[Eski] KORG Kronos

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

cemkahraman' Alıntı:
selam arkadaşlar bence roland bu yarıştan kopmuş gibi gözüküyor korg olsun yamaha olsun hatta kruzwill bile şu an çok ilerdeler roland da tapan bir müzisyen olarak eski günlerine dönmesi çok zor görünüyor rolan xp serisinden sonra resmen yatmıştır xp den sonrada korgun tritonu yeni bir çağ başlatmıştır müziğin ve müzisyeni daha verimli bir yola sokmuştur rolandın hatalarından biride yaptığı iyi bir alete üzerinde olması gereken bir şeyi ara bir vasat alete koymuş olmalarıdır yani bizim aradığımız özellik başka bir modelde yani adamlar paramızın peşinde bende bitmiştir bu sevda plastik oyuncak üretmekteki roland bu saatten sonra toplanırmı bilinmez xp ye kadar olan cihazlarına söz söyleyemem artık nord var acces var korg, yamaha ve başka markalar var otursun roland mp 3 çalar yapsın.hatta casio ile birleşip mp 3 lü kol saati yapsın.

Roland büyük bir firma , tek yaptığı synth değil tabikide . Elektro Piyano ve modüller konusunda çok başarılı bir firmadır . Ayrıca Roland'ın üretmiş olduğu G serisini incelersen nekadar uçuk bir enstruman üretmiş olduğunuda görebilirsin . X serisinde yakalayamadıkları bir sound ve başarı söz konusu ama , kendilerini toparlayacaktır . Şuan uzun bir sessizlik söz konusu zaten , oyüzden bekleyip görmek lazım diyorum . Ayrıca G serisi Yamaha Motif XS ve Korg M3 arası bir enstruman , farklı avantajları ve dezavantajlarıda var haliyle , ama kişisel tercihler devreye girip o enstrumanda kullanılabili .

itülü' Alıntı:
cemkahraman' Alıntı:
selam arkadaşlar bence roland bu yarıştan kopmuş gibi gözüküyor korg olsun yamaha olsun hatta kruzwill bile şu an çok ilerdeler roland da tapan bir müzisyen olarak eski günlerine dönmesi çok zor görünüyor rolan xp serisinden sonra resmen yatmıştır xp den sonrada korgun tritonu yeni bir çağ başlatmıştır müziğin ve müzisyeni daha verimli bir yola sokmuştur rolandın hatalarından biride yaptığı iyi bir alete üzerinde olması gereken bir şeyi ara bir vasat alete koymuş olmalarıdır yani bizim aradığımız özellik başka bir modelde yani adamlar paramızın peşinde bende bitmiştir bu sevda plastik oyuncak üretmekteki roland bu saatten sonra toplanırmı bilinmez xp ye kadar olan cihazlarına söz söyleyemem artık nord var acces var korg, yamaha ve başka markalar var otursun roland mp 3 çalar yapsın.hatta casio ile birleşip mp 3 lü kol saati yapsın.

Roland büyük bir firma , tek yaptığı synth değil tabikide . Elektro Piyano ve modüller konusunda çok başarılı bir firmadır . Ayrıca Roland'ın üretmiş olduğu G serisini incelersen nekadar uçuk bir enstruman üretmiş olduğunuda görebilirsin . X serisinde yakalayamadıkları bir sound ve başarı söz konusu ama , kendilerini toparlayacaktır . Şuan uzun bir sessizlik söz konusu zaten , oyüzden bekleyip görmek lazım diyorum . Ayrıca G serisi Yamaha Motif XS ve Korg M3 arası bir enstruman , farklı avantajları ve dezavantajlarıda var haliyle , ama kişisel tercihler devreye girip o enstrumanda kullanılabili .

Aksine; Roland, Fantom G ile tüyü de dikmiş oldu.

cekilmeyeninsan' Alıntı:
itülü' Alıntı:
cemkahraman' Alıntı:

Aksine; Roland, Fantom G ile tüyü de dikmiş oldu.

Kullanmasını bilene hocam .

Hınzır bir cevap sezdim :) ama neyse.

Fantom G aslında çok heyecan uyandıran bir projeydi. İlk bakışta canavar gibi alet. Birçok özelliği ile Oasys'i sollayan bir alet. Tuşesi, kocaman ekranı, polifonisi ve yeni arx teknolojisi.

