Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
dreaministanbul' Alıntı:Vedat katıldığın için teşekkürler. Evet bu da uygulanabilir , konu başlığını açarken ilk yazımda bu yöntemden bahsetmiştim. Ancak çok kanallı projelerde mix yapmaya çalışırken bana keyifsiz gelen bir yöntem. Mixeri kullanmanın rahatlığı varken , mixeri kullanabilecek bir yöntem arayışı içine girmiştim. Kafamda Pro Tools 'daki felsefe iyice otumaya başladı . ''jumping_cat_music'' son yazısında bende uyanan soru işaretini çok iyi tarif etti benim de en çok tercih ettiğim yöntemi önerdi. Sanırım herkes farklı yöntemler kullanıyor ve nasıl rahat ediyorsa , nasıl mutlu oluyorsa o şekilde çalışıyor. Ben nihayetinde Cubase'de tarif ettiğim olayın Pro Tools için geçerli olamayacağını hepinizin yardımları sayesinde anlamış oldum. Pro Tools'da otomasyon şart , Cubase'de değil. Projemi Pro Tools ile çalışmak istiyorsam , kendim için en kullanışlı çözümü seçip yola devam etmeliyim.
Mundox' Alıntı:Jumping cat'in dediği gibi her kanala ayri bus acmak biraz külfetli ve kafa karıştırıcı olabilir. Ama gruplari buslamak çok işe yarayan bir uygulamadır.
Mundox' Alıntı:Cubase kullanmadığım için yöntem farklılıklarını bilemiyorum. Ama dediğin şeyi anlıyorum. Böyle alışmışsın çalışmaya. Ben Pro Tools'da mix yaparken önce "Latch" ile bir iki pass yaparım. Kanalların balanslarını tayin ederim. Ondan sonra "touch" ile ince ayar çekerim. Pro Tools'un olayı budur. Baya mantıklı bir sistem. Normal mikserde miks yapsan da ayni şekilde yaparsın.
Jumping cat'in dediği gibi her kanala ayri bus acmak biraz külfetli ve kafa karıştırıcı olabilir. Ama gruplari buslamak çok işe yarayan bir uygulamadır.
Mundox' Alıntı:Otomasyon yaptiginiz kanali volume view pozisyonuna getirin. Butun kanali higlight edin. (triple click) Ondan sonra yukardan "Trim" aletiyle butun otomasyonu yukari yada asagi almaniz mumkun.
olcay anar' Alıntı:bana kendini kandırıyormuşsun gibi geliyor. daha iyi, daha rahat vs olmadığını sen de biliyorsun :twisted:
alışık olduğun pogramın değişmesi, bu işe yeni başlamaktan daha zor. bir de öncekini hala kullanıyorsan daha da zor![]()
yalnız şunu belirtmekte fayda var. ben de nuendo'da senin ilk başta bahsettiğin, protools'da olmasını beklediğin yöntemi kullanıyorum. ama nuendo'da mix yapmıyorum. yapacak olsam da volume otomasyonuyla yaparım işimi ki, örneğin kullandığım bir compressor'ün işini volume fader'dan önce yapmasını sağlayabileyim. yani bu durumda bana göre senin protools'a geçmen iyi olmuş Smile
ilterocktive' Alıntı:Kardesim (dreaministanbul) sen ProFools kullanmaya baslamakla hataaa etmissin en basta... :twisted:
muhaha. Arada sirada buraya satasmak cok zevkli.
dreaministanbul' Alıntı:Sevgili Olcay , yeni bir programa alýþmak zaman alýr , alýþýk olduðun programý kullanmak elbette daha kolay ilk baþta. Ben Pro Tools sayfasýný açýnca daha huzurluyum , daha rahat benim için. Neden kendimi kandýrayým ?
dreaministanbul' Alıntı:Son cümleyi keþke yazmamýþ olsaydýn..Sen burada doðru bir yöntem tarif ediyorsun , çok güzel buraya kadar. Bunu Cubase veya Nuendo ile de yapmak mümkün olduðuna göre , ''bu durumda pro tools'a geçmen iyi olmuþ'' deyince baþka bir anlam kazanýyor yazdýklarýn. Sevgiler..
Benim bildiğim Pro Tools pluginleri faderdan önce gelir.olcay anar' Alıntı:yapacak olsam da volume otomasyonuyla yaparım işimi ki, örneğin kullandığım bir compressor'ün işini volume fader'dan önce yapmasını sağlayabileyim.