[Eski] ALLEN&HEATH ilive-T112 idr-48 Hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Sag üstteki amerikan bayrağına tıklıyosun Türk bayrağını seçiyosun oluyo.. hatta istersem arapca bile yazabilirim اراةصا بيلع طازاب'ل'طهروم

uhahahah :)

hadi yaa :D tereciye maydonoz satmak degimi geldi aklima birden :)

o karakterin yerine gelen tuslari caldilar benim klavyelerden :roll: :roll:

ozgurcakici' Alıntı:
Türkçe karakteri geçtim, yazdığın kelimeler Türkçe olsun da anlayabilelim!

o konuda haklisin :)
yorgundum yazarken ne var
insan azicik idare eder :oops: :oops:

Sana da iyi seneler. Ama bu bölümde reklam yapamazsınız. Burası Sahne seslendirme ve ışık forumu.
Reklam, tanıtımlar için başka bölümlerimiz var.

Oluruz.
Çok basit; internetten son versiyon update'i indir, USB belleğinin içine dosyaları çıkartıp at, Mixerine tak, Utility den Firmware ekranına git ve Update Firmware'i seç. Ekran değişip yeşil çentik çıkınca Perform Update çıkacak. OK de , 2 dk kahve molası ver...
Firmware'ın güncellenmiş olacaktır..

ozgurcakici' Alıntı:
Oluruz.
Çok basit; internetten son versiyon update'i indir, USB belleğinin içine dosyaları çıkartıp at, Mixerine tak, Utility den Firmware ekranına git ve Update Firmware'i seç. Ekran değişip yeşil çentik çıkınca Perform Update çıkacak. OK de , 2 dk kahve molası ver...

Ben en çok böle sorunsuz çalışan bir aleti update edip ele almaya bayılıyorum... ulan keşke yapmasaydım yaaa modeli.

ozgurcakici' Alıntı:
Oluruz.

Update Firmware'dan sonrasını bilmiyordum.Öğrenmiş oldum :)

Teşekkürler.

mbarut' Alıntı:
Tunca bey iyi bir konuya değinmiş , o kadar yatırım yapıyorsunuz, hem şebeke gerilimi sabit tutacak, hemde 20-25 dakika makinayı kapanmadan çalıştıracak bir online UPS ye para yatırmıyorsunuz, bu zaten kabul edilemez, online UPS hangi mikseri kullanırsanız kullanın şart (anolog dahi olsa), ayrıca benim tavsiye edeceğim bir marka APC, netten kolayca bulabilirsiz çeşitli güçlerde online 19" rack modelleri mevcut , bu arada Özgür bey bende saat tuttum bendeki makina 2 dakikada açılıyor , galiba bana torpil yapmışlar :) yada siz eski bir sürümle çalıştınız , tekrar üzerinde durmakta yarar var bir UPS alırsak kafamız rahat olur, ayrıca bu konu hakkında eklemek istediğim bir durum daha var , ben genel olarak bir işe gittiğim zaman yanımda bir laptop pc bulunur ,bu laptop pc'lere 1995 yılından beri ethernet cat5 portu koyuyorlar, elektrik kesintisini unutalım diyelimki mixerimizin üzerine program esnasında bir şey döküldü yada düştü vb. Allah korusun kullanılmaz duruma geldi ,laptop pc nizi ethernet portu ile idr48'e (yada idr32'ye) bağlayıp tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz ,pc açık olduğu için beklemiyorsunuzda, yahut hem surface'i (mixeri) hemde laptop pc'yi idr48'e bağlayıp iki farklı yerden kontrol edebiliyorsunuz (bu PA'yu tonlarken bayağı iş görebilir) ayrıca daha geniş kapsamlı olarak wifi desteğide mevcut, kablosuz olarak laptop hatta cep telefonundan/bilgisayarından bile tonlayanlar var.

Bu noktada eğer FOH mikseriniz sahnenin karşısında ve uzaktaysa iki ayrı Cat5 kabloya ihtiyacınız olacak.
Bilgisayarda Editor'ü çalıştırırken de "MixRack and PC" seçeneğini kullanırsanız Surface (yani iLive-T112) bir sorunla karşılaşsa bile sadece yarım saniye için PC asılı kalıp hemen arkasından kaldığınız yerden devam eder.

