Mus-e-ician' Alıntı:muzikZeti' Alıntı:Çok teşekkür ederim Mus-e-ician. Ram konusunda aydınlandım
Bilgisayarımın bir müddet daha beni taşımasına karar verdim fakat şu kafamı kurcaladı. Madem iki, üç, dört çekirdek kullanan programlar yok, bu işlemcileri kullanmanın anlamı yok mu?
Ben şuanki işlemcimle aynı anda iki programı; yada bir programda 6 üzeri kanalı açamazken 4 çekirdekte alsam yine açamayacak mıyım?
Çok çekirdek destekli Ableton varmış. Çok çekirdekli işlemcileri kullanmanın şöyle anlamı var. Diyelim ki kullandığın program çift çekirdek destekli ve senin de 4 çekirdekli işlemcin var. Kullandığın program o anda işlemcinin çift çekirdeğini kullanıyor olsa bile, windows vs, işletim sistemin 4 çekirdek kullanıyor, performansta tek çekirdeğe göre oldukça fazla artış yaşarsın. Yani benim söylemek istediğim çok çekirdek destekli bir program kullanmayacaksan, çok çekirdeklinin bir anlamı yok demek idi. Ama upgrade işine girişmişken yapman gereken bütçeni zorlayıp phenom ii 955 ya da 965 almandır bana göre. Oyun bilgisayarları için Level3 cache'siz athlon ii x4'leri tavsiye etseler de, bence çok kanallı müzik editleme işi için Level3 cache önemli bir olay ve performansı artırır. Bu yüzden alacağın işlemcinin L3 Cache'sine dikkat et. Alacağın anakartın Hypertransport değeri ne kadar yüksek ise ve ne kadar yüksek frekanslı ddr3 bellek kullanırsan o kadar hızlanırsın bunu da unutma. Intel'in modelleri hakkında çok bir fikrim yok, ama alacak olsaydım da ağustosu beklerdim. Çünkü fiyat olarak dağlar kadar fark olacak indirimden sonra. Tabi i7 almayı düşünürsen![]()
Harika bilgiler bunlar, teşekkür ederim.