[Eski] Cubase 6 NAMM' da tanıtıldı.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cubase'de onu "Group Channel" yaratarak yapabilirsin, "FX" değil.
Grup kanallar da -eğer istenirse- istediğin alternatif/çıkış buss'ına yönlendirilebilir.

O istediğin şeyi yapamıyor olsaydık, Cubase/Nuendo kullanılmaz olurdu zaten.

Togepi' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler
Rica ederim.

Togepi' Alıntı:
Fakat PT ve Logic'teki gibi olmadığına eminim.
Bundan kasıt neydi?

PT ve Logic'in arayüzleri gittikçe birbirine benzemeye başladı ama, bu ikisi haricindeki her DAW'da her fonksiyona aynı isim ve görsel tasarım verilmesini beklemek yanlış olur.

Eğer o cümle: "PT ve Logic'teki gibi kolay olmadığına eminim" anlamına geliyorsa, bence öyle değil.
Cubase ve Nuendo'da da kolay.

Togepi' Alıntı:
Cubase 5 Studio'dan Cubase 6 Artist'e update yok.
Cubase 6'ya upgrade var.
http://www.compel.com.tr/P/4-11-4039
Yalnız bu paketi almam yeterli mi?

Akademik de olsa, normal versiyon da olsa upgrade paketleri tek bir tane oluyor ve her zaman bir sürümden genelde en fazla 2 üst sürüme yükseltebiliyorsun. Ben 5'ten 7'ye geçmeyi düşünüyorum mesela, zira benim işime yarayacak yeniliklere bakılınca o fiyatları vermek pek mantıklı değil..

Gearslutz'dan konuyla ilgili bir alıntı:

"Steinberg official post says Cubase 5 Studio cannot upgrade to Cubase 6 Artist. Must upgrade to full version for $250 . That is lame."

Bence de lame, 8) . Halbuki adamlar 100 $'a falan da bunun upgrade'ini koysalar, millet de yeni program heyecanını yaşasa, lisanslı kullanımı özendirse; bu fiyat ve sürüm yükseltme politikasıyla resmen bindikleri dalı kesiyorlar..

BubbleTrouble' Alıntı:
Akademik de olsa, normal versiyon da olsa upgrade paketleri tek bir tane oluyor ve her zaman bir sürümden genelde en fazla 2 üst sürüme yükseltebiliyorsun. Ben 5'ten 7'ye geçmeyi düşünüyorum mesela, zira benim işime yarayacak yeniliklere bakılınca o fiyatları vermek pek mantıklı değil..

"Steinberg official post says Cubase 5 Studio cannot upgrade to Cubase 6 Artist. Must upgrade to full version for $250 . That is lame."

Bence de lame, 8) . Halbuki adamlar 100 $'a falan da bunun upgrade'ini koysalar, millet de yeni program heyecanını yaşasa, lisanslı kullanımı özendirse; bu fiyat ve sürüm yükseltme politikasıyla resmen bindikleri dalı kesiyorlar..

6 ile gelen özellikler ve ödenecek fiyat hesaba katıldığında, hakkaten mantıksızmış :)
http://www.steinberg.net/en/products/cu ... tures.html

BubbleTrouble' Alıntı:
Togepi' Alıntı:
Cubase 5 Studio'dan Cubase 6 Artist'e update yok.
Cubase 6'ya upgrade var.
http://www.compel.com.tr/P/4-11-4039
Yalnız bu paketi almam yeterli mi?

Katılıyorum. Steinberg bunu hep yapıyor. Akademik paket alsanız ve öğrenciliğiniz devam ediyor olsa dahi bir sonraki versiyonda normal lisansa geçmek durumunda kalıyorsunuz. Çok saçma bir uygulama.

Bir kere ben Cubase 6'daki yeni gitar ampli simülatörü VST Amp Rack'i çok beğendim. Amplitube, Guitar Rig, Eleven, Sansamp PSA, Chrome Tone artık adını siz söyleyin, pek çok amp simülatörle mesaisi olan bir olarak VST Amp Rack en iyilerden biri diyebilirim.

Esas ilgilendiğim modellemeler olan Marshall'lara bir göz atınca hemen beğenimi kazandı alet. Hatta öyleki gerçek plexi'lerde çok da sevmediğim bas, low mid ağırlıklı genel karakter aynen aktarılmış. Kendim EQ'yla indirim artık ben altları! :) Penalama dinamiklerine cevabı bugüne kadar yazılım ya da donanım amfi simülatörlerinde hiç karşılaşmadığım kadar iyiydi. I'm Dynamite diye bir preset var tavsiye ederim. Gain açmayı unutmayın yanlız! Genel olarak pedalları da çok başarılı buldum.

Fender modellemeleri de oldukça başarılı. Yanlız bas amplisi yok.

