[Eski] Logic: Piano Roll'da velocity sabitleme (yardım)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Dogrudur, bazen notalara ait degerler gözükmüyor. Oluyor bazen,Event list i acip kapamak gerekiyor. Kalemle yapilanlarmi bilemiyorum? Sinir ettigi olmustu!

yavuzy' Alıntı:
Turkarmoni,

Bu muhabbetin üzerine patlat bi rapid premium account. :lol: :lol:

Bu bir bug, orijinal Logic' 8'de var. :lol:

Daha ne buglar var Logic'te, birini düzeltirler öbürü çıkar ama meret çok güzel daw olduğu üzere katlanıyoruz bu ufak tefek şeylere ... :lol:

Ben işte diyorumki zamanında sorunlar olmuştu sildim yeniden yükledim o günden beridir bir şey görmedim.Rapid güzeldir Yavuzcum.Logicleri herkes iptal etsin o zaman.Dediğin gibi buglarından kaynaklanıyor demekki.Peki bu logicte böyleyse herkes kartları değiştirsin pro toolsa geçelim 8) Küçük şeylere bence katlanmamak lazım çünkü bu işten ekmek kazanan kişiler insanlar ne yapacak logic böyle bug vermeye devam ederse.Bir program stabil olmalı.Pro tools yolu gözüküyor gibi :roll:

Valla onu bunu bilmem de ben eğer mac ve logic'e geçmeseydim bu prodüksiyon işini alamazdım, güvenemezdim.. Pc çünkü her an açılmayabilirdi.. Her an Allaha emanetti, ne kadar iyi pc olursa olsun, herhangibir gün açılmama ihtimali vardı.. Mac'te ve logic'te bunun güvenini duyuyorum ve arkama rahat yaslanıyorum. Biliyorum ki datalarımın başına birşey gelmeyecek. Yani yüzde yüz gelmeyecek diye birşey yok ta diğerine oranla çok düşük :d 0.000001 falandır herhalde.. Yani cubase veya logic daha iyi mevzusunda değilim.. İşletim sistemim ve daw'ım bana güven veriyorsa bitmiştir.. Fakat piano roll benim elim ayağım.. Bir çok kişinin de öyledir tabii.. Event'la biryere kadar.. Bakalım artık canlılardan sonra midi editleri pc-cubase'de yapacaz sanırım öyle gözüküyor.. kısa süre içinde de pro-tools alacak halim yok.. Eğer ileride para olursa Mac Pro alıp hem cubase hem logic yüklemeyi düşünüyorum :) (şu an macbook pro ve logic 8 var. Piano roll hariç herhangi bir sıkıntım yok. Aksine windowstan sonra kilo aldım, yüzüme kan geldi)

Turkarmoni,

Logic kullanan çok büyük stüdyolar var yurtdışında...

Adamların ProTools alacak paraları olmadığından değil tercih meselesi... Apogee Symphony (X serisi çoklu converterlar ile) + Logic kullanıyorlar... Hardware analog miksere bu kanalları yatırıp miks yapanlar var, Euphonix'in PT Icon benzeri büyük controller masalarında in the box mix yapanlar var...

Yani Logic evinde demo yapan amatörlerin daw'i degil. Apple'ın satınalması ve 8.versiyonda senin de üyesi olduğun rapidshare camiasına açması ve kırık kullanıma bir anlamda bilerek kapı açması ile amatörlerin de kullanımına girdi. (tabi fiyatı düştü, parayla satın alanlar da arttı) Yoksa film müziği yazanlar, midi tabanlı çalışanlar, aranje yapan profesyonellerin ilk tercihlerinden biri idi taa midi zamanından beri.

O zamanlar bilgisayarlara wav kayıt yapılmazdı, sadece sequencer olarak kullanılırdı,yeni jenerasyon pek bilmez muhtemelen , sesleri hardware synth'lerden samplerlardan alırdık, kanallar adat,harici hd recorder'lar,makaralara kaydedilir, masada mikslenirdi, 90'ların sonuna kadar böyle çalışılırdı genelde, Logic o zamanlar da çok popülerdi, ustalar kullanırdı, bakardık bu ne böyle diye.

Cubase, Cakewalk daha halk işiydi..Logic sosyete sequencer'ı..

