[Eski] Cubase xs3 Win 7 sorunu !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ozan34

Yeni üye
Yeni aldığım laptopa önceden kullandığım Cubase sx3'ü yüklediğimde hata veriyor.Laptop Win 7 64 bit.Sıkıntı burada sanırım,sorunu nasıl çözebilirim ?

Teşekkürler,farkettim.Bir de önceden aldığım Pro tools 8 vardı,onu yükledim şimdi çalışıyor rahatça.Yalnız ileride sorun yapabileceğini duydum ne derece doğrudur ?

Ve ayrıca Cubase 5'te 64 bit desteği var mı ? Varsa almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim, Pro Tools'a pek alışkın değilim içimden Cubase'i geçiriyordum iyi oldu bu :) Yardımınız için teşekkür ederim.

Nasıl olucak ? Cubase'in kurulumunda böyle bir seçenek var mı ki ? Eğer Win7 xp modundan bahsediyorsanız, Home Basıc olduğu için öyle bir mod kullanamıyorum.

Mevzu 32/64 bit problemi değil zira Windows 7 64bit olsa bile kullandığın programlar 32bit olarak yüklenip çalışabiliyor hiç bir ayar vs gerektirmeden.

Senin sorunun Cubase Sx3'ün Windows 7 desteklememesi. Ya Cubase'ini update edeceksin, yada ikinci bir işletim sistemi olarak Xp kuracaksın.

Miraç Atıcı' Alıntı:
Mevzu 32/64 bit problemi değil zira Windows 7 64bit olsa bile kullandığın programlar 32bit olarak yüklenip çalışabiliyor hiç bir ayar vs gerektirmeden.

Senin sorunun Cubase Sx3'ün Windows 7 desteklememesi. Ya Cubase'ini update edeceksin, yada ikinci bir işletim sistemi olarak Xp kuracaksın.

Yahu şimdi ben çok uzak kaldım çok da bilgisizim bu ilerlemelerin detayları ile ilgili.

Ben şu an xp pro ve cubase sx3 kullanıyorum. Yeni PC aldığımda daha performanslı çalışabilmek, tam verim almak için windows ve DAW değiştirmem mi gerekiyor?

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=33134&start=0

Bu başlıkta optic sanırım onu demek istemiş. Bir yolu yok mudur, bir fikir veya öneri yazabilir misiniz yukarıdaki başlığa? Burayı dağıtmak istemedim.

Şahsi fikrimi söyleyeyim : Windows 7, Xp Pro'ya göre daha stabil ve seri. Özellikle güncel parçalarla toplanmış yeni bilgisayarlarda daha da hissediliyor. Çünki eski seri ürünlerin driver sorunları olabiliyor. 7'yi 64bit kullandığınızda ram sınırlaması da olmadığından enstruman kullanımında rahat olabiliyorsunuz. Ama "native" denilen özellikle de 32bit programlarınızı sorunsuz kullanabiliyorsunuz. En güzel yanı da bu.

Cubase Sx 3, Windows 7 ile uyumsuz benim bildiğim kadarıyla. Haliyle, Windows 7 kullanmak istiyorsanız programınızı da update etmeniz gerekmekte.

Peki. Korktuğum başıma geldi. :)

O halde kafama takılan son soruları netleştirip harekete geçeceğim.

1 - Yıllardır Xp kullanıyorum ve yeterince tanıyorum. Win 7 kurduğumda bambaşka bir dünyaya geçmiş olup yeniden birşeyleri keşfetmem için zaman harcayacak mıyım?

2 - Cubase'i takip edenlere soruyorum. DAW yükseltiyorum. Cubase 5 aldım. Aynı şey bunun için de geçerli. Sx3 ile alıştığım kısayollarım, çabukluğum ve menü başlıkları, yerleri vs. değişecek mi? İlla ki birşeyler farklı olacak ama bunları keşfetmek için verecek çok çok fazla zamanım yok. 3-4 gün kurcalamayla çözer miyim meseleyi?

3 - Önüne gelen plug-in'i, vsti' yi yükleyen biri değilim. Kullandığım toplamda 10 taneyi geçmez. Tek isteğim bunları kullanmaya devam edebilmek. Anladığım kadarıyla bu mümkün öyle değil mi? Native ile ilgili kısımdan bunu anlıyorum.

4 - Sorun olmayacağını tahmin ediyorum ama eski projelerimi Cubase 5 ile sıkıntı yaşamadan açarım değil mi?

Bunları netlersem bütçeyi zorlamaya başlıyorum. Hadi hayırlısı.

4 ay oldu sanırım, win 7 (64bit) henüz teklemedi, yavaşlamadı, takılmıyor, çökmüyor. Arasıra AVG PC Tune Up ile bakım yapıyorum, güncellemeleri yapıyorum. Norton Ghots ile yedek tutuyorum. NOD32 ile koruma sağlıyorum.

XP olsaydı, muhtemelen şişmeye başlamıştı. 32 bit yazılımlar çalışıyor. 64 bit bir yazılım kurdu iseniz, muhtemelen 32bit eklentiler çalışmayabilir (en azından bir kısmı). Ancak 32 bit yazılım üzerinde 32 bit eklentiler sorunsuz çalışıyor.

Aynı korkuları yaşamıştım; sorun çıkacak mı, win 7 iyi mi, değer mi?

Değer ve iyi :) Şahsen 64bit kur derim. Eskiye ve ileriye dönük olur. Tabi işletim sistemi değişirsen, parçalarıda güncel değişmeye gayret et. Anakart, işlemci, ram gibi.

Bambaşka bir dünya değilde, daha yeni bir dünyaya geçeceksin. Herşey daha renkli, daha keskin ve daha zengin :)

Bu yazdıklareım herhangi bir yazılım özelinde değil. Ancak XP'de yaptığım herhangi bir video projesini, win 7 64bit üzerinde sorunsuz açtım.

Şu teknoloji var mı bilemiyorum; yazılım/eklenti vs. olduğu gibi win7'ye taşımak. Fantazi tabi, ama belki vardır.

Şöyle bir şey var;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4kaNbtoi1NU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dq0EevrdcZ4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WIc_u0ZQHVo[/youtube]

1 - Yıllardır Xp kullanıyorum ve yeterince tanıyorum. Win 7 kurduğumda bambaşka bir dünyaya geçmiş olup yeniden birşeyleri keşfetmem için zaman harcayacak mıyım?

Tabiri caizse "hükümet kanadı" olarak nitelendirebileceğimiz sistem araçları ve denetim masası menü olarak biraz değişik ama içerik tamamen aynı. Hatta ek özellikler sunuyor diyebilirim. Pencere arayüzü çok güzel, farklı ama alışması rahat. Herşey elinin altında olabilecek şekilde düzenlenmiş. 1 haftada hiç bir sorunun kalmaz. (Eğer gün içersinde sürekli kullanıyorsan daha kısa sürer)

2 - Cubase'i takip edenlere soruyorum. DAW yükseltiyorum. Cubase 5 aldım. Aynı şey bunun için de geçerli. Sx3 ile alıştığım kısayollarım, çabukluğum ve menü başlıkları, yerleri vs. değişecek mi? İlla ki birşeyler farklı olacak ama bunları keşfetmek için verecek çok çok fazla zamanım yok. 3-4 gün kurcalamayla çözer miyim meseleyi?

İşletim sistemi yükseltmesinden çok çok daha rahat diyebilirim. Aynısı ben de yaptım, Sx3'ten 5'e güncelledim. Nerdeyse herşey aynı, fare ile sağ klik yapıp gelen pencereler hariç. Giden hiç birşey yok sadece gelenler var bence. Ek özellikler, ek pluginler ve güzel bir arayüz. 3-4 yeterli bence.

3 - Önüne gelen plug-in'i, vsti' yi yükleyen biri değilim. Kullandığım toplamda 10 taneyi geçmez. Tek isteğim bunları kullanmaya devam edebilmek. Anladığım kadarıyla bu mümkün öyle değil mi? Native ile ilgili kısımdan bunu anlıyorum.

Burda bazı sıkıntılarla karşılaşabilirsin. Örneğin Waves plugin'leri kullanıyorsan "shell" denilen program uzantısını güncellemen gerekecektir. Diğer pluginler için de öyle, muhtemel bir günceleme olacaktır. Ama bu Cubase kaynaklı değil Windows 7 kaynaklı olacaktır kannımca. Kullandığın yazılımların resmi sitelerinde bu güncellemeleri rahatlıkla bulup eski lisanslarınla yola devam edebilirsin.

4 - Sorun olmayacağını tahmin ediyorum ama eski projelerimi Cubase 5 ile sıkıntı yaşamadan açarım değil mi?

Ben henüz karşılaşmadım.

Ancak yazılım alırken şuna dikkat et: Ben Cubase 5'e ek olarak Cubase 5 Essential almıştım forumdaki bir arkadaştan. Macbook'um çok parlak olmadığı için daha küçük çaplı program kurmak istemiştim. Masaüstünde (Windows) Cubase 5 ile hazırladığım bir dosyayı Mac'de Essential kullanarak açamadım, hata verdi. O yüzden normal versiyonu yüklemek zorunda kaldım. Onlar nedense aralarında anlaşamadılar, yada ben bir yerde hata yaptım. Araştırmadım açıkcası. Ayrıca birçok özellik de yoktu o yüzden hiç düşünmedim araştırmayı.

Ben de kendi adıma teşekkür ederim.
Cubase 5'te ıns kanalında ses seçerken anında dinleme gibi bir olanağımız var mı acaba ? Ben her seferinde kanalı kaydedip,piano roll'den dinliyorum ve yorucu oluyor. Tam terimleri bilmediğim için anlatamadım sanırım ama olur da anlayan çıkar belki,cevaplar sorumu . :D

"Enstruman kanalında, yani bir yazılım enstruman kullanırken, o yazılımda seçili olan sesi hızlıca dinleme olanağımız var mı? " diye soruyorsan, onun Cubase ile alakası yok, kullandığın enstrumanla alakası var derim ben :)

Eğer enstrumanda "preview" gibi kısa bir demo çalan özellik varsa duyarsın, ama yoksa malesef.

Öncelikle tebrik ediyorum :D :D Evet sorum o şekilde, preview yok, sesi dinlemeden seçip kanala atıyorum. Orda beğenmezsem kanalı siliyorum yeni bir ıns.kanal açıp tekrar bir ses seçiyorum. :D :D

Geri