[Eski] Bilinmeyen PCI Device Söyle Bakalım Sen Kimsin!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İstediğimi yazarım aristo.

LeventUslu' Alıntı:
...Şu durum sıkıntılı oluyor. Ben gelen soruya yarım sayfa yazı yazıyorum. Bunu daha önce denemiş yaşamış birisi olarak tecrübelerimi aktarıyorum. Zaman zaman sorunun cevabı için internette dolaşıyor kitap karıştırıyor ve zaman harcıyorum. Bunun sonucunda karşı taraf tamamen farklı bir şey yapınca benim, İlter'in ve diğerlerinin yazdıklarının ve harcadıkları zamanın hiç bir anlamı kalmıyor uçup gidiyor...
Levent benim düşündüğümü iyi dile getirmiş..

Ama belli ki uzun süredir içinde tuttuğun şeyler varmış... içindekini dışarı attığın iyi olmuş.
Ona göre hareket ederim budan sonra.

İstediğim yere yazarım tabii, o ayrı... sen istedin diye yazmayacak değilim.
Ayrıca bizim zamanımızı burada boşa harcayan birisinden de saygı konusunda öğüt alacak değilim, o kadar bilgi ve tecrübem var o konuda.

Selamlar herkese. Bende beğenerek aldığım i7 işlemcili Desktop bilgisayarımda Emu 0404 pci ile sorunlar yaşıyorum. Sorunum şu; Hdmi ile emu çakışıyor. Bilgisayar ile monitör arasında Hdmi kablo ile bağlantımı kurdum ve sonrasında Emu nun driverlarını kurdum. Sonuç ise, mikrofondan ses alıp, sistem seslerini alamıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 7 64bit.
Ama sorunu çözdüm Vga kablo ile görüntü aldığımda sorun çözülüyor. Ama ne zaman ki Hdmi kablo ile bağlantı kurduğumda ses alamıyorum.
Hdmi bağlantı kurduğumda buna yönelik aygıt yöneticisi ve ses aygıtlarından hdmi ses aygıtını kaldırmama rağmen sorun devam etmekte. Önerileriniz var mıdır?
Sanırım en pratik yol vga kablo ile görüntü almak. Fakat hdmi ile görüntü kalitesi çok güzel onu da kaybetmek istemiyorum. Tavsiyelerinizi beklemekteyim. İyi günler.

Sistem: İntel i7 işlemci
Emu 0404 pci
Ati Hd 4830 ekran kartı
Lisanslı :) Windows 7 64 bit

Edit : Kısa bir aradan sonra tekrar selam. Sorunumu çözdüm sandım. Hevesim resmen kursağımda kaldı. Şöyle ki windows açılır açılmaz bir mp3 dinlemeye kalkarsanız ve media player ı çalıştırıp ardından patchmix dsp yi çalıştırdığınızda bir kereye mahsus ses geliyor. Programı kapatıp başka birşey yaptığınız da ses de gidiyor. Bir an çözdüm sandım. Umarım çözerim.

Edit 2: Media Player ı hiç kapatmazsanız ses hep geliyor. Şarkıyı durdurup yola devam :) :p

BubbleTrouble' Alıntı:

Evet denedim halen onları kullanmaktayım. Bunca denemeden sonra internette bu linki buldum. http://windows7news.com/forum/windows-7 ... e-mu-0404/. Burada Patchmix Dsp nin özelliklerinden 44,1 Khz değil de 48 Khz seçin diyor. Bende seçtim. Şuan cihaz sorunsuz çalışıyor. Bende çözümü anlatmak için girmiştim siteye. Bu ayarı önceden yapmıyordum şimdi istiyor. Sanırım driver larla çözerler Windows 7 sorununu. Sistemime hala cubase'i kurmadım. Umarım kurunca da sroun kalmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri