[Eski] Cubase

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yanlış olan, korsan yazılım kullanımını önermektir.

Cubase SX3, yasal olarak satılmakta olan bir yazılım değil.

Bunu ben söylemeden de anlayabileceğini düşünüyordum, ama bu forumda daha önceden yanılmışlığım da yok değil.

sadece yazılım kullanımını önerdim ben orda.
SX3'ü legal yollardan temin edebileceği yollarda vardır sanıyorum.yani adamın içinde olursa onunda çaresi bulunur.
hem ben tanıyorum sameti o korsan imalat kullanmaz :)

bu korsan meselesiyle ilgili bi video rastgeldi geçenlerde.south parktan.bilenler vardır belki.konuyu dağıtmak gibi olmaz herhalde konu kapanalı olmuş biraz.

izleme linki:

http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... &ref=share
(freeware video.korsan yok)

Partizan' Alıntı:
sadece yazılım kullanımını önerdim ben orda...
Ne önerdiğin görülüyor Partizan. Orada duruyor yazı.

Partizan' Alıntı:
...SX3'ü legal yollardan temin edebileceği yollarda vardır sanıyorum...
Bildiğin şeyin önerisini yap, sandığın şeyin değil.

Partizan' Alıntı:
...bu korsan meselesiyle ilgili bi video rastgeldi geçenlerde.south parktan.bilenler vardır belki...
South Parktan-parkeden korsanla ilgili videonun konuyla ilgisi ne?
"Dur yakalandık, ben konuyu başka yere çekeyim bari" der gibi olmuş.

Ayrıca video izlemek istesem burada işim ne?

Samet'i tanıyorsan ara adamı telefonla, bulduğun "legal SX3"ü nereden alacağını/bulacağını oradan söyle. Burayı karıştırma o işe.
Sanki pazarda sebil gibi legâl Cubase SX3 satılıyor...

ilterocktive' Alıntı:
Partizan' Alıntı:
sadece yazılım kullanımını önerdim ben orda...
Ne önerdiğin görülüyor Partizan. Orada duruyor yazı.

Partizan' Alıntı:
...SX3'ü legal yollardan temin edebileceği yollarda vardır sanıyorum...
Bildiğin şeyin önerisini yap, sandığın şeyin değil.

Partizan' Alıntı:
...bu korsan meselesiyle ilgili bi video rastgeldi geçenlerde.south parktan.bilenler vardır belki...
South Parktan-parkeden korsanla ilgili videonun konuyla ilgisi ne?
"Dur yakalandık, ben konuyu başka yere çekeyim bari" der gibi olmuş.

Ayrıca video izlemek istesem burada işim ne?

Samet'i tanıyorsan ara adamı telefonla, bulduğun "legal SX3"ü nereden alacağını/bulacağını oradan söyle. Burayı karıştırma o işe.
Sanki pazarda sebil gibi legâl Cubase SX3 satılıyor...

ben samete en legal yoldan sx3 buldururum dert olmasın steinberg'in polonya distribitörüne.

video'ya gelince.bi şeyden kaçtığım yok.senaryoyu mantıklı kurmak lazım.konuyla birebir ilgili.neden korsan kullanmamamız gerektiği temasını işleyen bi video.beğenmedin mi?

ki konunun başka yere çekilmesi sanıyorum biliyosun senin önerme yapma etme hayt huyt içerikli güzide mesajına dayanır.ben ve herkes bak şuda var buda var derken konuyu korsan batağına sen çektin.

güzel kahramanlık sayın ilteroctive.
ama gerek yok.

Ben video falan izlemedim, izlemem de. Televizyon izlemeye gelmiyorum ben bu foruma. Anlayamadın galiba o cümlemi...

"Polonya distribütörü" falan ne alâka?

Herneyse... insanlara öneri yaparken dikkat et bundan sonra.
İnsanlar buraya ciddi öneri ve bilgi almaya geliyor. Domates almıyoruz pazardan.

