99.9'unu silip atmamız gerekmez mi?

işte ben bu konuda pek tecrübeli olmadığımdan dolayı sizlere sormak istedim.Herkez german renner mekanizmasının çok iyi olduğunu söylüyolar.Teşekkürler

Sleepless' Alıntı:
Çin'de üretilmeyen bir şey bilen var mı? :lol: Parasını verirseniz onlar da iyi mal üretir. Üstünde Çin yazması dandik oldğu anlamına gelmiyor. Öyle ise Sony'den başlayarak piyasadaki markaların %99.9'unu silip atmamız gerekmez mi?

Birkaç yıl önce babama bir radyo hediye almıştım Sony markalı. Aynı radyonun Çin malı olanı, Japon malı olanı ve bir de Japon malı yazıp da nerenin malı olduğu belli olmayan 3 modeli vardı aynı kasa içinde. Basitçe kurcalayarak kalitesi hakkında fikir sahibi olunabiliyordu ve tahmin etmesi çok zor olmayacağı üzere diğerlerinin 2-3 katı kadar bir paraya Japon olanı aldım.

Çin'e 'sen üret, biz daha az para verelim' diyen tüketici yoktur muhtemelen. Bunu üreticiler yapıyordur. Tüketiciye düşen ise bunları almamak oluyor. Bir yerlerde Çinlilerin de böyle davrandığını okuduğumu hatırlıyorum. Hepsi kalitesiz değil ama atık malzeme kullanılan, çeşitli yönlerden anlamsız eksiklikleri olan ürünleri almamak anlamlı, kullanabilenlere şaşmalı.

Piyano çalmak, -diğer çalgılarda da olduğu gibi- ona bağlanmayı gerektirir düşüncesi ile hareket eder, tınısını ve şekil-şemalini beğendiğim piyanolardan alabileceğim en 'kaliteli' piyanoyu bulmaya çalışırdım ben olsam. Şahsi tercihim akustik piyanolarda teknik çalışılacaksa Yamaha'dan araştırmaya başlamak olurdu. Şu aralar mobilyalı bir model bakındığımdan ve istediğim gibi bir akustik piyanoya param yetmediğinden, isteklerimi en kısıtlı değerlendirmelerle Korg'un bir dijital piyanosuna (http://www.canelektronikltd.com.tr/asp/ ... duct=LP350) kadar indirgedim ve tuşesini de oldukça beğendim. Çin malı bir akustik yerine dijital bir piyanoyu tercih ederim.

Ama en iyi bi dijital en kötü aküstiğin hissini vermiyor bilmiyom ne düşünürsünüz ama.O çekiçin tele vurası ayrı bişey..

cevit' Alıntı:
Sleepless' Alıntı:
Çin malı bir akustik yerine dijital bir piyanoyu tercih ederim.

Bahsettiğim young chang'leri Bilkentte çalıyordum. Okul piyanosu sonuçta, amatöründen hocasına sürekli kullanılıyorlardı. Hiç hatırlamıyorum ciddi bir arıza olduğunu ama doğal olarak akordlanıyorlardı zamanı geldiğinde. Aşağı odalarda ucuz rus malı duvar piyanoları vardı ve hepsi dökülüyordu.

Bende 20-25 yaşında bir yamaha dijital piyano var ve hala canavar gibi çalışıyor. Tonlarını sevmiyorum ama bilgisayardan çalmak ve çalışması örneğin m-audio ürünlerine göre çok dahah zevkli. Yine de çalışma piyano olarak tavsiye etmem, evde çalışacaksam ne kadar ağır tuşe o kadar iyi bence.

Sleepless' Alıntı:
Öyle ise Sony'den başlayarak piyasadaki markaların %99.9'unu silip atmamız gerekmez mi?

Gerekir.

