[Eski] Analog Synth Geyiği

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bu aletlere olan ilginin her gecen gun arttigini dusunen ben, donem itibariyle bu aletleri o fiyatlara ulasma sansinin ancak sizin gibi sansli kisilere kismet oldugunu dusunuyorum..
O kadar tahtakalede kadikoy de daha bambaska yerlerde ikinci elci antikaci dolastim ama hic birinde de bu urunlerin birakin fiyatini bu urunlerden herhangi birine bile rastlamadim..
Eger ki bu aletlere yurtdisinda 30 dolara bulabilecek olan (ticari yetenekleri gelismemis) yabancilar niye tutup bu aletleri ebay uzerinden 1400$ lara kadar ulasan fiyatlara satmadiklarida merak konum oldu simdi..
Su an itibariyle baktim ebay e .. sadece bir adet abd den satilik ms-20 gordum su anki fiyatida 1100$ in uzerinde.. diger satista olan 2 tane vardi ve onlarda japonya'dan bu satisi gerceklestirmek isteyenler..Onlarda 1400$ lar civarinda satista..
Bence su danimarkaya gidip su karli ticarete girmeli bir an once, tabi bu durum ' imiss! ' lerle olucaksa iki kez dusunmenin lazim oldugunu dusunuyorum..
Bu arada burada ki 1-2 aleti bulup egerki bize bu fiyata satiyorlasa da demek ki dusunuldugu gibi bu aletlere ulasmak o kadar kolay degil..

Çok temiz olmadıkça eski cihazla üstüne para verseler uğraşmam artık. Bundan keyif alan vardır. Ama amaç müzik yapmak mı yoksa cihaz fetişi yaşamak mı kişinin kendisine sorması lazım.

Parçası bulunmaz, ayarı yapılmaz, bazen bir synthi adam etmek için iki synth daha almak gerekir falan filan... Hobi olarak uğraşmayı seven varsa takdir ederim tabii ki.

dealer'in uslubuna diyecek bir seyim yok, ama soylediklerinde biraz haklilik payi var. Burada bazi insanlar ellerindeki cihazlarin kiymetini bilmiyorlar, bazilari calistiramadiklarinda ugrasmak istemiyor, bazilari ise ne oldugundan bile habersiz.

Bir ay kadar once, arkadas ile alisverise gittik, bildiginiz supermarketten alisveris yaptik, arabayla geri donuyoruz. Arkadas 'Dur, dur!..' diye bagirmaya basladi. Ne oluyor filan diye anlayamadik, bu indi arabadan, bir evin bahcesinde, cop tenekesinin yaninda 'Roland SH5' koymuslar, yaninda uc bes parca baska esya daha var, atilmis oraya. Kucakladi aleti, koyduk bagaja. Bir gece ugrastik basinda, adaptoruydu vs. idi, sabahin ilk isiklariydi ses aldik aletten. Bu bir ornek.

Baska bir tanesi benim Juno 106 sahibi olmami sagladi. Kasabada iki tane rehin dukkani var. Birincisi cok ucuza muzik cdleri ve plaklar var, 2-3$ gibi fiyatlara CD ve plaklar satiliyor, ikincisi kimi zaman cok uygun elektronik cihazlar alabiliyorsunuz. (450$ a 17" Macbook Pro :)) Neyse bir gun CDlere bakiyorum, alt raflarda klavye tuslari gordum, ama uzerine kitaplar, kagitlar filan koyulmus ne oldugu belli degil. O gunlerde de midi klavye ihtiyacim var, herhalde eski bir klavyedir, alirim MIDI klavye niyetine kullanirim diye dusunurken, adam alip cikartti Juno 106'yi, tezgahin uzerine koydu. Alet toz icinde, ustune biri 'marker' kalem ile 250$ yazmis sonra ustunu cizmis, 150$ yazmis, bir daha cizip 100$ yazmis. Adama sordum kaca satarsiniz bunu diye, bakti bakti, elimde 10 tane CD vardi, 10 tane daha CD alirsan 50$ a veririm dedi. El sikistik aldim hemen. Bir kac hafta ugrastik gerci calistirana kadar. Bir kac merakli hoca ve arkadas ile beraber temizledik, calismayan tuslarini tamir ettik vs. Su an cok hos bir sekilde karsimda duruyor.

eBay konusunda da, urunu Synthesizer kategorileri altinda, ya da Musical Instruments altinda bulursaniz, onu oraya koyan kisi degerini bildigi icin, ya degerindedir, ya da degerinden gayet yuksek bir meblagda bir fiyatla gorursunuz. Roland SH5 i bulan arkadasimda 5 tane daha synth ve sampler var. 3 tanesini eBay'den tek lot satis olarak aldi. Birisi keyboards and old musical instruments diye bir satis acip o sekilde koymus. Bu isimde kimse arama yapmadigi icin, 3-5$ arttirarak son dakikalarda 170$ a 3 tane synth sahibi oldu. Isin komik tarafi 240$ kargo odedik o urunlere :)

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Çok temiz olmadıkça eski cihazla üstüne para verseler uğraşmam artık. Bundan keyif alan vardır. Ama amaç müzik yapmak mı yoksa cihaz fetişi yaşamak mı kişinin kendisine sorması lazım.

Parçası bulunmaz, ayarı yapılmaz, bazen bir synthi adam etmek için iki synth daha almak gerekir falan filan... Hobi olarak uğraşmayı seven varsa takdir ederim tabii ki.
Okuyanda bunu seni Jean Michel Jarre zannedicek he :D

Jean Michel Jarre mı olmak lazım bu sonuca varmak için? Veya senin yaptığın yorumlardan yola çıkarsak senin Jean Michel Jarre olduğun sonucuna mı varmamız gerekiyor?

Dealer, yaptığın muhabbet başlığa tam da uygun olarak kahve geyiğinden öteye geçmiyor. Hani arada faydalı bir şeyler paylaşmak istersen illa ki başlığın formatına uymak zorunda değilsin diye yazıyorum bunları.

grego' Alıntı:
Bir ay kadar once, arkadas ile alisverise gittik, bildiginiz supermarketten alisveris yaptik, arabayla geri donuyoruz. Arkadas 'Dur, dur!..' diye bagirmaya basladi. Ne oluyor filan diye anlayamadik, bu indi arabadan, bir evin bahcesinde, cop tenekesinin yaninda 'Roland SH5' koymuslar, yaninda uc bes parca baska esya daha var, atilmis oraya. Kucakladi aleti, koyduk bagaja. Bir gece ugrastik basinda, adaptoruydu vs. idi, sabahin ilk isiklariydi ses aldik aletten. Bu bir ornek.

Hocam zengin memleketin çöpü bile farklı oluyor.. Gerçi bizim memlekette de gelişmeler var, hemen hemen her gün çöp konteynerlerinin yanında plazma veya lcd televizyon kutuları görüyorum :roll:

hocam.. bayrampaşada "özhoşaf" mağazasının sezon sonu malları var.. terlik.. entari.. kullanılmış don.. çiçekli patiska filan var!!! onları alıp bebek .. etilerde "prada" olarak satarsınız .. ev bütçesine katkı olur !!

yok habeşistandan cr78 cıkmıs.. kımız içen mongol yigitlerınden moog cıkmıs.. ben de edırnedeki yaglı gureslerde mellotron bulmustum tarlada!!

palavra konularla gundemı mesgul etmeyelım.. ha konu komedıyse.. ???!!!misak - ı vakvakiye dergısıne yazalım yazı.. müzıkteke degıl.. sevımsız bır tarz... sevımsız bir uslup.. hos degıl..!!

burası Ökkeş abının atıs polıgonu degıl.. ınsanların kafa bosaltıp.. arkadaslık pekiştirdıgı .. dostluk.. sevgı kurmaya calıstıgı guzel mutevazı bır muzık mecrası..

