[Eski] Cubase' de EzDrummer Kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ez Drummer 'ın loopları ile Addictive'in loopları arasında karşılaştırma yapabilecek var mı*

Ayrıca ez drummerda humanity ( yanliş hatırlamıyorsam) diye bir buton var.İsminden ne işe yaradıgını cıkarabiliyorum ama seste bir farklılık yaratmıyor.Nedir gerçekte bu butonun olayı ?

serdar_secme' Alıntı:
Ez Drummer 'ın loopları ile Addictive'in loopları arasında karşılaştırma yapabilecek var mı*

Ayrıca ez drummerda humanity ( yanliş hatırlamıyorsam) diye bir buton var.İsminden ne işe yaradıgını cıkarabiliyorum ama seste bir farklılık yaratmıyor.Nedir gerçekte bu butonun olayı ?

Serdar, ne tür bir karşılaştırma? Zaten midi dosyaları onlar. Birini diğerine alıp birkaç oynama ile rahatlıkla kullanılabiliyor, şahsen yapmışlığım vardı.

Daha güzel olan hangisi gibi birşey mi soruyorsun?

Humanity seçili değilken mesela 4-5 trampet ard arda sırala dinle. Sonra seçiliyken dinle.

Seçiliyken aynı velocity de olsa farklı sample tetikliyor. Hani davulcunun her tuşesi aynı olmaz hesabı. Güzel mi, başarılı mı?? Tartışmaya açık.. :)

Aslında o humanity olayı, Firestorm güzel açıklamış, bazen işe yarıyor gerçekten ben beğeniyorum ama ne bileyim bazen de saçmalıklar yaratıyor insan gibi çalayım derken. Özellikle kiklerde dup, dup, dup, dipç, dup diye gitmesi sinir ediyor.
Trampette başarılı olduğu kanaatindeyim, kullanıyorum :)

Çok doğru. Bu arada Humanity değil Humanize sistemin adı yanlış söylenmiş, yanlış gitmesin :)

Kullanılmazsa olmuyor, kullanılsa bazen sinir ediyor. Ama temel olarak faydalı. Kiklerdeki dıpç sesini de velocity 127 yaparak hallediyorum, çok belli olmuyor. Kısmam gerekirse ona ayırdığım kanalın sesini biraz kısıyorum, işimi görmüş oluyorum.

Arkadaşlar bu ezdrummer'e kendin ses atabiliyormusun yani bu kicki beğenmedim diyerini koysam nasıl olur gibi bir olasılık varmı. Yoksa herşey kitleremi bağlı yada sen dışardan ses aktara biliyormusun. Örneğin promosyom gelen sound bank paketlerinden. Sadece bunu merak etmiştim.

boraozqm' Alıntı:
Çok doğru. Bu arada Humanity değil Humanize sistemin adı yanlış söylenmiş, yanlış gitmesin :)
.

Humanity ne yahu hakikaten? :lol:

karkafali, kick'in üzerindeki menüye tıkladığında ne çıkıyorsa o kadar diye biliyorum. Exp. paketler farklı modüller şeklinde çıkıyor ve birbirine karışamıyor diye biliyorum. Belki vardır bir yolu..

firestorm' Alıntı:
boraozqm' Alıntı:
.

karkafali, kick'in üzerindeki menüye tıkladığında ne çıkıyorsa o kadar diye biliyorum. Exp. paketler farklı modüller şeklinde çıkıyor ve birbirine karışamıyor diye biliyorum. Belki vardır bir yolu..

Scorpions'un bir parçası olsa gerek :) Valla bir laf attım döndü durdu :=) Humanize :)

firestorm' Alıntı:
boraozqm' Alıntı:
.

Hocam pekala bildiğin böyle bir vst varmı.

Arkadaşlar, öncelikle merhaba :) . İlk mesajım olduğundan birazcık heyecan var tabi doğal olarak . :)

Soruma gelmek isterim;
EZDrummer groovelarının tempolarıyla ilgili bi oynama yapabilmemiz mümkün mü acaba ?

Şimdiden teşekkür ederim.

illusion' Alıntı:
Arkadaşlar, öncelikle merhaba :) . İlk mesajım olduğundan birazcık heyecan var tabi doğal olarak . :)

Soruma gelmek isterim;
EZDrummer groovelarının tempolarıyla ilgili bi oynama yapabilmemiz mümkün mü acaba ?

