[Eski] Cubase' de EzDrummer Kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Senin PC'nin özellikleri nedir acaba? Bende p4 3.2 işlemci, 1024 ram, rme seskartı var. 96.000hz'de 512 buffer ile hiç kasma yoktu.

Tonlama için EQ kullanabilirsin. Oda mikrofonu (vardı sanırım) için de küçün tonlamalar yapabilirsin. Bu da genel sound adına oldukça değişiklik yaratıyor. Cubase kullandığını varsayarak kanal üzerindeki eq işini görür diyebilirim.

Compressor ise sana kalmış. İhtiyaç duyarsan kullan.

EZDrummer' ın kendi içinde compressor ü var fakat pek bi işlevi yok çünkü EZDrummer mixerinde compressörü açınca tüm mikrofonlar için açmış oluyorsun. Bu yüzden EZ de davulları yazdıktan sonra mixerden teker teker tüm mikrofonları yalnız bırakıp export etmek gerekiyor (Ör: mixerden tüm mikrofonların sesini kapatıp HiHat sesini açık bırakıp EZ nin bulunduğu midi tracki export etmek gibi.) sonuç olarak tüm sesleri ayrı ayrı export edip projeye audio track olarak dahil edebiliyorsunuz. Sonrasında track track seçip istediğiniz üzerinde compressor veya eq kullanabilirsiniz.

Dip not : Canlı davul kaydetme imkanınız varsa, canlı kaydedin, ne ezdrummer ne de başka bir davul yazılımı canlı davul kaydının yerini tutamaz.

S,

Senin dip not kısmına şöyle katılıyorum. İmkanınız varsa..Bu şu anlama geliyor benim için : İyi ve akordlu bir davul, güzel ve uygun ziller, düzgün bir oda, güzel davul mikrofonları, preamp, çok kanallı bir ses kartı, tecrübe ve iyi bir davulcu.

Bu imkanları birleştirmek zor oluyor yahu!! :D

Herneyse,

EZDrummer' ın kendi içinde compressor ü var fakat pek bi işlevi yok çünkü EZDrummer mixerinde compressörü açınca tüm mikrofonlar için açmış oluyorsun. Bu yüzden EZ de davulları yazdıktan sonra mixerden teker teker tüm mikrofonları yalnız bırakıp export etmek gerekiyor (Ör: mixerden tüm mikrofonların sesini kapatıp HiHat sesini açık bırakıp EZ nin bulunduğu midi tracki export etmek gibi.) sonuç olarak tüm sesleri ayrı ayrı export edip projeye audio track olarak dahil edebiliyorsunuz. Sonrasında track track seçip istediğiniz üzerinde compressor veya eq kullanabilirsiniz.

demişsin.

EZdrummer bende yok ancak gördüm, hatırlıyorum sanki...Her kanal, cubase mikserinde zaten görünüyor olması gerek. (trampet ayrı, kick ayrı, oda ayrı vs...) Buradan EQ, comp vs şeklinde sesleri işleyebilirsin.

Sen sanırım sadece stereo out seçeneği olduğunu düşündüğün için, eziyetli export işlemine girmişsin. Multi out gibi birşeyler olması lazım. Öyle export işlemlerine falan gerek yoktu sanki..

Ben de EZDrummer'ın mikserde çoklu çıkışlı halini hatırlıyorum. Kanallara ayrı ayrı efekt verilebiliyor olması gerek bu durumda.

Evet veriliyor abi, S arkadaşımız bunu fark etmemiş zannedersem. :)

Mikserde alt kısımdan multitrack ' a tıklayınca davul ve mikrofonlar tracklara ayrılıyor. Sonra Cubase' in mikserinden istenilen efekt verilebiliyor.

polski' Alıntı:
Evet veriliyor abi, S arkadaşımız bunu fark etmemiş zannedersem. :)

Mikserde alt kısımdan multitrack ' a tıklayınca davul ve mikrofonlar tracklara ayrılıyor. Sonra Cubase' in mikserinden istenilen efekt verilebiliyor.
Bu bahsi geçen mixer hangi mixer oluyor. :roll:

E polski, sen EZDrummer'ın mikserini gösteriyorsun.

Ben ise, Cubase'in kendi mikserinden bahsediyorum.

EZDrummer'ın mikserine nasıl EQ ya da Kompresör koyuluyor ki?

ezdrummer' in drumkit from hell paketindeki mixer içinde var comp mix, standart sürümde yok o yüzden polskinin gönderdiği resimde compressor görünmüyor. multitrack nerede bulunuyor halen bulamadım gerçi çok ta önemli değil cubase mixerinde ez zaten kanallara ayrılmış olarak görülüyor fakat, davul midi si yazarken tuşelerle oynamanız gerekecektir. Ve doğrudan midi üzerine compressör kullanırsanız tüm tuşeler tekrar aynı seviyede işitilecektir. Belki bunu engellemenin bir yolu vardır ama midi track' e eq veya compressör kullanmaktansa audio track te yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. firestorm' un dediği gibi multiout gibi bir seçenekte bulunmadığından teker teker ezdrummerdaki her kanalı export edip audio tracklere import etmek ve normal davul kaydıymış gibi davranmak gerekiyor.

ilterocktive' Alıntı:
E polski, sen EZDrummer'ın mikserini gösteriyorsun.