lutfen bıraz daha saygılı ve dusunerek yazalım..saldırgan .. ego kokan tavırlar olmadan !! ne yazıcakcak yazalım ama yapıcı olalım.. daha estetik ve hoş olur !!

herkese selam sevgiler... şimdiden iyi bayramlar :lol:

Evet, duzey ve tavir konusunda bende ayni muzdaripligi tasiyorum, analog synth kelimesi gecen konular malesef muziktek in genel tartisma seviyesinin altinda geciyor...
Daha keyifli sohbetler yapalim, kimse kimseye (kendine tabi aslinda) bir sey ispatlamak durumda degil burada, zaten genel olarak piyasa da bilinmeyen cok fazla sey de yok, 3 ten sunu aldim 5 ten sunu sattim gibi ne ticaret yaptiginiz acickca soyleyeyim beni enterese etmiyor. Cok ilginc bir alet almis iseniz bunu bizimle paylasin, resmini koyun, yaptigniz guzel bir patch koyun :)
Herkes sevdigi cihazlarinin resmini koysun bir de sesini mesela, bu daha analog synth geyigi olur sanki
Sevgiler...

Nurkan' Alıntı:
Ses ve görüntü daha iyi olur. Bu meretlerle müzik yapılıyor değil mi? :)

Yapılıyor ama kendisi şu anda hala stüdyoyu bitirmekle meşgul. Ek olarak o kadar fazla aletin sesini almak falan ve sanırım görüntü için DVD formatında birşey ferekir. Fotoğrafa devam :D

Cem destur verirse yüklerim buraya birkaçını yok vermezse bilemem :D

kodomo kardesım harıka soylemıs .. gercekten boyle seyler yapmak lazım.. faydalı paylasımlar.. yenı bılgıler.. kalıcı arkadaslıklar.. bunun için yeni bir baslık acalım.. bence nefis olur

bu arada onurcum.. ne ıstıyosan neşret.. istikamet anafartalar .. kim tutar seni..

sevgiler çok :wink:

Merhabalar:) ortamı yine hararetlenmiş buldum,vumetreler bazı yerlerde peak vurmuş,hayırdır dostlar sanki mixin dengesi kaçmış biraz, soundu toparlamak lazım gibi gözüküyor ,sevgiler saygılar :)

oberheimcem' Alıntı:
kodomo kardesım harıka soylemıs .. gercekten boyle seyler yapmak lazım.. faydalı paylasımlar.. yenı bılgıler.. kalıcı arkadaslıklar.. bunun için yeni bir baslık acalım.. bence nefis olur

bu arada onurcum.. ne ıstıyosan neşret.. istikamet anafartalar .. kim tutar seni..

sevgiler çok :wink:

Babacım yarın şehirdışına çıkıyorum bayram dönüşü ilk iş halledicem. Hatta biraz daha fotoğraf çekeyim rack lerin fotosunu almamıştım...

Şimdiden iyi bayramlar...

Tamam bayram ertesine bende, guzel bir iki resim ve bir iki ses ornegi ile geliyorum :)

bu arada dandik telefon fotosu ile idare edelim :)

5415_101412757285_537202285_2164035_505868_n.jpg

Sealed adlı arkadaşa bir tavsiyede de ben bulunacağım. Bizim çözemediğimiz teadirk yöntemlerini çözdüğüne göre, bu işin ticaretini yapsan ciddi para kazanırsın. Ne de olsa işin püf noktalarını çözmüşsün. Eğer bana dediğin fiyattan bir Jupiter-8 temin edebilirsen bir o kadarını da sana vereceğim. Bu kadar insanın keriz olduğunu pek sanmıyorum çünkü hayat hayal ürünleri etrafında değil realiteler etrafında dönüyor. Dediğim gibi komisyonun hazır bekliyor :)

Geri