Logic'teki buglar ufak tefektir... Öyle çalışma düzenini bozacak büyük problemler yaratmaz...

Ben ev stüdyoma zaman zaman ticari iş aldığımda da hep Logic ile çalışıyorum...aaa ProTools yok mu diyen pek olmuyor.

Zaten olan Protools'u (003 rack) da 2 yıl kullanıp sattım.
Geri dönmeye niyetim yok.

PT HD olsa tamam geçelim ama 10bin$ da çıkartıp veremem 10 yıllık HD Accel kartlara ve Digidesign I/O'larına.... 3 gün sonra PT HD Ultra çıkar bunlar çöp olur. PT Mix falan vardı eskiden mesela, sen duymamışsındır dahi... Amortismanı yüksek bu tip ürünlerin...

Logic9'da bu sorun belki düzelmiştir bakmak lazım.. :wink: Ben çok kalem'le yazmadığım için pek üzmüyor ama kalemi kuvvetli arkadaşlar için önemlidir katılırım... :wink: :lol:

Epey küçüktün amator takılıyosun felan diyorsun.Bunları yanlış mı anladım yoksa? Bence insanların ne yaptıklarına bak.Bende iş alıyorum kendi evime.Rapidden premium alıpta indirmek değil olay.Ayrıca yazılım stabil olmadıktan sonra sen o rosettaları ne yapıcaksın sadece convertor olayı görür.Yazılım iyi olmadıktan sonra napıym ben o yazılımı.

Bende pro tools yerine Tascam dm4800 + UAD-2 SOLO/Laptop +logic diyorum.Çünkü protools hd ye para verecek kadar zengin değilim.Gözümüz gönlümüz açılsın o zaman

51620d1203947384-building-poors-man-euphonix-system-5-mc-w-pics-system5_like_4dg_v45w.jpg

Turkarmoni,

Sana yıllar içinde Logic'in ve kullanılan sistemlerin gelişimini anlatıyorum yaşını bilmiyorum ama fotoğrafından genç görünüyorsun.

Genel olarak yorum yazdığım konuları bizzat tecrübe etmişimdir, internetten okuyup yazmam, bilmediğim konuda dinlemeyi, sormayı tercih ederim...

Senin iş alman beni ilgilendirmez, herhangi birşey yarıştırmıyoruz kim iş alıyor kim daha profesyonel diye, bilgi paylaşıyoruz sadece..

Amatör olabilirsin olmayabilirsin, sorularına bakınca müzik kayıt teknolojilerini öğrenmeye çalışan bir müzisyensin ... Hepimiz bir yerinden başlıyoruz, ilerlemeye uğraşıyoruz, uzun bir yol ve ucu bucağı yok. Ama bilmediğimiz veya az bildiğimiz konuda ahkam kesmeyelim ki daha samimi bir ortam olsun.

O zamanlardan beri çok şey değişti ama Logic hep popüler ve stabil bir sistemdi diyorum.

Bugün sen Logic'i deniyorsan veya fulltime kullanıyorsan, 8.versyionda kırık kullanıma izin vermelerinden dolayıdır. Apple bllgisayarın var, belki bir sonraki versiyonu parayla alırsın diye müsaade ediliyor muhtemelen. Yoksa yazılımı koruyabilirlerdi yapmadılar.

Sen ticari çalışanlar ne yapsın Logic'i diyorsun madem stabil değilse ? Ben de diyorum ki eğer öyleyse sadece evinde demo vs. yapan amatörlere mi Logic pazarlanıyor ? Hayır, bu kadar basit bir yazılım değil Logic... Garageband var o iş için...

Logic'i Emagic'ten beri bilmen lazım ki şimdi konumlandırması, pazarlama stratejisi hakkında konuşalım, yaşın müsaade etmemiş olabilir diyorum.

Stabil mi evet stabil, iki tane workflow'u etkilemeyen kayıtı yarıda kesmene sebep olmayan ufak bug var diye neden stabil olmasın ? Stabil değil demek ne yapacağı belli değil, her an sürpriz yapar dosyaların bozulabilir, ekran donabilir, reset gerektirebilir, kayıt yarıda kesilebilir demek. Logic'te böyle şeyler yok. Stabil yani.

Rosetta demiyorum zaten. X serisi diyorum. AD DA 16x.

Aydınlattığın için teşekkürler.20 Yaşındayım.4 yıldır elimden geldiğince öğrenmeye çalıştım.Ben şahsımla alakalı bir şey söyledin sandım amatörsün sen küçüksün gibi.Benim rapidden indirmem en doğal hakkım.Neden çünkü maddi imkanlarım el verdiği sürece bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Her zaman orjinalden yanayım.Logic express te beni tatmin etmedi.Zaten mac ide zar zor aldırdım.İyi çalışmalar dilerim.Ayrıca her insan her yaşında bir şeyler öğrenir kimsede ahkam şahsen bana kesemez.Zaten o insanlada muhatap olmam.

Orcunn' Alıntı:
Valla onu bunu bilmem de ben eğer mac ve logic'e geçmeseydim bu prodüksiyon işini alamazdım, güvenemezdim.. Pc çünkü her an açılmayabilirdi.. Her an Allaha emanetti, ne kadar iyi pc olursa olsun, herhangibir gün açılmama ihtimali vardı.. Mac'te ve logic'te bunun güvenini duyuyorum ve arkama rahat yaslanıyorum. Biliyorum ki datalarımın başına birşey gelmeyecek. Yani yüzde yüz gelmeyecek diye birşey yok ta diğerine oranla çok düşük :d 0.000001 falandır herhalde.. Yani cubase veya logic daha iyi mevzusunda değilim.. İşletim sistemim ve daw'ım bana güven veriyorsa bitmiştir.. Fakat piano roll benim elim ayağım.. Bir çok kişinin de öyledir tabii.. Event'la biryere kadar.. Bakalım artık canlılardan sonra midi editleri pc-cubase'de yapacaz sanırım öyle gözüküyor.. kısa süre içinde de pro-tools alacak halim yok.. Eğer ileride para olursa Mac Pro alıp hem cubase hem logic yüklemeyi düşünüyorum :) (şu an macbook pro ve logic 8 var. Piano roll hariç herhangi bir sıkıntım yok. Aksine windowstan sonra kilo aldım, yüzüme kan geldi)

Bu çok doğru sayılmaz. Her ikisini de kullanıyorum. PC platformu, OS X'e göre kirlenmeye, yıpranmaya daha müsait. Ancak temiz kullanılırsa, kırık kuruk olaylarına dalınmazsa, sadece DAW için bir bilgisayar toplanmışsa, o da yeterince stabil oluyor. O şekilde çalışıp, zilyon kanal, film, müzik yapan bir çok tanıdığım var.

Tabi ki öğrenmenin sonu yok...

Burası da sormak öğrenmek için var. Besin zinciri gibi hepimiz birbirimizden birşeyler kapmaya paylaşmaya çalışıyoruz...

Rapid konusunda espri yapıyoruz,alınma lütfen, tabi forum kuralları gereği bu konuda yorum yapma, kişilerin içinde bulunduğu şartlar nedeni ile olsa dahi haklı veya haksız olduğu konusunda fikir beyan etme şansımız yok.. Herkesin düşüncesi ve uyguladığı kendi sorumluluğunda tabi ki...

Yorumlarımızı yazarken özellikle yönlendirici şekilde marka model belirtip cihaz, sistem kurulumu tavsiye ederken daha dikkatli olalım diyorum.

Mesela üstteki yazında, herşey oldu da, Tascam 4800 mixer ne alaka şimdi Logic / Apogee sistemde ? :lol: Symphony sistem kurduk cillop gibi, en üst düzey d/a çevrim yapıyoruz, dijital miksere niye gönderelim o kanalları ? Koy oraya bir analog Trident,Audient falan en azından... 8) Ya da patlat bir summing Neve 8816, SPL Mixdream vs...

Forumda yazan Ozkan Sunar Abimizde var Sypmhony sistem,DA16x, 8816 summing box... Bir de DM 3200 var kendisinde, kenarda yatıyor, sor bakalım niye ? :lol: :lol: Hayatımda yatığım en atıl ve boş cihaz yatırımı diyebilir sana...

Sistemler iyileştikçe tüm zinciri aynı kaliteye getirmemiz gerekiyor, o bahsettiğin sisteme gelince 3200, 4800 falan out oluyor, yerine en azından hiend giriş sınıfı mikserleri veya güzel bir summing box geliyor gibi.... :wink:

Tascam kullanınca millet masaya bakıyor o yüzden summing olunca bilmeyen biri bune ya iki tane ses kartı var diyebiliyor.Müşteri çekebiliyorsun 8)Hem summing olunca kontrole ayrı para veriyosun.Tascam ile hepsi üzerinde geliyor ve makul fiyat.YAMAHA O2/R alanlar ne yapsın hem.Onlar ucuza kapatmasını bilmezler mi ?Tamam rosetta ile en yüksek sinayal kalitesini işliyoruz peki neden büyük paralara dijital mixerler alınıyor burayı anlamıyorum. 8).Unutmadan rosetta illaki symphony ses kartlarıyla mı çalışır yoksa adattan herhangi bir ses kartında işimizi görürmü ?

Artık O2 veya Tascam tipi dijital mikserlere şimdiki setuplarda pek gerek kalmadı.

Onlar genelde harici ekipmana kayıt yapılan, adat, hd recorder döneminde kullanılırdı, otomasyon, mix, efekt işlemci ihtiyaçlarının tamamını karşılardı.. En ideal çözümdü.. Alternatifi hiend total recall analog masalardı ve bunlar inanılmaz pahalı idi, hala da servet değerinde...

Şimdi otomasyon ve dijital processing ihtiyaçlarımızı daw'lar karşılıyor zaten. Bugün sıkıntımız elimizde varsa hardware üniteler ile işlemek ve kanal birleştirme (summing) hadisesini analog ortamda yapıp daha geniş ve organik bir sound elde etmek...

Her halükarda bu dijital mikserler ihtiyacımızı görmüyor. Sound'ları üst düzey değil, üzerindeki dsp'ler bugün kullandığımız pluginlerden iyi değil, summing'leri iyi değil, converter'ları iyi değil...

Controller ayrı mevzu, daha ucuza daw'lar ile entegrasyonu daha iyi controllerlar var piyasada... Hatta ProTools kullanan Digi ürünlerine, Logic'ciler Euphonix'e kayıyor direkt, çünkü daha iyi entegrasyon sağlıyorlar...

Bu nedenle summing box'lar sound'ları için alınıyor, summing kanallarına insert imkanı veren modeller (8816, fader pack alınınca insert yapıyor veya SPL Mixdream) stem'lerin üzerinde analog processing imkanı da verdiği için daha organik ve daha geniş miksler yapılmasına imkan tanıyor. Yani bir nevi ekonomik analog mikser gibi oluyor...

Hiend analog mikserler üzerinde üst kalite preamp,eq,bazen comp içerdiğinden çok çok pahalı. Çoğu kullanıcı için ulaşılır fiyatlarda değiller...
Summing box hikayesi bu...

Müşteri etkilemek istiyorsan Euphonix controller alırsın, yanına sound için 8816'yı koyarsın, hatta bir de Neve fader pack alırsın, onu da masaya gömersin... Hem müşteri etkilenir hem de sound iyi olur. Stüdyoda etkilenen o müşteriler cd'yi dinleyip ertesi gün bu olmamış diye geri gelebilirler... Çıkacak sound, göz zevkinden daha önemli... :lol: :lol:

2009 yılında iyi kalite bir setup düşünülüyorsa bu orta sınıf dijital mikserlerin işi kalmadı. Controller olarak bile stüdyoya sokmam bana kalırsa... :wink: Zaten pek de yok öyle popülerlikleri, kimse o paraları vermiyor bunlara.. İkinci el satış ilanlarından bak ne kadar ucuza gidiyorlar...

Rosetta tek de çalışıyor. Sypmhony ile de çalışır...

Anladım.Ben sistemi o zaman ileride şu şekilde kursam sağlıklı olur.Motu 828mk3 ses kartı önüne APOGEE AD16-X onunda önüne Focusrite / ISA828 gayet sağlıklı olur sanırım.Preanfilerim dijitalden geçmez hem.Euphonix bana biraz pahalı kaçtı Mackie / Control Universal Pro işimi görecektir.Teşekkürler.

Apogee DA16'dan 16 kanal analog çıktın, dijital mikser olan Tascam'a analog gireceksin, ne gerek var? Sinyali artık kalitesi düşük bir yola sokma...

Eğer iyi kalite bir summing box'ın veya mikserin(bu dijitallerden bahsetmiyorum) varsa ona gönder yoksa in the box kal daha iyidir..