Ben ise, Cubase'in kendi mikserinden bahsediyorum.

EZDrummer'ın mikserine nasıl EQ ya da Kompresör koyuluyor ki?

Polskinin verdiği resimde ya o kick yazan yere ya da TRK yazan yere tıklayınca multi out seçeneği çıkıyor diye hatırlıyorum. Sonrasında cubase içindeki miksere sesler gidiyordu İlter Abi.

S, sen olayı anlayamadın sanırım.

Ez'nin çıkışı zaten audio oluyor ve cubase mikserinde audio olarak işlem yapabiliyorsun. Export'a falan gerek yok.

EDIT : multi için: trk1 yazan yer sanırım... :roll:

Ben de Cubase mikserindeki çoklu çıkıştan bahsediyorum. Ben de EZD'nin nasıl çalıştığını bildiğimi düşünüyorum.
Ama S habire akıl karıştırıyor :)
polski de. :)

Kardeşim, bu EZD'yi de, BFD'yi de stereo açarsanız, Cubase mikserde 2 kanal görürsünüz. Ama multi-out açarsanız, Cubase mikserinde en az 8 kanala yayılmış olarak görürsünüz... kick, snare, hihat olmak üzere...

Ulen adamın asabını bozmayın akşam akşam, dağıtırım. :p :)

ilter sen ne kullanıyorsun davul vsti olarak. BFD'yi sevmediğinden bahsetmiştin sample ların kompresör ve EQ lı olduğundan sanırım.

EZDrummer mı kullanıyorsun?

Ben Addictive Drums'ın demosunu kurdum. Sadece birkaç enstrüman var, ama alet hakkında çok iyi bir fikir oluştu bende. BFD'nin 1. versiyonuna göre üstün olduğunu düşünüyorum.

Onun dışında ben davul programlama ihtiyacımı sample'larla gideriyorum. VSTi değil yani. HALion ve sample.
Ana sample paketim de Scarbee Imperial Drums. Eksik gördüğüm yerlerde, elimdeki diğer sample'ları bu sete katıyorum.

VSTi olarak ise -BFD 2'yi hariç tutarsam- (çünkü dinleme ve deneme şansım olmadı henüz) en gelişkin ve profesyonel ürün DFH Superior. Yalnız, herkesin kullanabileceği ya da ihtiyacı olan bir ürün değil.
EZDrummer da DFH Superior'ın "kolay" versiyonu. Çok iyiydi, ta ki Addictive Drums çıkana kadar.
EZDrummer, Addictive Drums ile aynı fiyatta, ama Addictive Drums daha esnek.

Addictive için iyi şeyler soyluyorlar evet,
en güzel olayı içinde efektler barındırıyor ve efekt presetleri o sample'lar için düzenlendiği için presette atıyorum "Rock kit" yazıyorsa baya Bon Jovi modeli bir davul sound'u veriyor(muş)

DFH Superior güzel, çok yormuyor bilgisayarı, ama akustik davul gibi kompreslemek eq yapmak gerekiyor, o pluginler de ekstra yük getiriyor makineye, ama en azından düzgün tune edilmiş tertemiz kaydedilmiş bir davul sample seti sonuçta ve cidden ben çok memnunum, biraz eski (hatta yenisi çıkıcak bu sene) ama 100 dolar gibi ucuza almış olmamın gazıyla daha da bir seviyorum bu naneyi :)

DFH Superior u neresi satıyor? Birde fiyatı ne kadar? Anladığım kadarı ile bu forumdaki birçok kişi kullanıyor ve düşünceleri de olumlu yönde.

Yenisi ne zaman çıkıyor belli mi?

Ben bizim şirketin NY ofisinde çalışan bir elemandan aldım. Lisans devri ne kadar legal bilmiyorum ama adam EZ drummer aldım işimi fazlasıyla görüyor dedi, sattı bana :)

DFH Superior 2 çıkış tarihi, toontrack sitesinde 2008 ilk çeyrek diye açıklandı, henüz ses yok, an azından en geç Mart 2008 sonunda satışa başlanacak diyebiliriz.

Arkadaşlar TOONTRACK Superior 2.0 çıktı. Alan kullanan deneyen var mı acaba? Şöyle çok iyi bir davul vst istiyorum kendime. Kendimi bildim bileli BFD' ye bende ısınamadım. Nerede duysam sesini, vst liğini tanır gibiyim. Tam bir DFH sevdalısıyım diyebilirim.

http://www.toontrack.com/s20.asp

Nedersiniz?

Geri