"Legal"in "en"i meni de olmaz bu arada. Bir şey ya legaldir, ya da değildir. "En bi legal" der gibi, ne o öyle...
Öz Koç Turizm, Has oğlan, vs...

sistemin yetersizliğinden öte sx3 ile başlaman en mantıklısı eğer konu cubase ise
şeklinde de bir öneride bulunmuşsun... (şimdi sen üstelediğin için, ben de haliyle cümlelerini tekrar tekrar okuyorum).
Bunun mantıklı tarafını açıklar mısın sen bir? Yani "mantık" bunun neresinde? Neyin mantığıdır bu?

Cubase SX3, sistem gücünü gereksiz yere sömüren nadir Cubase sürümlerinden biridir.
Cubase SX3'ün Cubase4'e ya da Cubase5'e üstün olan tek bir özelliği yoktur.
Cubase4 de, Cubase5 de SX3'ü katlar, cebine koyar.
Kullanım kolaylığı ve öğrenme süresi açısından da aralarında hiçbir fark yoktur.

Bilmeden konuşmayın, yanlış yönlendirmede bulunmayın.
Tekrar ediyorum... bu foruma insanlar ciddi bilgi ve tavsiye almaya geliyor.

Şimdi ben o "mantık"ı merak ediyorum. Mantıklı bir açıklama getirirsen getir, okurum sabaha.
Cubase SX3 bir sinerji mi yaratıyor, bu işe yeni başlayanlarla arasında? Zemzemli suyla mı yıkanmıştır? "eSiX Üç" seksî mi tınlamaktadır? Kızlar düşüp bayılır mı biz SX3 kullanınca? Nedir yani sebebi?

Anlat, öğreneyim ben de. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz, o da yarınınki olsun.

Steinberg' Alıntı:
Cubase 5

* Windows XP or Windows Vista*
* 2 GHz CPU (dual core CPU recommended)
* 1024 MB RAM
* Display resolution 1280 x 800 pixels recommended
* Windows DirectX compatible audio hardware (ASIO compatible audio hardware recommended for low-latency performance)
* DVD-ROM drive with dual-layer support
* 4 GB of free HD space
* USB component port for USB-eLicenser/Steinberg Key (copy protection)
* Internet connection for license activation
* Included Cubase 5 64-bit version natively supports Vista 64

Cubase 4

* Windows XP Home, XP Professional or Vista
* Intel/AMD processor 1.4 GHz
* 512 MB RAM
* DVD drive required for installation
* Windows DirectX compatible audio hardware is required (ASIO compatible audio hardware required for low-latency operation)
* USB port required for USB-eLicenser/Steinberg Key (copy protection device)*
* Internet connection required for license activation

esixüç'ün fazlasını sömürdüğüne inanan?

(buradaki özelliklerin yarısına bile sahip olmayan makinelerde kurulu olan sx3'ün çok sinerjik biçimde çalıştığına dair onlarca şahit mevcuttur muhterem ilteroctive.)

"Bilmeden konuşmayın, yanlış yönlendirmede bulunmayın.
Tekrar ediyorum... bu foruma insanlar ciddi bilgi ve tavsiye almaya geliyor. "

olaya gayri ciddi bir yaklaşımım yok.fakat o kırmızı dongle sana neyi bilip neyi bilmediğimin hükmünü verme insiyatifi vermez.neyi bilmiyorum söylesene?

neden sx3 ?

mantığı biraz şuna benzetelim;
şu an forumda bi istatistik yapılsın.ve kaç kişinin xp kaç kişinin vista kaç kişinin 7 kullandığını soralım.ne çıkıcak sence sonuç.
peki neden?

çünkü sade.çünkü grafik arayüzü belki vasat ve basit ama karmaşadan yoksun.

çünkü onlardan daha temel.4 te 5 te onun üzerine kurulu.

çünkü stabil.aklı başında sorun çıkardı hep.pro tools 7 ve cubase st 4 bu sebeple silindi harddiskimden.

ve kullanımı bana sorarsanız daha kolay.benim içinde en kuvvetli sebep budur.yoksa fl'de hatta audition'da bile çalışırım ki çalıştımda.
ama f sürücümdeki cubasesx3.exe'nin yerini hiçbirşey tutamaz.

samet'te başlayacaksa sx3'ten başlamalı.sonra tabiki 4-5.ama adam daha başlangıç ilter.aşağıdan yukarıya gitmesi makul olan.

Tamamı ile kendi fikirlerim, kimseyi desteklemek ya da yermek amaçlı değildir.

Partizan' Alıntı:
samet'te başlayacaksa sx3'ten başlamalı.sonra tabiki 4-5.ama adam daha başlangıç ilter.aşağıdan yukarıya gitmesi makul olan.

Yasal olarak satışı olmayan bir versiyondan nasıl başlar ben anlamadım. Bu meretle temel olarak yapacağın şeyler, ha SX3 ha 5 aynı değil mi zaten. 4 ve 5, SX3'ün üstüne kurulu demişsin, demek ki temel öğeler SX3 ile aynı. :) Bu durumda bir sakınca yok 5'den başlamanın.

SX3de de başlasa, 5'de de başlasa ilk olarak öğrenmesi gereken şeyler aynı. Yanılıyor muyum?

Bir stüdyoda sırf 5'in kullanım klavuzu okuyarak bile bir sürü şey öğrendim yahu 10 dakikada. Okuyarak öğrenir olur biter.

5'i kendi makinamda kullanmadığım için bilmiyorum ama bence sistem gereksinimlerinin artmasındaki en büyük etkenlerden biri programın kendi ağırlığı değil de içinde gelen ekstra özellik/plugin vs. ve işletim sistemleri olabilir. Şahsen Vista için en az 2gb ram yazmalılarmış. Çünkü, ben 1gb ramin %60ının sadece Internet Explorer tarafında kullanıldığına ve CPU'nun %100e vurduğuna şahit oldum.

Çoğunlukla programların eski sürümlerinden daha az cpu kullanımı politikası izlenir benim bildiğim geliştirme aşamasında. Steinberg'in de böyle bir hataya düşmediğine eminim. :)

Stabilite konusunda diyeceğim birşey yok. Sorunlar çıkıyordur yeni olduğu için 5'in. Örneğin, Reaper'ı sahnede kullananlar, hep 2.xx sürümlerini kullanıyor çünkü versiyon 3 çok stabil değil.

Reaper'da eski sürümlere tek linkle dönersin ama Cubase söz konusuysa buna imkan yok diyorum. Niye 5'ten başlamasın ki? Hadi diyelim buldu SX3 aldı, öğrendi, sonra bir de 5'in maliyeti çıkacak başına. Ne gerek var extra masrafa. O fiyata biraz daha ekler CC121 alır mesela. :lol:

Partizan, yukarıda dediğim gibi sadece görüşlerim alınmazsın umarım.

Partizan, boşa lâf tüketiyorsun.
SX3, Cubase4, Cubase 5 kullanmamış olsak anlayacağım da, şu yaptığın şeye boşa kürek sallamak denir.

SX3 ile Cubase4 arasında GUI açısından, kullanıcının farkedebileceği tipte (3.000 K'nin üstünde) sisteme yük bindirecek bir özellik yok.
SX3'te Halion One var mı örneğin?
Yok.
İşin içine sampler kattığında "RAM'iniz aynı kalsa da olur" diyecek halleri de yok.
Bahadir_Varoglu'nun da dediği gibi, bir de ileride RAM üzerine kurulu işletim sistemlerini kullanma ihtiyacı çıkacak... Windows'a 2 GB RAM ayrılmışken Cubase'deki açık sampler'ın 256 MB RAM'le yetinmesini bekleyemeyiz herhalde?

SX3 eski ses motoru ve sınırlı routing özelliklerine rağmen Cubase4'ten daha çok işlemci kullanıyor, proje çaldırılırken. Bir sürü nedeni var bunun... plugin ve hatta Cubase'in kendi hazır efektlerinin track/kanallara uygulanış şekli bile etkili bunda. Ayrıca güncellenmiş Cubase4 de (4.5) SX3'ten daha stabil.

Partizan' Alıntı:
...aklı başında sorun çıkardı hep.pro tools 7 ve cubase st 4 bu sebeple silindi harddiskimden.

ve kullanımı bana sorarsanız daha kolay.benim içinde en kuvvetli sebep budur.yoksa fl'de hatta audition'da bile çalışırım ki çalıştımda.
ama f sürücümdeki cubasesx3.exe'nin yerini hiçbirşey tutamaz.

- "cubase st 4" dediğin şey? Cubase Studio 4 mü oluyor o? Yani Cubase Studio 4 aldın, ama stabil olmadığı için sildin?
- Pro Tools 7 de demek sisteminden stabil olmadığı için silindi? Vaaay!.. bunu forumdaki Pro Tools kullanıcılarına da aktaralım, onlar da sebeplensin bu başlıktan... senin engin bilgilerinden faydalanmak gerek... öyle böyle değil...
- Neyin "kullanımı daha kolay", Cubase SX3'ün mü? Yani SX3'ü kullanmak, 4'e göre daha kolay diyorsun? Neden?
- "audition'da bile çalışırım ki çalıştımda" nasıl bir cümledir? "Yapmadım da değil hani" der gibi.
- "f sürücümdeki cubasesx3.exe'nin yerini hiçbirşey tutamaz".. vaaay... "seviyorum ulen!" diyorsun? Belki protools7.exe'yi de z sürücüne kurmuşsundur sen, bu bilgiyle.
- "aşağıdan yukarıya gitmesi makul olan"... vaaay #2. Cubase VST32'den başlatalım o zaman arkadaşı?

Sen 1-2 yazılımla nahoş şeyler yaşadın diye tüm Dünya müzelik yazılım kullanacak değil.
Madem yeni başlayanlara şevkat hisleriyle dolusun, Reaper'ı öner. Reaper USB stick'lere kurulup "portable" olarak bile kullanılabilen sağlam bir yazılım. Üstelik neredeyse ücretsiz.

Başka bir konuyla uğraşmanı öneririm.
Ciddiye alınacak tipte şeyler değil şu yazdıkların. Tam tersine, daha da şüphe uyandıracak şeyler.

Bize f sürücündeki cubasesx3.exe'den bahsedeceğine, sen SX3 almak istersek nereden alacağımız konusuna bir açıklık getir. Konuyu daha da uzatmak istersen asıl buna değin sen bence, Samet'e bir yararın dokunsun. Satıyor musun yoksa seninkini? Compel'e mi sormak gerek yoksa bu konuyu?

"Kırmızı dongle" konusunda da sormak ya da öğrenmek istediğin bir şey olursa doğrudan sor. Başka bir başlıkta okuduğun şeyin muhabbetini burada çevirme. Başlıkla bir ilgisi yok bunun çünkü.
Burada "kimin bilgisayarında ne yazılım yüklü" muhabbeti yapmıyoruz. Önce "Polonya distribütörü" lakırdısını soktun araya, şimdi de "kırmızı dongle". Seni ilgilendirmez bu tip ayrıntılar.
Ayrıca yasal yazılım sahibi olduğum için utanacak halim yok, Steinberg için de çalışmıyorum, yanlış yerden tuttun sen olayı. Yeni yazılımları kullanıyor oluşum, bana bunlardan önceki yazılımları tartmada avantaj da sağlıyor. Cubase 5 ile öğrenmedim ben bu işi. Muhtemelen sen ilkokul sırasındayken ben bu işleri yapıyordum.

Ben senin ne yazılım/donanım kullanıp, ne gibi işler yaptığını burada sorguluyor muyum? Sorgulamıyorsam, sen de işin öte tarafına karışmayacaksın. Ya da karış, ben de seninkine benzer bir yöntemle yazmaya başlayayım, ne dersin?

Burada elle tutulur bir bilgin varsa yaz, bir işe yarasın yazdığın.
"Bence", "bana sorarsanız"dan ziyade, elle tutulur gerçeklerden bahset.

Yeter artık ilterocktive. İnsanları forumdan soğutmakta üstüne yok.

Ben yeni üyeyken de ezici tavırlar içinde bana yazdıklarını hatırlıyorum. Kişiler hatalı olsun olmasın bu tarz hareketler bu foruma yakışmıyor. Bu tartışmak değil çünkü ezmek. Bilginle ezip küçük düşürüyorsun insanları.

Artık insanlarla uğraşma, lütfen uğraşma. Sanal olsa da kırıcı oluyor. Hem de çok kırıcı. Senin yüzünden aylarca foruma girmedim ben. Bilgisayar başında gerim gerim gerildim. Müzikle uğraşan birinin bu foruma küsmesi onun için o kadar büyük kayıp ki... Bunun vebaline girme. Hata düzeltmeye çalışmıyorsun sen. Partizan yahut öbürü hatalıysa ve çok insanları düşünen biriysen ö.m atıp öyle değil böyle diyebilirsin. İnsanlar da sana minnet duyar, nefret değil.

ilterocktive' Alıntı:
- "cubase st 4" dediğin şey? Cubase Studio 4 mü oluyor o? Yani Cubase Studio 4 aldın, ama stabil olmadığı için sildin?
aynen iltercim.hediye geldi. lakin rundll ile bir olup halay çektirdiler windowsa.

ilterocktive' Alıntı:
- Pro Tools 7 de demek sisteminden stabil olmadığı için silindi? Vaaay!.. bunu forumdaki Pro Tools kullanıcılarına da aktaralım, onlar da sebeplensin bu başlıktan... senin engin bilgilerinden faydalanmak gerek... öyle böyle değil...
kesinlikle!

ilterocktive' Alıntı:
- Neyin "kullanımı daha kolay", Cubase SX3'ün mü? Yani SX3'ü kullanmak, 4'e göre daha kolay diyorsun? Neden?
çünkü öyle.aynı şeyi kaç kere anlatmam gerekecek?

ilterocktive' Alıntı:
- "audition'da bile çalışırım ki çalıştımda" nasıl bir cümledir? "Yapmadım da değil hani" der gibi.
öyle bir cümledir.yapmadımda değil hani.

ilterocktive' Alıntı:
- "f sürücümdeki cubasesx3.exe'nin yerini hiçbirşey tutamaz".. vaaay... "seviyorum ulen!" diyorsun? Belki protools7.exe'yi de z sürücüne kurmuşsundur sen, bu bilgiyle.
hayır z de windows var sanıyorum oda f idi.

ilterocktive' Alıntı:
- "aşağıdan yukarıya gitmesi makul olan"... vaaay #2. Cubase VST32'den başlatalım o zaman arkadaşı?
bencede makul.katılıyorum.

ilterocktive' Alıntı:
Sen 1-2 yazılımla nahoş şeyler yaşadın diye tüm Dünya müzelik yazılım kullanacak değil.
ben çektim onlar çekmesin...

ilterocktive' Alıntı:
Madem yeni başlayanlara şevkat hisleriyle dolusun, Reaper'ı öner. Reaper USB stick'lere kurulup "portable" olarak bile kullanılabilen sağlam bir yazılım. Üstelik neredeyse ücretsiz.
neredeyse bilmiyorum.henüz 4 kişiye önerdim.fakat sx3 e küsersem ripırcı olacağım.senin bu ripır aşkından etkilendim.

ilterocktive' Alıntı:
Muhtemelen sen ilkokul sırasındayken ben bu işleri yapıyordum.

ben o sıraları geçeli çok olduda sen hala aynı işi yapıyosun be üstat.akıl yaşta mı başta mı bilmiyorumda sabit olması sakat...

ilterocktive' Alıntı:
Ben senin ne yazılım/donanım kullanıp, ne gibi işler yaptığını burada sorguluyor muyum? Sorgulamıyorsam, sen de işin öte tarafına karışmayacaksın. Ya da karış, ben de seninkine benzer bir yöntemle yazmaya başlayayım, ne dersin?
Allah derim.

ilterocktive' Alıntı:
Burada elle tutulur bir bilgin varsa yaz, bir işe yarasın yazdığın.
"Bence", "bana sorarsanız"dan ziyade, elle tutulur gerçeklerden bahset.
bana ona şuna buna sormayın.foruma yazmayın.iltere sorun.özel mesaj atın.

Tamam, Partizan da kabul ettiğine göre, SametA bu işe Cubase VST32 ile başlıyor. Vatana millete hayırlı olsun.
(Şu ulaştığımız yere bakın hele)

Alparslan,
Kişiler hatalı olduklarını farkedip kabul ettiklerinde benim saygımı kazanır, ağızlarıyla kuş tuttuklarında değil.
Ben hatalı olduğumu farkettiğimde özür dilemesini bilirim - her şeyi bildiğim iddiasında değilim.
Yalnız bu yazdıklarımı benim de diğerlerinden beklememden daha doğal bir şey olamaz.

Doğru yazın, "doğrusun" diyelim. Yanlış yazdığınızda sırtınızı sıvazlayacak kişi arıyorsanız, pardon, ben o kişi değilim.
Büyüyün artık, bunlar sizi bu kadar incitmesin.

aynen ilter abiciğim vatana millete hayırlara vesile olması dileğiyle.temennimiz bu.

bi dakka.vst32.nerden alacağız onu?hey korsan mı o.hemen bana satışını yapacak adam bul.hey sen.lanet olası cahil cühela pis zenci :)

Partizan' Alıntı:
...bi dakka.vst32.nerden alacağız onu?hey korsan mı o.hemen bana satışını yapacak adam bul.hey sen.lanet olası cahil cühela pis zenci :)
Sen merak etme, bak ben ne buldum:

08092009wince.jpg

Cubase VST 3.55. Bu daha da eski (ve dolayısıyla daha da iyi, yeni başlayanlar için).
1996'dan. Çok iyi bir yıldır kendisi. O yılın Cubase'leri gibisi yoktur. Pentium I ile bile çalışır.

Samet bana adresini versin, ulaştırayım.

08092009winc.jpg

abi call of duty 1 de var mı sende.2 den başladım içimde sıkıntı oldu vallahi billahi.hayır baktım bi kaç shopa yok namussuz.

Sana bir şey yok. Senin tuzun kuru, SX3'ün ile mutlusun. Keyfin yerinde senin. Ben mazlumların kahramanıyım.

dahada gelmem foruma.

neyse şaka maka baya seyri değişti başlığın.mutabakata vardığımıza göre justice samet 3.55'ten giriyor mevzuya.

lakin sx3 korsan çekmiş torrent'tan diye duydum.bi çekmek lazım kulaklarını ilter abi.ne diyosun.

ilterocktive' Alıntı:
Cubase SX3, sistem gücünü gereksiz yere sömüren nadir Cubase sürümlerinden biridir.

Sorma hocam yahu. 15 kanallı bir projeyi açtığımda, bilgisayarın feryat figan ağladığını görüyorum. 4 ve 5'i denemediğim için soruyorum, 4'de ve son olarak 5'de bu ne oranda çözülmüş acaba?

Bu arada, yanılmıyorsam bu forumda okuduğum bir başlıkta Cubase 4 ve 5'in kırık versiyonlarının çalışmadığı, SX3'ün ise kırıldığı söylenmişti. İlter abinin de "4 ve 5 kırılamadı, sen Sx3'ü indir rahatına bak" şeklinde algıladığını ve bu yüzden kızdığını düşünüyorum. Çünkü, alım-satım bölümünde dongle ı ile birlikte SX3 satılsa, kimse buna kızmaz. Daha önce birçok kez satıldı çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri