[Eski] Konnekt 24D de latency sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

firestorm' Alıntı:
Monitoring için kullandığın reverb %100 wet olup, bu yüzden kaynaklanan bir gecikme olabilir mi?

Olabilir herhalde :) Reverb'ü kapatsam da birşey değişmiyor ama.

Şimdi son durum şöyle daha önceden ses direkt geç geliyordu reverblü. Şimdi reverbsüz ses gecikmesiz , reverblü ses aynen gecikmeli geliyor.

Akşam amplitube 3'ün demo versiyonunu indirdim. Amplitube'ün sesini gecikmesiz duyuyorum gayet güzel yani. Diğer gecikmeli gelen reverblü gitar sesi aynen duyuluyor amplitube ten etkilenmiyor yani.

Sinir bozucu bir durum sanki kısa bir delay ayarlamışım gibi. O sesi devreden çıkartabilsem herşey harika olacak. Üzerindeki düğmeleri falan kurcaladım bir şey değişmiyor. Birde şöyle bir durum var ilgisi var mı bilmiyorum kartın üzerindeki düğmeden kapatıyorum tekrar açılmıyor. Adaptörü çıkartıp tekrar takınca açılıyor.

Driverları kontrol ettim ama 2006 microsoft sertifikalı driver lar yüklü güncelle dediğimde zaten en son sürücüler yüklü diyor. Birde çipset vs üretcisinin sitesine bakayım olmazsa.

TC Electronic' Alıntı:
Şöyle bir şey de buldum Tc sitesinde: Bendeki aynı sorun:

I hear an annoying echo sound on the headphone when they are plugged into my interface. The echo is only present on when monitoring live recording or playback. It is not present on the recording application.
Answer

This is perfectly normal. What you are experiencing is the direct signal from the audio interfaces zero latency monitoring AND the delayed software monitoring signal from your host program.

You can turn off software monitoring in your host program and this will resolve the issue.

Konnekt 24D ve Live'da o DSP efektler iki ayrı modda çalışır.
Birisi plugin modu.
Plugin modu seçiliyse, DAW içinde plugin olarak kullanılır (latency bu durumda olacak biraz).
Değilse, gecikmesiz olarak efekt monitor edilir, kayıt efektsiz alınır. Bu durumda efekt parametreleri TC'nin üzerinden ayarlanır.

Desktop Konnekt 6'da durum nedir bilmiyorum.

Kanalın send knob'u ve seskartının üzerindeki reverb knob'u sonuna kadar kıs.

Kanal fader'larını mute yap. Açık olmasın. Sadece seskartı üzerindeki preamp'ler açık olsun. Böyle gecikmesiz kayıt yapabiliyor ve duyabiliyor olman gerek.( daw veya kullandığın program ne ise onun üzerinden)

Kanal fader'ını açtığında da direkt duyuyor olman lazım aslında çok enteresan.

ilterocktive' Alıntı:
Desktop Konnekt 6'da durum nedir bilmiyorum.

İlter abi benim arayüz biraz farklı ama o routing intermal mode vs zımbırtılarına bakacağım.
Şu an evde değililm ses kartı da yanımda değil bakamıyorum.

Firestorm senin dediklerini de deneyeceğim.

Toparlamak gerekirse reverb çokta önemli değil. Eğer amplitube vs gibi bir standalone yazılım kullanırsam zaten reverb te ordan kullanırım (gecikmesiz monitoring ve recording yapamıyorsam yani)

... biraz geç oldu ama anladığım kadarı ile üzerindeki reverb sadece monitoring içinmiş. Kayıtta birlikte gelen diğer M40 plug-in'i kullanın diyor :)

Geri