[Eski] Cubase 5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bora abi sanırım bende 2 hafta falan oldu geçeli. Keşke bir araştırsaydım ama olsun kader diyelim bunada bugünlerde bek şansım gülmüyor zaten :)

"Grace period" denen zımbırtıyı yakalamışsındır, BeatMaster.

Sech'in ilk sayfada tercüme etmeden ve ipucu vermeden astığı İngilizce metnin kısaca anlamı şu:

Cubase 4'ü 1 Aralık 2008 - 31 Mart 2009 tarihleri arasında alanlara ufak bir ücret karşılığında, 4'ü 5'e yenileme şansı veriyorlar.

Cubase 4 almak ya da Cubase 4'e yenileme yapmak (Upgrade) için en iyi dönem şu dönem. Aklınızda öyle bir plân varsa, kaçırmayın derim. Son tarih 31 Mart. Zaten muhtemelen 31 Mart'tan önce kimse Cubase5'i göremez daha.

Tabii bunu İskender beyin doğrulaması şart. Avrupa ülkeleri için bu ufak/ek ücret 20 Euro. İnşallah Türkiye de bu "grace period" avantajını kullanabilen ülkeler arasındadır.

Abi ellerinden ayaklarından öperim evet yakaldım :lol:

Hemen arkadaştan faturayı isteyip bakmalıyım.

İskender beyde bir açıklama getirirse yaparım uprade i.

Evet kesinlikle bende fiyat bekliyorum. Almak isteyen çoğu arkadaşımız bu fırsatı kaçırmayacaktır. Bir açıkla hepimizi çok memnun edecektir.

Ben de şunu öğrenmek isterim;

İskender bey yanıtlarsa memnun kalacağım.

Cubase Studio 5 versiyonu da Cubase 5 ile birlikte ülkemizde olacak mı?

Ayrıca eğitim indiriminde Cubase Studio 4 179 € + KDV Cubase Studio 5 `e de aynı fiyatla sahip olabilecek miyiz?

Çünkü Cubase 4 ile 5 `in indirimli fiyatları aynı..

Sevgi ve saygılarımla.

Peki video bölümüyle ilgili bir geliştirme-iyileştirme var mıdır?
Nuendo'da bulunan video özelliklerine(en azından) yaklaşılmış mıdır?

Bit rate hala maksimum 24 bit'midir?Nuendo'daki gibi 36 bit imkanı sağlanmış mıdır?

Bilen arkadaş var mıdır?

Ben henüz inceleyemedim; lakin video konusunda Nuendo'ya yaklaşabilmesi mümkün değil. Öyle olsa, Nuendo'nun satışını baltalar zira. Kulvarları farklı bi' kere.

Cubase 4 satılmayacak artık herhalde. Yurtdışında 4 ile 5'in fiyatları aynı, nasıl bir fiyat politikasıysa artık bu.

sibiryali' Alıntı:
Peki video bölümüyle ilgili bir geliştirme-iyileştirme var mıdır? Nuendo'da bulunan video özelliklerine(en azından) yaklaşılmış mıdır?..
Video'ya müzik yapmak konusunda Cubase'in eksiği yok.
Nuendo, video donanımlarını kontrol edebilme kabiliyeti ve birkaç video editleme işlevi yüzünden avantajlı.
Onun dışında, CaylakMuzisyen'in de dediği gibi, bunlar iki ayrı ürün.

Bilgisayarın dışındaki video/film üretimiyle ilgili makara/tape cihazlarını yazılımdan kumanda edebilmeyi istemiyorsanız, Nuendo size fazla gelir. Nuendo, video/film postprodüksiyon stüdyolarında bir işe yarar.
Yılda en az 4-5 filme müzik ve ses kurgusu yapmanız gerekmiyorsa, Cubase işinizi haydi haydi görür. Cubase'i %100 kapasitesiyle kullanmanız bile mümkün olmayabilir.

sibiryali' Alıntı:
Bit rate hala maksimum 24 bit'midir? Nuendo'daki gibi 36 bit imkanı sağlanmış mıdır?
Aklınız biraz karışmış gibi.
Öncelikle, "36 bit" diye bir şey yok.
Bu "32 bit" demek oluyorsa, 32 bit kayıt almak isteyişinizin nedenini anlamamakla birlikte, 32 bit kayıt'ın Cubase VST 5/32 sürümünden beri mümkün olduğunu belirtelim (yıl yanılmıyorsam 1998).
Ama Nuendo'nun bu konuda Cubase'e göre bir avantajı yok.

Cubase'in düşük sürümlerinde (LE falan) böyle bir "kısıtlama" olabilir, ama bence önemli bir şey de değil zaten. Bunların hepsinin internal/iç işlemlemesi/hesaplaması 32 bit.

Yalnız 32 bit kayıt almanın, 24 bit kayıt almaya göre bir üstünlüğü yok.
Olsa bile, 32 bit kayıt almaya yarayacak ses arayüzü, kartı yok.
Alacağınız 32 bit-float kayıt da, aslında kalite olarak 24 bit olacaktır. 24+8 (boş bit)=32

sibiryali' Alıntı:
Bilen arkadaş var mıdır?
Vardır.

Normalde bugün elimde olacaktı studio 5, ama kartımın havale yapmaması üzerine ancak salı günü gelicek merak edenler olursa burdan bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Burada COMPEL ve diğer yazılım satan firmalar abir sey sormak istiyorum hatta bizim gibi bu kadar para ödeyip orjinal yazılım kullanan herkes sormalı.

Bu yazılımların kitapçıklarını niye Türkçeye çevirtmiyorsunuz?
Oysa ki zaten yasa gereği Tr de satılan tüm ürünlerin kitapçıklarının
Türkçeye çevrilmesi gerekiyor.(tost makinası alsanız bile)

İlla birilerinin sanayi bakanlığına şikayet mi etmesi gerekiyor.
Bu forum da bile sadece kullanım kılavuzu Türkçeye çevrilmediği için Cubase le ilgili
olur olmaz bir sürü soru soruluyor.
Bunu düzeltmesi gereken Compel ve diğer müzik yazılımları satan firmalardır.
Bu sadece yazılımla da sınırlı değil hangi ürünü alırsak alalım
ister100 euro ister 5000 euro gelen kutudan Türkçe kullanım kılavuzu çıkmıyor.
Kimse niye bu konu hakkında bir seyler yazmıyor.
Bu yasal hakkınız
Bu konu ile ilgili baska bir başlık açılması gerekiyorsa moderatör lerden rica edelim lütfen bu konu ile ilgili başlık açsınlar.
Burdaki eleştiriler ithalatçı firmaları belki biraz düşündürür.

Hakan,

Geçenlerde büyük bir üretici firma ile bu meseleyi konuştuk. Bir klavyenin kullanım kılavuzunun çevirisinin yapılması gündemdeydi. Ki ben ve kuracağım bir takım yapacaktı bu işi.

Sonra bir baktık ki aletten sadece 21 adet satılmış memlekette (şirketin takip edebildiği !). Verilen kararı tahmin edebilirsin tabii. Software için de durum pek farklı değildir eminim.

Üretici firma talebe göre değerlendiriyor bu konuyu zira çevirilecek materyal de az buz değil. Baya proje bu.

Nurkan, Cubase/Nuendo gibi yazılımların kılavuzlarını çok yakından biliyorum. Hakikaten de az-buz iş değil. Yalnız bu konuda ben Hakan'a hak veriyorum. Veriyorum da... Polonya'da da Lehçe kılavuz yok. Bu konuda yalnız Türkiye'nin sorunu yok.

Bu ürünlerin kaç adet satıldığı konusu önemli tabii. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam, ben 1993'te benim Roland JV-1000'i aldığımda, söylenene göre o ana kadar sadece 12 adet satılmıştı tüm Türkiye'de. Distribütör Barkat'tı yanılmıyorsam...
1-2 ay sonra makul bir fiyata Türkçe kılavuzunu da aldığımı hatırlıyorum. Öyle ciddi, kitap gibi profesyonel baskısı yapılmış bir şey değildi ve orijinal kılavuzdaki her konuyu kapsamıyordu ama (JV-1000'in 2 tane, ciddi kitap gibi kılavuzu vardır), bu tip meretleri eline ilk defa alanlar için çok yararı oluyor. Herkes terminolojiyi bilmiyor çünkü. "Bulk Dump" terimini ve ne işe yaradığını İngilizce'm ve kılavuzum olmasa anlamam mümkün değildi. Malum, gitarist idik, klavyeci değil...

Gerçi "şimdi internet var" diyenleri duyar gibiyim ama, bu ürünleri üretenin ve ithal edenin, kılavuzları önemli bir hizmet; ve satış sonrası teknik soruları ve sorunları bir nebze de olsa azaltacak bir sistem olarak görmesi gerektiğini düşünüyorum. Kılavuzlar, bir ölçüde baş ağrısından kurtulmanın yolu.
Ben Compel'i birkaç kere aramışımdır donanım sampler'larla ilgili konularda. Ki İngilizce'm var, okudumu da anlarım. Gerisini sen düşün...

Bu sequencer'ların Quick Start - Operation Manual arası, adam gibi tercüme edilmiş kılavuza ihtiyacı var.
Ne diyorum!.. "Quick Start" ya da "Basic" bile tercüme edilmiş olsa, Müziktek-Cubase forumundaki soruların %80'i kesilir.
Burada abidik-gubidik sorularla karşılaşıyoruz.

Geri