Tunca bey iyi bir konuya değinmiş , o kadar yatırım yapıyorsunuz, hem şebeke gerilimi sabit tutacak, hemde 20-25 dakika makinayı kapanmadan çalıştıracak bir online UPS ye para yatırmıyorsunuz, bu zaten kabul edilemez, online UPS hangi mikseri kullanırsanız kullanın şart (anolog dahi olsa), ayrıca benim tavsiye edeceğim bir marka APC, netten kolayca bulabilirsiz çeşitli güçlerde online 19" rack modelleri mevcut , bu arada Özgür bey bende saat tuttum bendeki makina 2 dakikada açılıyor , galiba bana torpil yapmışlar

yada siz eski bir sürümle çalıştınız , tekrar üzerinde durmakta yarar var bir UPS alırsak kafamız rahat olur, ayrıca bu konu hakkında eklemek istediğim bir durum daha var , ben genel olarak bir işe gittiğim zaman yanımda bir laptop pc bulunur ,bu laptop pc'lere 1995 yılından beri ethernet cat5 portu koyuyorlar, elektrik kesintisini unutalım diyelimki mixerimizin üzerine program esnasında bir şey döküldü yada düştü vb. Allah korusun kullanılmaz duruma geldi ,laptop pc nizi ethernet portu ile idr48'e (yada idr32'ye) bağlayıp tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz ,pc açık olduğu için beklemiyorsunuzda, yahut hem surface'i (mixeri) hemde laptop pc'yi idr48'e bağlayıp iki farklı yerden kontrol edebiliyorsunuz (bu PA'yu tonlarken bayağı iş görebilir) ayrıca daha geniş kapsamlı olarak wifi desteğide mevcut, kablosuz olarak laptop hatta cep telefonundan/bilgisayarından bile tonlayanlar var.