8816 da dsub'lı... Dsub analog bir kablolama, adat falan olmuyor...

Summing mikserlerin preamp'ları olmadığı için mikrofon girişleri yoktur... Resimde verdiğin ise ISA 828, Focusrite'in 8 kanal bir preamplisi... Mikser değil... Converter opsiyonu olduğu için düşündüysen yanlış, zaten convert işlemlerini apogee yapacak. adat vs. olması önemli değil preamp'larda...

Senin tasarladığın sistemde Motu'ya da gerek yok. Adat 8 kanal çıkış verir, summing'i 16 yapıyoruz 8816 veya Mixdream veya başka bir summing box ile...

Symphony sistem ekstradan ses kartı kullanmaz, direkt Apogee AD/DA 16X 16 kanallı converter taktık diyelim.. Ya da AD bizde 2 veya 8 kanal yeter dedik o zaman Rosetta 200-800 kullanırız. (aynı anda en fazla kaydettğimiz kanal sayısını dikkate alırız, eğer davul veya ful grup hücum kayıt kaydetmiyorsak 16 kanal fazla tabi)

Taktın bu motuydu , tascam'dı, symphony sistemde ıvır zıvırlara gerek yok... Rapçilerin behringer mikseri gibi bir duruma geldi bu takıntı sende.. :lol:

AD tarafı -
Mikrofon - Harici Preamp - Rosetta veya AD16x'ten symphony sisteme
DA tarafı-
Symphony sistemden - DA16x dsub kablo ile analog sinyal - summing box'a (Neve 8816,SPL Mixdream vs)

Summing box'tan - monitor out(stereo)- Monitorlere dinleme
Main out (stereo) - AD converter - daw'a iki kanal geri mixdown

Burada adat'a ihtiyacımız yok..
Motu'ya da Tascam'a da ihtiyacımız yok.

Çok fader görmek istiyorsan Neve 8816'nın 16 kanal fader pack'i var.
Veya Mackie,Euphonix vs. Logic uyumlu bir daw controller koyarsın.

24 kanal Euphonix Artist series diyorsan, çok ölü yatırım, bir main bir de fader pack alırsın, hadi bilemedin 2 fader pack ortaya main controller tamamdır...

Tek düğme ile sıradaki diğer 8'e geçiyor zaten.. 8 fader bile yeter, zaten 4 tane de main controller'da vardı sanırım... 12 oluyor kafadan...

Çok fader gerekiyor ben önümde n sayıda fader görmezsem rahat edemiyorum dersen Mackie controller'lar daha ekonomik bir çözüm olur... :wink: Yine de Tascam falan alınmaz...

Konuyla alakasız ama, ben Logicte snap yapamıyorum? Snap'i neye ayarlarsam ayarlayayım (Smart vs.) hiç bir zaman tam ölçü başına tıklamıyor. Biri bana açıklayabilir mi?

Onu kimse yapamıyor :D Ben çok araştırdım ve yapanı göremedim. Şu yöntemle çalışıyorum, nokta ve virgül tuşlarıyla çubuğu tam ölçü başına getirip paste edince direk oturuyor ama ölçünün ikinci ölçüsüne denk gelmesi gerekiyorsa zoom un dibine girip elle manuel..

İşin komik tarafı zoomun en dibine girdin mesela, audio kutucuğunu mausla oturtamıyosun :D yani fulll zoomluyken bile ya sağda kalıyor ya solda :D asla ve asla birlere ikilere üçlere dörtlere oturmuyor.. duyulması güç olsa da rahatsız edici.. :D

Nasıl yani?

Böyle büyük bir DAW üzerinde snap çalışmıyor mu demek istiyorsun? O snap seçeneğini koymalarında vardır bir durum. :)

Aşağıdaki seçeneklerde ( Mixer , Sample Editeor , Piano Roll butonlarının yanında ) , 'Hyper Editor' mevcut.Oraya girdiğinizde All Velocities'den girdiğiniz notanın değerini yükselttiğinizde , Piano Roll'a bir dahaki nota girişinizde en son yükselltiğiniz velocity'de verir notayı.Bilmiyorum gerçi sorununuz çözüldü mü ama söyleyeyim dedim.Kolay gelsin herkeslere.

Geri