Telefon alırken Çin yapımı Samsung'u beğendiğim halde, Kore yapımı olan başka bir modeli almıştım. :)

akustik piyano, ağaç, çelik ve insan emeği sonucunda üretilen organik ve yaşayan bir çalgıdır. dolayısıyla dünyanın neresinde üretildiği değil de, hangi markanın etiketini taşıdığı biraz daha önemlidir bence. çünkü marka bir etiket, bir imajdır. mesela bilirsiniz ki yamaha piyanoları standart olarak kalitelidir ve sağlamdır. ama pearl river daha zayıf ve düşük kalitelidir.

kişisel yorumum, çin'in dünyanın geleceğini belirlemekte olan en büyük etkenlerden biri, ve aynı zamanda insanlığın başındaki en büyük tehditlerden biri olduğudur. şahsem mümkün olduğunca çin malı ürün kullanmamaya çalışıyorum. ancak ne kadar kaçarsak kaçalım, çin malından kurtulmak mümkün değil. çünkü aldığınız bir ürünün içindeki küçük bir parçası veya montajı bile artık çin'de yapılıyor. bunun sebebi işçilik ve fabrika maliyetlerinin çok ama çok düşük olması. bu insanların yaşam biçimi beni ilgilendirmez; ama yaşantıma olumsuz etki eden her şeyden uzak durduğum gibi bunlardan da uzak durmaya çalışırım.

4000 TL bütçeniz olduğundan bahsetmişsiniz. bence uygun bir rakam. tabi ki çok kaliteli ve ideal bir piyano almaya malesef yetmeyecektir ama, 2500 lira civarında satılan çin malı piyanolara yönelmenize gerek kalmayacaktır. dijital seçeneğinden hiç bahsetmemişsiniz; bir düşünün derim. ama konu akustik olacaksa, çin'de üretilen düşük seri Yamaha piyanoları, ya da özellikle bazı müzik mağazalarında bulunan alman malı piyanoların çok hoş tınıları oluyor. tamam çin'i belki sevmiyoruz ama, yamaha ya da rittmüller gibi markaları seviyor ve güveniyoruz. o zaman bunların çin menşeili ürünlerini kullanmakta çok da sakınca olmayabilir. mesela benim küçük bir motosikletim var suzuki marka. aslında japon markası ama aldığım model çin'de imal edilen seri olduğu için oldukça ucuz. yine de suzuki kalitesini ve etiketini hakettiğini düşündüğüm sağlam bi makine. diğer çin malı motorlar gibi yolda kalmadım asla. aynı yaklaşımla japon ya da amerikan markası olup da çin de üretilen bir piyanoyu da tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum.

okuyarak ya da yazarak bu konuyu çözmeniz mümkün değil bence. cebinizde para varsa, piyano mağazalarını dolaşın. oturup çalın, dokunarak ve hissederek ve duyarak. en önemli şey kendi zevkiniz. akustik ve organik bir çalgı alırken en çok bunlara dikkat etmez miyiz zaten? ha, eğer elektro dijital bir ürünse tercihiniz, o zaman tabi ki durum değişir. sadece kulağınıza ve parmaklarınıza güvenin derim. son olarak, mağazada beğendiğiniz ama bütçenizi aşan bir piyanoyu, bir de internetteki 2.el piyasasında yoklayın derim. bazen çok hoş tesadüfler olabiliyor.

sonuçta umarım güzel bir enstruman bulursunuz. kolaylıklar dilerim ;)

Çok teşekkür ederim KeyMaster ilgilenip yardımcı olduğun için...İnş doğru bi seçim yapıp iyi bir piyano alacam...

Ben ne yazık ki piyano çalmaya dijital piyanoda başladığım için, akustik piyanolarda (özellikle konser piyanolarında) ciddi tuşe problemleri yaşıyorum. Kendi kullandığım Yamaha P serisi dijital piyanonun tuşesinden çok memnunum, rahat ediyorum, ama o da eninde sonunda bir simülasyondan ibaret. Bence dijital seçeneğini imkanların doğrultusunda tamamen devre dışı bırak, git başla piyano denemeye.

Geri