Ama gel gör ki hardware olarak çok şey beklenebilecek bir alet iken Roland acele edip daha prototip aşamasında piyasaya sürdü. Daha da kötüsü mükemmel tanıtımlar yaptığı bu alet için yeterli desteği veremedi. Alet piyasaya çıktığında firmware'ı rezaletti resmen kullanılamayacak düzeyde bug doluydu. Hatta bir Liquid Tension Experiment konserinde Jordan Rudess'ın G8'i bu buglardan dolayı kullanılamayak hale gelince adam konserin geri kalanında gitar çaldı (bkz: When the Keyboard Breaks).

Velhasıl Roland forumlarına falan bakarsanız insanlar daha ilk günden ufak tefek söylenmeye başladılar. Ama ciddi para vererek aldıkları bu aletten vazgeçmek istemediklerinden herkes sabırlı davrandı. Roland bu bugları düzeltmek için hatırladığım kadarıyla 3 temel firmware güncellemesi yayınladı. Bu arada ilk başta çıkardıkları 3 tane arx karttan başka da kart çıkarmadılar. Böylece bir şekilde o iş de yalan oldu. Kaç tane Namm geçti Fantom kullanıcıları bir haber beklerken Roland saçma sapan ürünler çıkardı ama ne arx ne de güncelleme konusunda bir adım attı. Haliyle kullanıcılar büyük ümitle aldıkları bu enstrumandan istediği performansı alamadı.

Anlaşıldığı üzere Roland, Fantom'dan desteğini çekti. Ama alet hala bug dolu. Eee o buglarla da en ince detayına kadar kullanmasını bilenler karşılaşıyor hocam.

Link için teşekkürler.

Can Elektronik'e gelmiş olmalı artık demo modeli. Geçen hafta için geldiği fakat bir arkadaşlarının stüdyosunda bulunduğunu, hafta sonunda mağazaya geleceğini söylemişlerdi.

Yaylılar ve birkaç lead dışında pek de beni cezbeden bir durum yok halen. M3'deki gibi ezik bir Oasys görünüyor bana göre.

M3'de Do'dan Do'ya 6 oktavlık 73 tuşu davullara ulaşım dışında hiç beğenmemiştim... Bu da neden üretildiğini anlayamadığım bir başka 73 tuş... 61 tuş yeterli değil, 88 çok iri ebatlarda... 76 tuş canlı çalarken çok pratik geliyor. Alsam bile M3 gibi 1-2 yılda elden çıkaracağım bir model görüntüsü veriyor ısrarla.

Gidip yerinde görmeli...

Kronos modelinin , ezik bir model olmadığını ve olmucağını biliyoruz . Fakat artılarının kime ne kazandıracağı pek bilinmez denenmeden . Minocan'ın paylaştığı linkteki seslerle , youtube demolarındaki sesler çok farklı geldi bana , belki kayıttandır bilinmez . Bu enstrumandan OASYS performansı beklenmemeli bence , aletin fiyatı ortada yapabildikleri ortada , herşey yazılmış çizilmiş zaten . Ama enstruman güncellenebilir yapıya sahipse ( board , update , exb vb. ) tadından yenmicektir diye düşünüyorum .

Triton Extreme ile kader ortağı olacağını, birçok kişinin hoşuna gidecek kompakt bir alet olacağını düşünüyorum. Stüdyodan ziyade canlı performansa yönelik. Giriş sayılarının Oasys'e göre eksikliği giderilseydi örneğin, USB desteğiyle ses kartı gibi çalışsaydı benim açımdan vazgeçilmez olabilirdi. Aynı şekilde upgrade edilebilir cihaz olacağını sanmıyorum, tüm eklentiler beraberinde veriliyor zaten. İşlemci gücü Oasys'e göre düşük. Ekranda birçok küçük detaya tıklamak benim gibi parmak uçları tırnakla değil de etle bitenler için işkence olabilir M3'de olduğu gibi; demolarda bile kimi zaman ekrana 2-3 kez parmaklayanlar var. PDA kalemini M3 ve extreme'de kullanmışlığım var.

16 MIDI kanalının tek ekranda görülebilmesi beni en çok Kronos'a çeken etkenlerden biri. İki ekran arasında gidip gelmiyorsunuz...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RtkRwUtqhkk[/youtube]

Bu da ilgilenenler için 25 dk lık bir tanıtım.

Geri