Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Niye maðlesef olsun ki?Beni yanýna almak istemeyebilirsin, çünkü maalesef ileri derecede bir müzik akademisyeniyim![]()
Ben öyle düþünmüyorum sonuçta müzikte yapýlan her yenilik çalýþmasýný destekliyorum.Hendrix'in devrimi ile 2 kelimeyi bir araya getirememek farklý.
Konu müzik olunca lisan felan hikaye gibi geliyor bana.Ben týnýlara bakarým.Aslýnda çok uzun uzun felsefik bir konu.Okadar yazýlacak çizilecek þey varki ama 1 cümle söylemek istiyorum.Konu tutuculuk ya da ilericilik deðil, lisan kullanýmý.
Eðer ticari bir albüm peþindeysem hiç merak etme butarz deliliklere hiç girmem.Aný takip ederim.Ama bu lisan sorunu dediðiniz þey tutarsa ozaman baþka.Ha Baran, ilk albümünü yayýnladýðýn zaman haberimiz olsun. Ýsteyen dinler diyebilecekmisin çok merak ediyorum. Ýyi düþün.
Þimdi dinleme diycem ama ne desemki nurkan. :roll: Sonuçta her yapýlan eseri beðenmek zorunda da deðiliz.Belki seni lisan deðilde týnýlar rahatsýz etmiþtir.Ama ileri derecedeki bir akademisyene "Sana þurasý ters gelmiþtir" demekte nekadar doðrudur bilemem. :idea:Þöyle özetleyebilirim. Ýnsanlar anlasýn diye Türkçe'ye çevrilmiþ bir La Traviata dinlemiþtim eskiden. Mesela buna da karþýyým. Tam kaþ yaparken göz çýkarma durumu. Karþý olma sebebim yine ayný. Ne dedikleri anlaþýlmýyor yine.
Tek derdim bu. Çok mu zor yahu?
BrN' Alıntı:Hadi hep beraber insan hakları mahkemesine gidelimR.R.R' Alıntı:Türkçe sözle yapılmış şarkıların özenle sunulması gerekiyor. Madem sözler Türkçe sırf öyle uygun görüldüğü için, daha orjinal dursun diye dilin yapısını bozmaya kimin ne hakkı var?![]()
Arkadaşlar bırakın şu geyiği Allah aşkına 8)
Sevgiler..
Dersen ayýp olur ama :wink:Bu mu yani müzikteki son çýðýr açan yaratýcýlýðýmýz
Şimdi dinleme diycem ama ne desemki nurkan.
Bu mu yani müzikteki son çığır açan yaratıcılığımız
Ne dendiðini anlamak isteyen, þarkýcýlarý çok seven, tutucu, býrakmayýcý Nurkan.
veya,
Dil iþlevseldir ne kadar eskiden icat edilmiþ olsa da, gelin el ele verip b*kunu çýkartmayalým diyen Nurkan