Ayrıca FOH+MON kullananların da çoğu monitörler için kullanılan iDR'ı bir WAP (Wireless Access Point - Kablosuz Erişim Noktası)'na bağlıyor ve ilk monitör mikslerini sahnede ellerinde bir laptopla gezerek yapıyorlar.

mbarut' Alıntı:
MertTaslica' Alıntı:
Birde paralel linki yok + Main otuput'unu ''stereo matrix'' çıkışı yapıp EQ vb.kontrolleri tek kumandada yapma şansınızda var ama bununda zararlı etkileri var.Çok ince ayrıntılı bilgim yok bu konuda fakat bilgisi olan arkadaşlarımız konuyu açıklarlarsa çok daha iyi anlayacaksınız zararlarını.(

yorumun için teşekkürler, bana ilive t112 idr48 v1.53 sürümü ile geldi ve main L-R daki EQ tek kumanda olarak çalışıyor.

Merhabalar,

Bu işlev 1.51'den itibaren var. Ganging adıyla sunuluyor.

MixRack (Setup) --> Ganging ekranında.

Birbirleriyle bağlamak istediğiniz kanalları ve özellikleri (attributes) buradan seçip 8 adet Gang yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

archieboy' Alıntı:
mbarut' Alıntı:
MertTaslica' Alıntı:
Birde paralel linki yok + Main otuput'unu ''stereo matrix'' çıkışı yapıp EQ vb.kontrolleri tek kumandada yapma şansınızda var ama bununda zararlı etkileri var.Çok ince ayrıntılı bilgim yok bu konuda fakat bilgisi olan arkadaşlarımız konuyu açıklarlarsa çok daha iyi anlayacaksınız zararlarını.(

yorumun için teşekkürler, bana ilive t112 idr48 v1.53 sürümü ile geldi ve main L-R daki EQ tek kumanda olarak çalışıyor.

Merhabalar,

Bu işlev 1.51'den itibaren var. Ganging adıyla sunuluyor.

MixRack (Setup) --> Ganging ekranında.

Birbirleriyle bağlamak istediğiniz kanalları ve özellikleri (attributes) buradan seçip 8 adet Gang yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Hocam onu buldum hemde uzun bir süre önce fakat yardımınız için yinede teşekkür ederim.

Bu arada şunu belirtelim eğer yedeğinizde Setup'ınız (Mix Rack ve Surface) yok ise güncelleme yaptığınızda Setup başa alınıyor.Masada yada herhangi bir yerde yedek alın ki sonra problem yaşamayın.Sonra eğer iş esnasında Firmware'ı güncellediğinizde sizin setupınız kanatlanıyor :)

Kullananlarda oldumu bilemem ama başıma geldi :)

MertTaslica' Alıntı:
Bu arada şunu belirtelim eğer yedeğinizde Setup'ınız (Mix Rack ve Surface) yok ise güncelleme yaptığınızda Setup başa alınıyor.Masada yada herhangi bir yerde yedek alın ki sonra problem yaşamayın.Sonra eğer iş esnasında Firmware'ı güncellediğinizde sizin setupınız kanatlanıyor :)

Kullananlarda oldumu bilemem ama başıma geldi :)

Sadece iLive da değil, tüm mixerler de böyledir.

mbarut' Alıntı:
Gerçekten haklısınız Özgür bey, ama piyasada kendi ile çok övünen ama yaptığı işten bi haber olan o kadar insan varki ,sadece burada değil bütün sektörlerde, temkinli olmamız gerekiyor ,ben bu efx dönüşüm işlemini ilive t112 idr48 'i alırken test ettim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım, yani makinaya bir zararı olmadı, ama meslektaşlarımızı buradan bir kere daha uyarayım, başka cihazlarda kesinlikle denemesinler, sonuç hüsran olabilir.

Hiçbir problem olmaz.Ben sayısızca denedim.Teknik servislik olasılığı kolay kolay oluşmaz.Sadece çok kötü bir çakışma olur.Önemli olan hemen açtığınızı kapamak...

selam acil bir durumum var.
t112 yi ıphone la denerken arkadaşım da mixer den bir yere basmış, şimdi not giriş sayfasında not connected mixrack not connection surface diyor hiçbir yere giremiyorum sadece touchscreen çalışıyor. acil yardım istiyorum.

Geri