[Eski] Bilinmeyen PCI Device Söyle Bakalım Sen Kimsin!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Levent Abi,

Ben bi b*k yedim.. Sinirlendim, gittim Windows 7 aldım.. BIOS tan da tüm onboard device ları disable ettim, win 7 yi kurunca makine kendine geldi :)

Şimdi herşey sorunsuz çalışıyor 2 şey dışında;

EMU 0404 USB 2.0 ses kartım ve Melodyne Studio ' m çalışmıyor :cry:

Aristo,

Seni tebrik ediyorum. Gül gibi bir Windows7 sahibi oldun. Almadan önce Emu'nun sitesine girip Win7 uyumu var mı yok mu kontrolü yapmadığın için şimdi emu'nun Win7 sürücülerini çıkarmayı bekleyeceksin. Vista sürücülerini bir dene belki çalışabilir.

Fakat güzel bir iş yapmışsın. Ben 2,5 aydır kullanıyorum kale gibi win7 çok güzel yapmışlar. :)

Applications / Drivers / Firmware
he following files are available for your 0404 USB 2.0 using the PC platform:
E-MU® 0202 / 0404 / Tracker Pre USB Web Install Package v1.3
Date: 2/1/2008
Size: 69.8 MB
v1.3 is Windows XP32, XP64, Vista32, Vista64 Compatible only!

Bubble, ben geçtim ama win 7 nin daha zamana ihtiyacı var bence. Yani tüm driverların çıkması için bir 6 ay lazım galiba..

Ama hakikaten sağlam bir işletim sistemi olmuş, XP yi baya bir severdim, hızlıydı falan ama W7'ye geçince XP kaplumbağa kaldı :)

Yalnız birşey kafamı kurcalıyor; benim sistemimde 4 GB Dual kit RAM var. Ancak kullanılabilir RAM 3,25 GB görülüyor. Nasıl oluyor bu :?

Re:

aristo' Alıntı:
İlter öyle diyorsun ama, PCI ses kartını sökmeden önce, BIOS'tan onboard ses kartını enable ettim ve RealTek Driver ın kurdum. Ve sistemi yeniden başlattığımda siyah ekran geldi önüme;
[...]
Sonra PCI kartı sökünce sistem düzgün açıldı.

Bu durum, onboard kart ile PCI kartın çakışması değil mi?
Nereden bileceksin?
Onboard ses kartını mı fiziksel olarak çıkarttın?
Herhalde hayır.

aristo' Alıntı:
İşte bunu yaşamayım diye disable etmiştim.
"Yaşamayayım".

PCI kartını çıkarttığında doğru çalışıyorsa işletim sistemi, ya sorun PCI karttadır, ya ayarlarda beceremediğin bir yer olmuştur, ya da ses kartının sürücüsü iyi değildir vs vs. Bende de var Realtek vesaire. BIOS'ta kullanıma açık. Windows XP. BIOS'ta tek oynama RAM'lerle ilgili bir ayar değişikliği o kadar.

aristo' Alıntı:
...Ama hatam şu sanırım; XP sistemimi kurmadan önce BIOS a gidip onboard özelliklerinin alayını disable etseydim sonra PCI kartı takıp Windows XP yi kursaydım bu sorun olmazdı sanırım.
"Alayını disable" etseydin, bilgisayarında kullanamayacağın bir alay özellik olurdu.

Tanımlanamayan donanım gördüğü, ya da sinirlendiği için gidip yeni işletim sistemi alanını da ilk defa görüyorum. Bir yaşıma daha girdim. Daha ses kartı doğru dürüst desteklenmiyordur belki de...
Sistem doğru çalışıyor, fakat tanımlananamayan bir aygıt var, o seni rahatsız ediyor, ne olduğunu öğrenemediğin için gidip yeni işletim sistemi alıyorsun... çok ilginç hakikaten.

300-400 lira pahalı olduğu için i7 işlemciye sırt çevirdin, ama sinirlenip bir nefeste Windows 7 aldın... helâl, ne diyeyim. Biz de ööyle forum mesajları okuyoruz işte... kaça aldın, ve önceden tanınamayan aygıtın Windows 7 ile tanınacağını nasıl tahmin eddin?

Melodyne Studio Windows 7'de çalışır. Yasal ve güncel sürümüyse.
Zaten Melodyne Studio'n varsa, muhtemelen onu Melodyne Editor'e güncellemek isteyeceksin?

Senin aslında Mac alman şart... bence senin Windows PC'lerle bir uyumsuzluğun var.
Biz sana forumca birleşip bir Mac alalım...

Bir de bence yanlış yaptığın ve düşündüğün şey, elinde ne donanım varsa hepsini taktıktan sonra işletim sistemini kurmak.
Yani herkesin bildiği/kullandığı donanımlarda pek sorun çıkmaz belki, ama bizim kullandığımız türde ses kartları özellikle, çalışan bir işletim sistemi ve donanımı kurulduktan sonra takılır yerine.