Şimdiden teşekkür ederim.
Ez drummer cubase de hangi tempo ile çalışıyorsan o tempo ile çalar :lol:
Dolayısıyla tempo senin elindeki bir durum :wink:

Çok teşekkür ettim. :) Bende uğraştım o kadar :)
Neyse sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler değil mi ? :p

İyi akşamlar

Groove'u mouse ile yazısından tutup cubase aranje penceresindeki boşluğa at. Cubase ile metronom değiştir.

Preview modunda baktığın için değişmez.

firestorm' Alıntı:
Groove'u mouse ile yazısından tutup cubase aranje penceresindeki boşluğa at. Cubase ile metronom değiştir.

Bildiğim kadarıyla groove'u EZ Drummer VSTi şeklinde açıkken çaldırdığın zaman, metronomla oynarsan da değişiyor.

Şimdi yiğitin dedigini yaparsan,cubase'de altta seçtigin tempo'da seçtigin groove çalar.O tempoyu 100 yaparsan groove 100'de,120 yaparsan 120de çalar.Ama tavsiyem ez drummerda grooveların oldugu sekmede groovelar için örnegin 75-120 falan yazar.bu şu demek bu groove 75 ile 120 arasındaki metronom değerlerinde iyi duyurursun.simdi gidip o aralıktaki bir grooveu 130da çaldırırsan cok saçma ve yapay duyulacaktır.

BoraOzkum' Alıntı:
firestorm' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla groove'u EZ Drummer VSTi şeklinde açıkken çaldırdığın zaman, metronomla oynarsan da değişiyor.

Doğrudur. Tam hatırlayamadım. Çok az kurcalamıştım. Sanırım XLN Addictive Drums'a aklım gitti.

serdar_secme' Alıntı:
Şimdi yiğitin dedigini yaparsan,cubase'de altta seçtigin tempo'da seçtigin groove çalar.O tempoyu 100 yaparsan groove 100'de,120 yaparsan 120de çalar.Ama tavsiyem ez drummerda grooveların oldugu sekmede groovelar için örnegin 75-120 falan yazar.bu şu demek bu groove 75 ile 120 arasındaki metronom değerlerinde iyi duyurursun.simdi gidip o aralıktaki bir grooveu 130da çaldırırsan cok saçma ve yapay duyulacaktır.
Bu konuyu hatırlatmayı unuttum :lol:
Serdar tamamen haklı dediğini göz ardı etme :wink:

Evet Serdar haklı. Çok saçma oluyor bir kez deneme gafletinde bulunmuştum da :oops: Ancak deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, sen yine de o groove'u istediğin metronomda çalmayı dene, bazılarında fena durmuyor. Olur da hoşuna giden bir sound yakalarsın :wink:

Size yeni bir önerim de olabilir arkadaşlar.Ez Drummer'da eger cok " ya bu groovelar da çok klişe,yok mu abicim şöyle avangard şeyler" diyorsanız şu yöntemi izleyebilirsiniz.
Bir tane groove secer,sürükle bırakla patterne atarsınız.Sonra cubasede "use quantize,beat,bar" kısımlarından beat seçeneginizi seçip,patterne yolladıgınız grooveun ilk iki ,yada son iki beatini fare ile ileri geri yaparak silersiniz.Mesela son iki beati sildiginizi varsayalim. Ardından yeni bir groove seçip o seçtiginiz grooveun ilk iki yada son iki beatini seçip kopyalayıp,ilk kestiginiz grooveun son iki beatinin oldugu boşluga yapiştirirsiniz.Böylelikle elde edilen yeni grooveun ilk iki beati ilk groovedan,son iki beati ikinci groovedan olacaktir.Tercih meselesi tabi.Çok zırvalamadan güzel şeyler çıkabiliyor.Bu sayede kendiniz 9/8,11/8 gibi aksak ritmler de yaratabilirsiniz.

www.myspace.com/onlinek adresinde "akrep yelkovan" şarkısını öyle yapmiştik.mix vs cok kotü ama ne demek istedigimi anlatacaktır groove olarak.

Geri