[Eski] Cubase 5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Pek kullanamıycam abi bi süre. Askere gidicem nasip olursa zaten o düzenini beğendiğin alet edavatımda kalmadı sayılır satıyorum herşeyi. Ama tabiki ben rahat dururmuyum genelec ve rme alıp gidicem sanırım :)

Gelince iş güç rayına sokayım hayatı hafta sonları konuştuğumuz gibi yanında alıcam soluğu.

BeatMaster' Alıntı:
...henüz kurup upgrade imi yapmadım birazdan deneyecem yeni cubase i.
Onu da "deneyeceğim" şeklinde yazarsan, ne iyi olur :)
Gideceğim, geleceğim, yapacağım, edeceğim...
"Ama o şekilde konuşuyoruz" deme sakın, o da yalan olur :) Konuşurken: "deniyceem" şeklinde kullanıyoruz. Ama yazarken "deneyeceğim" şeklinde yazılmalı.

Cubase'ini güle güle kullan.
Ayrıca tez git ve tez gel, kazasız belâsız. :)

Sevgili İlter abi biliyorum seni tanımayanlar ne kadar bilmiş diyorlardır ama ben biliyorum içinde bir kedi yavrusu var senin :lol: Teşekkür ederim abi inşallah tez zamanda geçer biter askerlik.

Programı öylesine biraz kurcukladım. Pitch correct olması baya güzel olmuş. Halion dvd set te oldukça zengin ses yönünden. Ekstradan pluginler eklemişler artık sadece cubase pluginleri ile çok rahat iş görülebilir durumda.

BeatMaster' Alıntı:
Sevgili İlter abi biliyorum seni tanımayanlar ne kadar bilmiş diyorlardır ama ben biliyorum içinde bir kedi yavrusu var senin :lol: Teşekkür ederim abi inşallah tez zamanda geçer biter askerlik...
"Kedi yavrusu" muuu? "Nankör" diyorsun yani? :p hehe. Şaka.

Beni aşağı yukarı tanıdığını bildiğim için öyle uzun uzun yazdım BeatMaster'cım :) Ve eğer tek bir amacım varsa, o da sana yararımın dokunmasıdır, yoksa maaş bağlamıyorlar, adam da olmuyorum böyle şeyler yazınca... biliyorsun.

Cubase 5, her Cubase upgrade'i gibi albenili bir meret. Benim bile canım çekti. hehe.
Fakat bence şu ana kadar tarihteki en iyi Cubase upgrade'i, Cubase 4 için olanıydı. Cubase 5, 4'ün ekleme yapılmış olanı. Belki bunun adı Cubase "4.9" olmalıydı, ama pazarlamacılık başka bir iş tabii...
Ben Nuendo 5'e geçer miyim, şu an bilmiyorum... mantıklı bir fiyat verirlerse geçerim ancak herhalde.

Cubase 5 akademik paketi olduğu halde Akademik Cubase 4'ten Akademik Cubase 5'e upgrade seçeneğinin olmaması, beni bir akademik Cubase 4 kullanıcısı olarak başka bir host programı arayışına itti. Zira halen öğrenciyim.

kn' Alıntı:
Cubase 5 akademik paketi olduğu halde Akademik Cubase 4'ten Akademik Cubase 5'e upgrade seçeneğinin olmaması, beni bir akademik Cubase 4 kullanıcısı olarak başka bir host programı arayışına itti. Zira halen öğrenciyim.

Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Cubase 4 akademik'ten Cubase 5'e upgrade mümkün. Steinberg'in söylemek istediği artık versiyon 4 Cubase'in akademik olup olmadığının bir önemi olmadığı. Hem akademik hemde normal paketin Cubase 5'e upgrade'i aynı upgrade paketi ile oluyor...

Anladım. Teşekkürler. Bu durumda Steinberg, Cubase 4 akademik versiyonunu yok saymış oluyor. Ve eski kullanıcısına yine destek olmuyor.

kn' Alıntı:
Anladım. Teşekkürler. Bu durumda Steinberg, Cubase 4 akademik versiyonunu yok saymış oluyor. Ve eski kullanıcısına yine destek olmuyor.

Pek öyle değil. Cubase 4 akademik kullanıcıları halen Cubase 5'e terfi edebiliyor. Yanlızca aradaki tek fark eskiden 24 EUR daha ucuza upgrade edilebiliyordu. Şimdi bu fark kalktı.

Eskiden 24 EUR daha ucuza upgrade edilebilmesinin yanı sıra aynı akademik versiyonda kalınabiliniyordu. Şimdi ise ben Cubase 5'e upgrade etmek istediğimde, ileride akademik pakete sahip olamamam gibi muallak bir durum olacak. Steinberg'e rahatsızlığımı belirteceğim. İlginize teşekkür ederim.

Yurtdışında 499 $ iken bize gelince neden 499 € ya çıkıyor çözemedim. Almak için, otomotivdeki ötv, kdv... gibi şeylerin bunlara da mı gelmesi gerekiyor illa. Bazı ürünler Türkiye'de yurt dışından ucuza bile satılıyor bakınız Kurzweil, http://www.antmuzik.com.tr/ Cubase ürünlerinde de, Türkiye'nin satın alma gücünün düşüklüğü dikkate alınıp fiyat belirlense çok faydası olur bence. Korsan olayının da önüne geçilmiş olunur kısmen.

Teşekkür ederim büyük jest ama böyle birşeyi kabul edebileceğimi düşünmüyorsundur herhalde.

Burada vurgulamak istediğim belki yurtdışındaki ilgili şirket ile bir anlaşma yapılabilir. Ne bileyim; Türkiye'de vergi oranları çok yüksek piyasa zaten dar, Türkiye için özel bir fiyat sunsak tüketicimize falan deseler mesela.

Tabi çok nadiren böyle şeyler oluyor. Dolayısı ile fiyatlarda ciddi farklılıklar oluşuyor bazı ürünlerde 2 katına çıkıyor fiyat. Biz de ister istemez yurtdışından alma yollarını arıyoruz.

Bakalım belki ROXY'de 2. oluruz da alırız Cubase 5 imizi 8)

Geri