[Eski] Analog Synthesizer Yapıyorum.. Gözlerim Kapalı :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Gürültü ünitesini tekrar yaptım. Ses seviyesini VCOların seviyesine çektim. Gayet iyi oldu. Modülasyon alt yollarını oluşturan iki adet VCA'yı denedim, gayet güzel bir şekilde çalıştı. Modülasyon tekerleği ve envelope generator üniteleri VCA'yı sorunsuz şekilde kontrol ediyor. LFOların bağlantılarını yapmaya başladım yavaştan.

Herhangi bir sorun oluşup oluşmayacağını görmek için (özellikle regülasyon devrelerinden şüpheliydim) synth i yaklaşık 24 saat açık tuttum. Sabah denediğimde 3 VCO dan biri azıcık drift etmişti, yoksa tıkır tıkır çalışıyordu. Aman aman bir ısınma derdi de yoktu.

Bir sorun çıkmazsa (tembellik, iş gezisi vs...) bu hafta hayırlısıyla bitiririm :).

Bu arada üç beş sene önce yaptığım analog sequencer ı kurcalarken cihazdaki lineer voltaj ayarlama potlarının (her nota için) ne kadar kullanışsız olduğunu farkettim. Her nota için akord gerektiriyor cihaz. Ayrıca baya eski olduğundan kafasına göre çalışma eğilimine de sahip. Bu böyle gitmez dedim. 16 basamaklı bir analog sequencer daha yapacağım. Hatta ön panel tasarımını yaptım, yerleşim ve boyut bakımından çok daha etkin oldu. Cihazın çıkışına bir voltage quantizer ekleyeceğim, böylece her basamaktaki voltaj ayarlama potları lineer değil, yarımşar nota aralıkla ayarlama yapabilecek.

Geri