[Eski] Cubase 5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

:lol: Heyecanlandım. Acaba Tr' ye ne zaman gelir ve en önemlisi fiyatı ne olur? Tüm tanıtımları merakla izleyeceğim şimdi. Distlerden bir açıklama gelse keşke...

4'e geçmeyi düşünüyordum. 5'e geçmek için hareketlenir, 6'da nihayet geçebilirim diye tahmin ediyorum. Haydi bakalım. :lol:

Grace period
Valid for purchases of Cubase 4 / Cubase Studio 4 from 01.12.2008 – 31.03.2009, includes all update purchases in this period. (all prices are incl 19% VAT)
Grace period fee: Cubase 4 €29,- Cubase Studio 4 €24,-

Prices
Cubase 5 Retail - € 599,-
Cubase 5 Edu - € 299,-
Cubase 5 update from Cubase 4 / SX3 - €199,-
Cubase 5 upgrade from Cubase Studio 5, Cubase Studio 4, Cubase SL3 - € 249,-
Cubase 5 upgrade from Cubase Essential 4, Cubase AI4 / LE4, Cubase Sl1/2, Cubase SX1/2, Cubase SE3, Studio Case 2, Sequel 1/2 - € 499,-

Cubase Studio 5 Retail - € 399,-
Cubase Studio 5 Edu - € 199,-
Cubase Studio 5 update from Cubase Studio 4, Cubase SL3 - € 129,-
Cubase Studio 5 upgrade from Cubase Essential 4, Cubase AI4 / LE4, Cubase SL1/2, Cubase SE3, Studio Case 2, Sequel 1/2 - € 299,-

Heyecenla ve merakla bütün videoları izledim, metinleri inceledim:

Gelişmiş Pitch Correction özellikleri eklenmiş. 01X'le birlikte verilen VST/AU Yamaha plug in Pitch Fix entegre edilmiş ve neredeyse aynı Melodyne benzeri bir uygulama eklenmiş. Çok güzel hareket. Eğer Melodyne kadar iyi çalışıyorsa bunun için bile update etmeye değer bence.

Yine uzun süredir Cubase'den beklenen bir hareketi okuduğum kadarıyla "Channel Batch Export" ile halletmişler. Tek seferde birden çok kanalı export edebiliyorsunuz. Eskiden Acid'te "Save Each Track as Seperate File" vardı. Bu sayede Cubase projelerini Pro Tools'a aktarmak için OMF export, PT için Digitranslator gibi olaylarla uğraşmaya gerek kalmayacak. Yanılıyor muyum? Bu da çok güzel hareket. Zaten bu özellik eklenmeseydi bir ihtimal gearslutz ahalisinden bir grup Steinberg tesislerinde açlık grevi falan yapacaktı, kesin :D

Özlemle beklenen Beat Detective tarzı bir uygulama yok. Çok büyük eksiklik. Bu konuyu halletmezlerse sonu iyi olmayacak. :)

Bunun dışında pek çok başka yeni hareketler de var.

Daha Eylül Ekim gibi okuldaki SX3'lerden birini 4'e yükseltmiştik. Grace Period'a dahil olmamamız büyük hayal kırıklığı. Bari yükseltme icretinde indirim filan yapılsa bu durumdakiler için.

C5 hayırlı uğurlu olsun. 8)

BoraUslusoy' Alıntı:
Heyecenla ve merakla bütün videoları izledim, metinleri inceledim:

Gelişmiş Pitch Correction özellikleri eklenmiş. 01X'le birlikte verilen VST/AU Yamaha plug in Pitch Fix entegre edilmiş ve neredeyse aynı Melodyne benzeri bir uygulama eklenmiş. Çok güzel hareket. Eğer Melodyne kadar iyi çalışıyorsa bunun için bile update etmeye değer bence.

Yine uzun süredir Cubase'den beklenen bir hareketi okuduğum kadarıyla "Channel Batch Export" ile halletmişler. Tek seferde birden çok kanalı export edebiliyorsunuz. Eskiden Acid'te "Save Each Track as Seperate File" vardı. Bu sayede Cubase projelerini Pro Tools'a aktarmak için OMF export, PT için Digitranslator gibi olaylarla uğraşmaya gerek kalmayacak. Yanılıyor muyum? Bu da çok güzel hareket. Zaten bu özellik eklenmeseydi bir ihtimal gearslutz ahalisinden bir grup Steinberg tesislerinde açlık grevi falan yapacaktı, kesin :D

Özlemle beklenen Beat Detective tarzı bir uygulama yok. Çok büyük eksiklik. Bu konuyu halletmezlerse sonu iyi olmayacak. :)

Bunun dışında pek çok başka yeni hareketler de var.

Daha Eylül Ekim gibi okuldaki SX3'lerden birini 4'e yükseltmiştik. Grace Period'a dahil olmamamız büyük hayal kırıklığı. Bari yükseltme icretinde indirim filan yapılsa bu durumdakiler için.

C5 hayırlı uğurlu olsun. 8)

Toplu export olayı burada bile kaç başlıkta ihtiyaç olarak dile gelmişti.

Abi bu beat detective nedir? İlk kez duydum... :?:

Bir de yeniliklere bakarken performans ve hız ile ilgili de bir çalışmalar olduğunu gördüm. Veya öyle anladım. :D

Geçen başlıkta 4 ile ilgili daha performanslı ve rahat çalışıyor yorumları yapılmıştı.

Küçük bir virtual keyboard eklemişler.

Reverence hoş görünüyor.

Ve şu otomasyon penceresi çok kullanışlı görünüyor.

Bayağı merak ettim.

İskender bey, bende Normal Cubase studio 4 var. Müzik Öğretmeniyim Acaba Akademik Cubase Studio 5 yada Akademik Cubase 5 'e geçmem mümkünmüdür ? Fiyat verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

BoraUslusoy' Alıntı:
...Özlemle beklenen Beat Detective tarzı bir uygulama yok. Çok büyük eksiklik...
Bora, gerçi ileri seviye kullanıcı olduğunu tahmin ediyorum, ve belki bu fonksiyonu biliyor ve hatta kullanıyorsun, ama ben yine de -ne olur ne olmaz- hatırlatmak istedim.

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... 1&start=15
Beat Detective de offline yapılan bir işlem, bu yöntem de epey işe yarıyor bence.

Ama ProTools'daki gibi düğmeye basıp, "hoop" diye rakamı görme oyunu gibi bir durum yok tabii.
Bilmiyorum, bildiğin bir şeyi mi hatırlatıyorum... neyse :)

BoraUslusoy' Alıntı:
...Tek seferde birden çok kanalı export edebiliyorsunuz. Eskiden Acid'te "Save Each Track as Seperate File" vardı. Bu sayede Cubase projelerini Pro Tools'a aktarmak için OMF export, PT için Digitranslator gibi olaylarla uğraşmaya gerek kalmayacak. Yanılıyor muyum? ...
Biz OMF export'ları, OMF dosyalarının otomasyon ve audio clip cue bilgilerini taşıması nedeniyle kullanıyoruz. Dolayısıyla tüm projede bulunan her kanalı aynı noktadan başlatarak yapılacak bir export'dan elde edilecek, ve yoğun projelerde anormal boyutlara ulaşacak data boyutlarını mümkün olduğunca küçük tutmak açısından, OMF hâlâ tercih edilecek yöntem olarak kalacaktır diye tahmin ediyorum.

İlter tempo belirleme konusunu değil ama audio quantize özelliği açısından şeyetmiştim Beat Detective'i. Genelde davul ya da diğer enstrumanlarda da Pro Tools'ta çok kullanılıyor öyle değil mi? Bu konuda PT Cubase'den çok ilerde kabul etmek lazım. Audio Warp güzel ama yeterli değil.

Cubase'deki audio ve MIDI'yi edit ve mix amacıyla PT'ye aktarmak için bu yeni Channel Batch Export hikayesi çok güzel. Bizim işimiz görülecek. PT HD2'ye geçmemişken sadece Cubase ile çalışırken bazı müşteriler bizde yaptıkları kayıtları alıp Pro Tools'da mikslemek için başka yere giderlerken her kanalı ayrı ayrı export etmek uğraştırıyordu. NEyse şimdi biz de PT olduk bu ihtiyaç kısmen ortadan kalktı. Ama ben hala yukarda kendi odamda Cubase ile çalışıyorum, sürekli stüdyodan benim makinama işleri taşıyıp duruyorum. Benim işim görülmüş olacak. Benim dışımda okulda Cubase 4 ile çalışan 3-4 tane DAW daha var.

OMF export'un buna göre avantajlarını anlıyorum.

cubase 5 güzel olmuş yamaha'nında steinberg'inde eline sağlık.bu durumdan sonra digidesign namm'da pt 8'le çok artistlik yapamayacak anlaşılan :) hehehe

BoraUslusoy' Alıntı:
İlter tempo belirleme konusunu değil ama audio quantize özelliği açısından şeyetmiştim Beat Detective'i...
Anladım. O iş için Hitpoint detection özelliği kullanılıyor, "Beat Calculator"ı değil tabii.
Sesleri dilimlere ayırıp otomatik quantize yapmak Cubase'in eski sürümlerinden beri mümkün ama, ProTools ile audio quantize denemedim, sese zarar vermeden Beat Detective ile nasıl sonuç alınıyor bilemiyorum tabii.

Beat Dedective akıllara ziyan bir uygulama. Bir çok kanalı aynı anda quantize edebilmesi sayesinde özellikle davul kanallarında faz problemi yaşatmadan bu işi kotarabiliyor.

Ben ne yazık ki bu işi ne Ableton'da ne de Cubase'de becerebildim. Bu konuda Beat Dedective hem aslan hem kaplan. 8 kanalı quantize etmek azami 20 dakika falan sürüyor.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Beat Dedective akıllara ziyan bir uygulama. Bir çok kanalı aynı anda quantize edebilmesi sayesinde özellikle davul kanallarında faz problemi yaşatmadan bu işi kotarabiliyor.

Ben ne yazık ki bu işi ne Ableton'da ne de Cubase'de becerebildim. Bu konuda Beat Dedective hem aslan hem kaplan. 8 kanalı quantize etmek azami 20 dakika falan sürüyor.

Abi sen ProTools kullanıyon mu? :D

Senin MPowered'i 8.0 yapalım bir ara yav :)

Fantasma' Alıntı:
Prices
Cubase 5 Retail - € 599,-
Cubase 5 Edu - € 299,-
Cubase 5 update from Cubase 4 / SX3 - €199,-
Cubase 5 upgrade from Cubase Studio 5, Cubase Studio 4, Cubase SL3 - € 249,-
Cubase 5 upgrade from Cubase Essential 4, Cubase AI4 / LE4, Cubase Sl1/2, Cubase SX1/2, Cubase SE3, Studio Case 2, Sequel 1/2 - € 499,-

Cubase Studio 5 Retail - € 399,-
Cubase Studio 5 Edu - € 199,-
Cubase Studio 5 update from Cubase Studio 4, Cubase SL3 - € 129,-
Cubase Studio 5 upgrade from Cubase Essential 4, Cubase AI4 / LE4, Cubase SL1/2, Cubase SE3, Studio Case 2, Sequel 1/2 - € 299,-

Bir de Pro Tools'a laf ediyorsunuz fiyat konusunda..Peh..

AtakanKara' Alıntı:
İskender bey, bende Normal Cubase studio 4 var. Müzik Öğretmeniyim Acaba Akademik Cubase Studio 5 yada Akademik Cubase 5 'e geçmem mümkünmüdür ? Fiyat verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Selamlar,
5 serisi ile artık akademik ve normal upgrade arasında fark kalmadı. Akademik Cubase Studio 4'ten Akademik Cubase Studio 5'e geçiş 119 EUR + KDV olacaktır.

Geri