Kabin/mikrofonlama modülü de çok başarılı. Bir U87 bir de SM57 kullanılmış. Bir potans yardımıyla iki mikrofonu istediğiniz gibi 'blend' edebiliyorsunuz. Ayrıca 6 tane çok gerçekçi mikrofon yerleşim pozisyonu var. Bunları seçerek tonu manipüle edebiliyorsunuz.

Saydığım pek çok özellik yıllardan beri pek çok ampli simülatöründe var. Ama Steinberg'in Cubase'in içerisine bir nevi Amplitube yerleştirmesi ve arayüzün basitliği/kullanım kolaylığı ve sadeliği ve çok başarılı otantik emülasonlar benim beğenimi topladı.

DAW'lar gittikçe daha komple paketler haline geliyor. Artık Cubase 6 ile birlikte normalde ücretli ve ayrıca satılan plug inlerin muadilleri geliyor. Diğer DAW'larda da durum benzer aslında. Cubase'i konuşuyorsak:
Melodyne=VariAudio
Autotune=PitchFix
Amplitube=VST Amp Rack
SoundReplacer/Drumagog=Hitpoint-to-MIDI function (henüz denemedim)

Note Expression olayı süper olmuş! 8)

Özellikle bol otomasyonlu, değişken parametreli müzik tarzları için 'kötüye kullanmaya' çok müsait gözüküyor... :D

noteexpression_01.gif

BoraUslusoy' Alıntı:
Bir kere ben Cubase 6'daki yeni gitar ampli simülatörü VST Amp Rack'i çok beğendim. Amplitube, Guitar Rig, Eleven, Sansamp PSA, Chrome Tone artık adını siz söyleyin, pek çok amp simülatörle mesaisi olan bir olarak VST Amp Rack en iyilerden biri diyebilirim...
Vay vay vay. Sen beğendiysen iyi bir plugin demektir.

Simülatörlerleri sizin kadar yoğun kullanmadığımdan Cubase 6'ya geçiş benim için çok da gerekli bir yükseltme değil ancak değinmek istediğim bir durum var; onu söylemem lazım.

Şimdi ben Cubase 5 Studio kullanıcısıyım ve direkt Cubase 6 Artist'e (ya da Cubase 6 full sürümün bir alt sürümüne) geçemiyorum. Steinberg bana diyor ki illa full sürüm Cubase 6'ya geçeceksin; ek olarak normal Cubase 5'ten 6'ya geçişe göre bizim upgrade paketimiz de daha pahalı; programın kendisi daha ucuz mantık olarak upgrade'inin de ucuz olması gerekli tam tersi zorunlu olarak full sürüme yükseltiyor diye ona da ciddi anlamda fark koymuşlar (bu arada 2 önceki ve en basit sürüm olan Cubase Essential 4'ü almış olan biri 99 Eur'ya Artist'e geçebiliyor)..

Şimdi benim Cubase 6'ya geçmemi sağlayacak upgrade paketi için (220 Eur) neredeyse zamanında Cubase 5 Studio'nun satıldığı rakamlar isteniyor (benzer şekilde şimdiki Cubase 6 Artist sıfır fiyatı da 270 Eur). Bu da demek oluyor ki Steinberg bir dahaki sefere de yine aynı parayı senden almaya çalışıyor; şu anki upgrade fiyatlarıyla eski bir lisanslı kullanıcı olmanın avantajı nedir ben anlayamadım..

Cubase 4'ten Cubase 5'e, Cubase 5'den Cubase 6'ya ve hatta akademik versiyonların yükseltme fiyatları da birebir aynı; bu kadar saçma bir şey olamaz.. Madem hepsi aynı yere varacaktı zamanında bu kategorileri neden oluşturdular?? Biraz araştırınca GearSlutz ve benzeri forumlarda da aynı şikayetlerden bolca olduğunu görüyoruz zaten olayın mantıklı bir tarafı yok..

Not: Yukarıdaki fiyatları Compel'in sitesinden aldım (+ kdv eklenecek), Cubase 6'nın yurtdışı fiyatları birebir aynı olmasa da buraya konu olan hadise ve fiyatlar dışarda da benzer durumda seyrediyor..

Steinberg resmi forumunda bugün gördüğüm bir yazıya göre Cubase Artist 6 Cubase Studio 5'e göre upgrade değil downgrade oluyormuş. Kısacası Studio 5'e karşılık gelen ara sürümü yapmamışlar ve bunun faturasını da kullanıcılara kesmişler..

Eski yükseltmelerin fiyatları şöyleydi mesela:

Cubase 5 update from Cubase 4 / SX3 - $ 199

Cubase Studio 5 update from Cubase Studio 4, Cubase SL3 - $ 99

Can I upgrade from Cubase Studio 5 to Cubase Artist 6?
No, as this would be actually a downgrade because Cubase Artist 6 is a new product which has been streamlined to suit customer demands, therefor also the new name.

Geri