[Eski] Cubase 5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Neden kabul edemiyormuşsun ki? Bunda altta kalınacak, dert edilecek bir şey yok.
Zengin değilim ama, bu işten ekmek yiyorum ve bu tip bir sebep için cebimden sevinerek çıkartabileceğim bir para o.

Eksik kalıyorsa, üstünü tamamlarız.
Büyütülecek bir şey değil. Benim de demeye çalıştığım o.

ilterocktive senden rica etsem bir ara Cubase 5 ile Cubase Studio 5 arasındaki farklı basite indirgeyerek anlatabilir misin? İnternet sitelerinde var da onlar baya bir teknik. Yani neden böyle bir ayrım var? Studio nun var olması kimlere daha çok yarıyor? Ev stüdyosunda kendi imkanları ile kayıtlarını yapan biri için Cubase Studio yeterli midir?

Cubase 5, bir stüdyoda başkalarına iş yapan yapımcılar aranjörler, müzisyenler için tasarlanmış bir yazılım.
Cubase Studio 5, bir ev stüdyosunda kendine iş yapan yapımcılar, aranjörler ve müzisyenler için tasarlanmış bir yazılım.

Eğer bir gün bir eksiklik hissederseniz, o zaman üst modeline geçersiniz.
Eğer bir gün Karaip Korsanları'nın soundtrack'ini mikslemeniz gerekirse, Nuendo'ya geçersiniz.
Upgrade imkânı da var yani.
Boşu boşuna para harcamanın gereği yok.

Pek çok ev kullanıcısı için Cubase 5, büyük gelir.
Hatta pek çok proje stüdyosu için de.

Yeri gelmişken sormak istiyorum herkese..

Günlerdir Cubase 5 i inceliyorum, öncesinde 4 için de aynısını yaptım ancak şu anda 3 kullanıyorum. Kafamda bazı sorular var;

- Acaba çok mu geride kalıyorum ?

- Hızlanmam mı gerekiyor yoksa hiç gereği yok sindire sindire gitmekte her zaman fayda vardır mı diyorsunuz?

- 4 ü es geçerek 5 e giriş yapmanın ne gibi sakıncaları olabilir sizce ?

Hiç bir sakıncası yok.
Bazen daha bile avantajlı, ödenen ücret olarak. Basamaklar hep doğru orantılı olarak ücretlendirilmiyor.

Zaten şu an 4'e geçiş yapamazsın, ancak 2. el alabilirsin.
Ben çoğunlukla eldekiyle yetinip, ciddi bir avantaj sağladığı durumlarda güncelleme yöntemini kullanıyorum.
VST 3.5 > VST 5 > SX2 yolunu seçmiştim ben de, Cubase kullanırken.
SX2'den de 4'e geçerdim muhtemelen, ama o sırada Nuendo takasına gitmiştim.

ahmetvuralkaya' Alıntı:
Yeri gelmişken sormak istiyorum herkese..

Günlerdir Cubase 5 i inceliyorum, öncesinde 4 için de aynısını yaptım ancak şu anda 3 kullanıyorum. Kafamda bazı sorular var;

- Acaba çok mu geride kalıyorum ?

- Hızlanmam mı gerekiyor yoksa hiç gereği yok sindire sindire gitmekte her zaman fayda vardır mı diyorsunuz?

- 4 ü es geçerek 5 e giriş yapmanın ne gibi sakıncaları olabilir sizce ?

Doğrudan 5'e geçmeni öneririm. Şu an güncel olan sürümü alır ve öğrenirsin.

aristo, neye gülüyorsun, anlayamadım. Öğrenci ve öğretmen indirimi tüm Cubase sürümlerinde vardı zaten.
Compel, Bonus ve World Card'a taksit imkânı da sağlıyor.

Yahu gidin, compel.com.tr'ye bakın ilgileniyorsanız. Yazıyor orada her şey.
Hiç mi özenip bakmıyorsunuz... internetiniz de var halbuki...

İlter herşeyde öğrenci indirimi olsuna alıştık da ondan gülüyorum. Bu arada öğrenci/öğretmen indirimi ile ilgili bir bilgiye sahip değildim.

Bir de çok önemli bir sorum var cehaletimi bağışlayın ama,

eski plug-inlerim, vst(i) lerim Cubase 5 de çalışır değil mi? Bir uyumsuzluk olmaz. Valla olmaz dersen alıyorum bu hafta Allah be :lol:

BFD
Atmosphere
Korg Legacy

bunları çalıştırır değil mi :roll:

Sistem gereksinimlerinden hepsi yeterli oluyor da birinden emin değilim. Bende LG DVD-Writer var. Dual-Layer mı değilmi bilmiyorum. Onu nasıl anlayabilirim. Hayır şimdi hevesle alıp eve geldim, bir de açamazsam kafayı yerim :?

Cubase 5 için gerekenler :

Windows XP or Windows Vista*
2 GHz CPU (dual core CPU recommended)
1024 MB RAM
Display resolution 1024 x 768 pixels
Windows DirectX compatible audio hardware (ASIO compatible audio hardware recommended for low-latency performance)
DVD-ROM drive with dual-layer support
4 GB of free HD space
USB component port for Steinberg Key (copy protection)
Internet connection for license activation

O enstrümanlar ve diğer plugin'lerin çalışır, merak etme.

DirectX desteği yoktur yalnız Cubase5'te, ama onları da wrapper'larla ya da chainer denen ücretsiz bir plugin ile çalıştırmak mümkün.

Dual-layer support'un o listede olmasının nedeni, muhtemelen DVD ROM sürücünün okuma yöntemi/kapasitesiyle ilgilidir. Sanırım ilk çıkan DVD okuyucular bunu beceremiyordu, ondandır o uyarı. 6-7 sene önce satılan aletlerde olabilir bu eksiklik.
Sendeki DVD yazıcı olduğu için bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum. Nedir modeli, ne zaman alınmıştı?

İlter, DirectX i desteklememesi DX(i) plug -inlerini desteklemiyor anlamına geliyor sanırım değil mi. Okumuştum daha önce sadece Vst plug inleri destekleyecek artık diye. Benim sanal virtual enstumanlarımı çalıştırsın yeter zaten. DX plug -inim çok yok :)

Bu arada DVD-Writerı 2007 yazında almıştım. Aygıt yöneticisindeki kodu: HL-DT-ST DVD Ram GSA-H22N şeklinde. Writer ın üzeirnde de super multi RW DVD+R yazıyor.

Umarım modelini verebilmişimdir :roll: Ne dersin çalıştırır mı?

Yeni aletmiş, sorun yok, çalıştırır tabii.

Steinberg'in minimum sistem gereksinim listesine, bilgisayarınız 8-10 senelik olmadığı sürece pek aldırmayın. Bu tip yazılımlar çalışmasın diye tasarlanmıyor. Herkeste yeni bilgisayar yok zaten.
Ben hâlâ tek çekirdekli Athlon XP ile çalışıyorum.

DX ve DXi aynı sistem üzerine kurulu. Yani Cubase 4 ve Cubase 5, DirectX pluginleri ve DXi (enstrümanlarını) programın ana kodu içinde (native olarak) desteklemiyor.
Zaten Cakewalk-Sonar kullanmadıkça, DXi kullanmanın da bir anlamı yok. VST'yi yapmış, koymuş işte adam. DX mx...
Cubase dediğin, VST. VST'yi icat eden adamlar bunlar (Steinberg).

En kısa zamanda alıyorum önerge meclisten geçti sayılır :)

Bu arada Cubase 5 ile birlikte bir sürü plug-in default olarak geliyor.

Sitesinde şöyle denmiş:

"Cubase 5 comes with an impressive arsenal of high-quality realtime effect processors, including EQ, Dynamics, Modulation, Reverb, Filters, Distortion and special effects. Together with the also included “Legacy Set” of original Cubase SX 3 effects, Cubase 5 offers a total of 58 audio effects right out of the box, making it Steinberg’s most complete plug-in set ever. More than 1,000 great-sounding presets, which really allow experiencing the excellent quality of these effects from the first moment on are waiting to be explored."

Bu durumda waves in yada başka firmaların plug-inlerini de almaya gerek olmayacak sanırım. Yani default olarak gelen plug-inler mix için yeterli olur mu?

"Olur"a +1.

Cubase'in eski sürümleri de temel miks gereksinimlerini karşılıyordu zaten, ama bu sefer rekabette geriye düşmemek ya da bir adım öne geçmek için yeni şeyler eklediler Cubase 5'e.

Sonunda Cubase 5 imi aldım. Oldukça mutluyum :) Steinberg'e eğitim indirimi gibi bir imkan tanıdığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

"Sonunda Cubase 5 imi aldım. Oldukça mutluyum :) Steinberg'e eğitim indirimi gibi bir imkan tanıdığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. "

Bu eğitim nedir tam olarak? Bana çok uyardı :)

Geri