C
Cemal
Guest
İki VCA'yı seri bağlamaktaki amaç stage gain yapıp toplam kazancı artırmak.
Bu başlığı Elektronik ve Akustik bölümüne taşıyorum.
Bu başlığı Elektronik ve Akustik bölümüne taşıyorum.
Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
sator' Alıntı:Synfox'un bahsettiği sync bağlantılarını en ekonomik şekilde halletmenin yolunun bu olacağına karar verdim. Sonuçta her osilatör birbiriyle eşlenebiliyor. Sync zincirleri yapmadığım sürece sorun olacağını zannetmiyorum.
sator' Alıntı:Synfox yanıt çok geç geldi. Ön paneli iki gün önce yaptım ve şu anda pot, anahtar, dönüşlü anahtar gibi elemanları yerleştiriyorum. Dediğini en sonunda anladım. Minimoog'un service manual'ını buldum ve baya bir inceledim. Ayrı bir modül olayı gerçekten şimdi mantıklı geliyor ama dediğim gibi jetonum biraz geç düştü.. Bir dahakine inşallah. Hatta teması koparmayıp, bir dahaki synthin tasarımını ortaklaşa yapabiliriz...
...Dediğin Low-High çıkış durumunu birinci ve ikinci amfinin çıkışlarını ayrı olarak yan panele koymak şekliyle elde edebilir miyim? Filtre girişine amfi çıkışını girme numarasını benim synth'de uygulayabilir miyim?
Hayırlı olsun.Türk yapımı bi sampler olsa iyi olur içerisinde türk samplingleri olan orjinal türk sampler.
sator' Alıntı:Bir karmaşa oldu galiba. Yaptığım cihaz analog synthesizer. İçine ses yüklemek yoluyla değil de, sesi üretmek yoluyla çalışan ve bu noktada günümüz dijital muadillerinden teknolojik olarak geride olan bir enstruman. Zurna, klarnet, ud u geçtim, piano, flüt gibi batı enstrumanlarıyla da pek bir alakası olmayıp, basit ses dalgaları üzerinde kısıtlı (görece) manüpilasyona izin veriyor sadece. Dahası klavyesi monofonik.
Uzun lafın kısası günümüz piyasasında "synthesizer" veya "org" adıyla satılan cihazlarla karıştırmamak, benzer bir performansı da ummamak gerekiyor. Yine de, bahsi geçen cihazların, kendi görüşümce hiçbir zaman sahip olamayacakları bir ses de içermektedir analog synthesizer denen alet. Bu işe girmemin de sebebi budur. Bunun ötesinde de herhangi vir kaygım yoktur (ud, klarnet veya zurna gibi..)