Toplama bilgisayar yapıyorsunuz, iyi hoş da, acaba bu konuda yeterli misiniz, yeteri tecrübeniz var mı.
"Herkes bu işi doğru şekilde yapabilir" diyen yok. Ama engel de olunamıyor işte... zaten Mac'ler de en çok bu yüzden "sağlam" imajına sahip...

Ben de 30 tane bilgisayar toplamadım ama, topladıklarım arasında ve işlemler sırasında öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman tüm egzantrik donanımları takıp her şeyin aynı anda çalışmasını bekleyen olduğunu duymadım, görmedim.

İlk önce "olmazsa olmaz"lar takılır, işletim sistemi kurulur, o ana kadarki donanımların doğru olarak tanındığını gördükten ve test ettikten sonra, diğer donanımlar takılır, ve özel sürücüleri yüklenir.

Çünkü işletim sistemi, kurulurken tüm donanımlara bakar, ve kendi sürücü-donanım eşlemesini yapmaya çalışır. Senin kartın için ideal sürücü, Windows paketinin içinde yoktur genelde. "Her şeyi bilen" işletim sistemi olmaz. O yüzden senin yerine bir sürücü atar Windows, her donanıma. Ondan sonra uğraş-dur, "hata nerede" diye...

Senin yaşadığın sorunlar, bence bilgisayar toplamanın/oluşturmanın temel kurallarını bilmemenden kaynaklanıyor. BIOS'ta bilmemne'nin enable/disable olmasından değil.

İlter,

Söylediklerinde çok haklsın ama inan bu arkadaşın sorunu ekran kartı ile birlikte gelen ses sürücülerinden başka bir şey değil. :)
İki yıl önce aynı sorunu bende yaşadım. TV out olan ekran kartlarında (svideo ve hdmi) ayrı bir ses sürücüsü daha eklemişler ekran kartının sürücüleri ile birlikte yüklenmiyor.

LeventUslu' Alıntı:
Söylediklerinde çok haklsın ama inan bu arkadaşın sorunu ekran kartı ile birlikte gelen ses sürücülerinden başka bir şey değil. :)
İki yıl önce aynı sorunu bende yaşadım. TV out olan ekran kartlarında (svideo ve hdmi) ayrı bir ses sürücüsü daha eklemişler ekran kartının sürücüleri ile birlikte yüklenmiyor.
Anladım Levent,

Fakat sen her şey (ya da gerekli her şey) normal çalıştığı halde, Aygıt Yöneticisini açıp, tanınamayan bir "aygıt" olduğunu görüp, Windows 7 almaya yönelir miydin?

İlter,
Windows 7 almamın tek sebebi tabiki de bilinmeyen aygıt değil.. 2 tane 500 GB lık Harddisk var makinem de ve cidden hızlı olduğunu düşündüğüm XP performans olarak düşük kaldı. Bir program açarken ya da harddiskten birşey okuturken sistem kasılıyordu. Windows 7 ise oldukça hızlı çalışıyor ve piyasadaki olumlu görüşleri de takip ettim bazı yazılardan. Bir de kafam bir şeye atınca tuzu biberi oldu, gittim aldım. Artı donanım alana Vatan Bilgisayarda 20 dolarlık indirim de yapıyorlar işletim sistemlerine (hatırlatma).

I7 işlemci olayı da şundan kaynaklanıyor; önceki sayfada detaylı olarak yazdım sadece küçük bir hatırlatma yapacağım o yüzden. Şu anda ve önümüzdeki (en az) 3 yıl içinde 8 çekirdek bir işlemci kapasitesi gerektirecek bir iş/proje/çalışma/program.. vs. olmayacak benim için. 3-4 yıl sonra 8 çekirdeğe geçerim, o zaman isterse 32 çekirdek çıksın önemli değil. Benim işimi gören şey benim için yeterlidir..

Sorun tamamı ile HDMI sürücülerinden kaynaklıymış bu arada..

Levent Abi,
Dün EMU 0404 USB için Vista driverını kurdum, dediğin gibi W7 ile uyumlu olarak çalıştı :)

Pire için yorgan yakarım ben de vallaha.. Aygıt yöneticisinde o sarı soru işareti, ya da ünlem beni gıcık ediyor. Çalışmalarımı engellemez belki ama olsun yine de soru işareti falan olmayacak/olmasın..

Ayrıca kafama eser, soru işaretine kızarım, giderim BFD 2.0 alırım, o da benim tercihimdir kime ne :roll:

:)

aristo' Alıntı:
Sorun tamamı ile HDMI sürücülerinden kaynaklıymış bu arada..
Levent Abi,
Dün EMU 0404 USB için Vista driverını kurdum, dediğin gibi W7 ile uyumlu olarak çalıştı :)
:)

Sakalım yok ne yapayım. Bak dediğim herşey çıkıyor. Biraz büyük sözü dinleyin.
Bu gençler de pek bir asi oluyorlar canım. :)

Levent, aristo söz dinlemiyor ki, alışkanlık olmuş.

Senin şu "sakal" göndermesini ben de yapmıştım aylar önce.
Bende laçka oldu bu konu... artık uzun uzadıya dert anlatmaya çalışmayacağım ben aristo'ya.

aristo komşu bir başlıkta ettiği lafını imza olarak kullanmalı bence:
aristo' Alıntı:
Herkese ilgisinden ötürü teşekkür eder; bir başka alışverişte çıldırtmak üzere esenlikler dilerim..

Pire için yorgan yakmaya devam, ben rahatsız etmeyeyim.

aristo' Alıntı:
Ayrıca kafama eser, soru işaretine kızarım, giderim BFD 2.0 alırım, o da benim tercihimdir kime ne :roll:
Tabii... tabii... alırsın tabii... özellikle yazılım olunca çok kolay alınır... donanıma gelince 200 liralar kursağa takılır nedense, ama "yazılım" mı dedin?.. "al" gitsin yahu, ne olacak?..
Sana: "Snow Leopard kurdum PC'ye" dese 3 kişi, hemen gider Snow Leopard'ı da alırsın... bilirim.

ilterocktive' Alıntı:
.. donanıma gelince 200 liralar kursağa takılır nedense..

Yukarıda yazmıştım okumadan geçiyorsun sanırım problem değil hatırlatırız;

I7 işlemci olayı da şundan kaynaklanıyor; önceki sayfada detaylı olarak yazdım sadece küçük bir hatırlatma yapacağım o yüzden. Şu anda ve önümüzdeki (en az) 3 yıl içinde 8 çekirdek bir işlemci kapasitesi gerektirecek bir iş/proje/çalışma/program.. vs. olmayacak benim için. 3-4 yıl sonra 8 çekirdeğe geçerim, o zaman isterse 32 çekirdek çıksın önemli değil. Benim işimi gören şey benim için yeterlidir..

Bence laçka olan konu değil, senin konuyu yasal/korsan mevzusuna çekmendir. Sorun çok açıktı, öneriler de geldi bazı arkadaşlardan da..

Burası paylaşım sitesi sen önerini fikrini söylersin, karşıdaki tartar/ölçer/biçer yapar ya da yapmaz.. Sana ne ondan :!:

Ben sana dünyanın en iyi klavyesi Kurzweil dir, her eve lazım, kesin almalısın desem gidip alacak mısın yani :?:

Aristo,

Elbette söylenenleri yapıp yapmamakta serbestsin ve belki gerçekten ihtiyaçlarına yönelik Win7 aldın ve işlemci değişikliğine gittin ama burada bizim söylediklerimizin hepsi doğru çıktı. Sen buna rağmen kızdım gittim Win7 aldım şeklinde yazınca İlter'in tepkisi gayet doğal. Benzer bir tepkiyide bende gösterdim ki sende "ben bir b*k yedim" şeklinde de bunu ifade ettin.

Şu durum sıkıntılı oluyor. Ben gelen soruya yarım sayfa yazı yazıyorum. Bunu daha önce denemiş yaşamış birisi olarak tecrübelerimi aktarıyorum. Zaman zaman sorunun cevabı için internette dolaşıyor kitap karıştırıyor ve zaman harcıyorum. Bunun sonucunda karşı taraf tamamen farklı bir şey yapınca benim, İlter'in ve diğerlerinin yazdıklarının ve harcadıkları zamanın hiç bir anlamı kalmıyor uçup gidiyor.

Diğer başlığın içeriğini bilmediğim için o konuda bir şey söyleyemeceğim ancak bu başlık için "Sen yaz istersem değerlendirim" biraz bencilce olur düşüncesindeyim çünkü bu başlık bir tartışma konusu değil, doğrudan senin talebin üzerine, senin sorununu çözmek için verilen bir destek.

Levent Abi,
Haklısın da İlter'in derdi o değil, olayı yazılım alma, lisans, korsan muhabbetine getiriyor gördün yani yazıları yukarıda.

Senin verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, yararlı da oldu..

Ama İlter'in yazdıkları ve yorumları artık hakikaten sinir etmeye başladı. Ben bir başlık açarım yada yorum yazarım senin ilgini çekmezse cevap yazmazsın. Olumsuz da olsa düşüncelerin saygıyı bozmazsın, alaycı tavır takınmazsın.

Sen kimsin ya! Sana mı kaldı benim bilgisayarımda yüklü programların ne olduğu, lisanslı mı olduğu? Windows ajanı mısın sen?

2005 yılından beri kullanıyorum bu forumu ve korsana karşı olan tutumun fakındayım, aynı şekilde Türkçe imla kurallarının, ya da argo kelimelerin..

Sürekli bir insan bozma, laf sokma durumu var bu arkadaşta, yetti artık. Yazma kardeşim.. Benim açtığım konuya yorum, cevap, eleştiri, öneri, beklenti yazma... İstemiyorum.. Anladın mı :!:

Senden öğreneceğim bilgileri başkasından da öğrenirim ben, sen bana yazmakla zaman harcayacağına evleri dolaş korsan W7 leri tespit et, daha çok tatmin olursun..

Son olarak; fikir beyan eden, yorum yazan herkese teşekkür ederim.. Bu başlık kilitlenebilir ya da silinebilir. İlgililerin insiyatifindedir artık.

Sevgiler, saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri