İlter Selam,
Reaktor de geldi Komplete4 içinde ama pek uğraşamadım. Çok kapsamlı gözüküyor.
Pro 53 lead synth ve bas presetleri ile göz dolduruyor.
Minimoog olmasına rağmen hep elim pro-53'e gidiyor..
Absynth gerçekten absürd bir synth, canın sıkıldı değişik birşey arıyorsun, mutlaka bir preset bulunur absynth içinden.... Özellikle elektronik müzik yapanlar için değerli bir hazine. Tabi edit imkanları da çok geniş, yeni ve ilginç presetler yaratmak çok zor değil.
FM8 de benim gibi FM meraklıları için süper. Emektar DX21'imi kurcalaya kurcalaya neler sesler cikartirdim lise yıllarında.. (kasetli dataset'i vardı, ses yüklemek için, commodore 64 gibi, hey gidi günler) Bu da millennium dx serisi... O tadı yakalamak mümkün, hem de çok daha geniş olanaklar ile...
Komplete 4 (şimdi 5) güzel bir paket. Yukarıdakilere sampler olarak Kontakt2-3, klavyeci adamın olmazsa olmazları B4 hammond, Elektrik ve Akustik piyano modülleri de eklenince, hatta gitarcıya bonus guitar rig de gelince, fiyatını hakediyor.
BFD çok komik oldu, bir iş seyahatim sırasında NewYork'ta Sam Ash mağazasından aldım Komplete 4 ve BFD'yi.
Davul için DFH mi BFD mi diye sordum, çünkü ikisini de dinlememiştim. Satıcı arkadaş BFD'den o baba sistem ile patternlar dinletince evdeki Alesis DM5 drum modül'e alışkın bünyem bir anda dumura uğradı, aldım gitti. Ne yazık ki DFH'yi dinleyip karşılaştırma şansım olmamıştı....
Bu arada adamların showroom'unda akustik kontrollü bir odada komple calışır vaziyette ProTools HD rig ve tüm plug'inleri ve outboard preamp,comp vs deneyebileceğin bir sistem vardı.
(Şansızlık DFH yüklü değildi.)
Fakat daha önce de tartıştığımız gibi BFD2 için acele etmiyorum zira Mart'ta yeni DFH Superior 2 geliyormuş, galiba onu bekleyeceğim. Bu arada her iki ürün ile ilgili karşılaştırmalı yorumlardan sonra karar vereyim diyorum.
Tabi BFD, DFH elektronik müziğe gelmez, Komplete 4-5 paketin icinden Battery 3 çıkıyor, bir miktar işe yarayacak elektronik sound'lu sample'lar olsa da tek başına pretioza'nın işini görmeyecektir. :roll: