[Eski] MAC mı PC mi? hangisi artıları ve eksileri ile müzik için ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dosyaları bir daha bulamayacaksam, tutmanın anlamı nedir ki?

Ayrıca yukarıdaki klasörün adı zaten "Temizle".
Bu %80'i düzenlenmiş, kategorize edilmiş hali.
Düzenlemeden arşivlemiyorum ben dosyaları.
İki ayda bir bu klasörü arşivlerim (bazı dosyalar ve klasörler sabit kalır), çünkü bir dağıtırsam sonradan toplaması mümkün değil.

Mac kullanımı basit, rahat olabilir. Bilgisayardan hiç anlamayan biri için... Mesela sevgilim ki onun da bilgisayarı Mac. Bazen kullanmak zorunda kalıyorum ve lanet ediyorum.

Sadece kopyala & yapıştır yapamamak bile adamı çileden çıkartır. Ayrıca hiç de sorun çıkarmaz bir alet değil meret.

İlter' in bahsettiği dosyalama mantığı (bence mantıksızlığı) başka bir dert. Arama modu iyi olabilir ama ya aradığının ne olduğun görünce anlıyorsan veya alfabetik sırayla gidip aradığın bir şey varsa yandın. Dosyalama, düzen sıfır. Düz mantıkla a dan z ye ne varsa sıralıyor.

Ne yaptığını bilen biri için PC bence her bakımdan daha iyidir.

Slm. Ben Mac Pro taraftarıyımdır her zaman. Fakat o kadar bütçem olmadığı için iki seçenek arasında kaldım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Apple tarafında macbook pro i7 2,66 veya 2.8 düşünüyorum. Windows tarafında Casper (asla tercih etmeyeceğim bir marka olmasına rağmen) NİRVANA NGM.I980-8T97P-W modeli var.

Özellikleri:
İşlemci : Intel Core i7-980X 6 Çekirdekli Extreme İşlemci 3.33 Ghz, Intel Turbo Boost Teknolojisi İle Maksimum 3.60 GHz
Ön Bellek : 12 MB Intel Akıllı Bellek
İşletim Sistemi : Microsoft Windows 7 Home Premium (64 Bit)
Anakart : Intel X58 Chipset
Bellek : 8 GB DDR3
Harddisk : 1 TB Sata
Monitör : 20" Wide Casper LCD
Ekran Kartı : 2 GB ATI HD5850 - 1 GB DDR5 Ayrılmış Bellek
Optik Sürücü : DVD±RW DUAL
Ses Kartı : Var
Mouse : Microsoft Mouse
Klavye : Microsoft Klavye
Ethernet : Var
Kart Okuyucu : 20-in-1 Card Reader
Kablosuz Ağ Bağlantısı : Kablosuz Ağ bağlantısı 812.11b/g
DVI Port : Var
HDMI Port : Var

Sizce hangisinde karar kılmalıyım. Home stüdyo kurucam. Evde gitar, bas, klavye kayıtları alıcam. Ayrıca ilerde UAD alıp biraz miks olayına kasmak istiyorum. Yazılım olarak Protools kullanıcam. Ses kartı olarak Digidesign 003 Rack var daha hiç kullanmadım yeni. Onu satıp yenbi mbox 3 pro almayı düşünüyorum. Bu konularda engin bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. İyi çalışmalar. Saygılarımla...

MacBookPro'yu al, pişman olmazsın.

003'ü satıp Mbox almak mantıksız. Ya satma dursun, satacaksan da daha üst kategoriden bir alet almak için sat.

Bence macbook yerine pc derim. yalnız bence pcyi kendin toplasan daha iyi olur. Mesela sistem diskini 120 gb lik ssd yapıp 2. diski 1 tb wd caviar black yapabilirsin. ayrıca kasa yıda büyük performans kasalarından seçebilirsin. ben öyle yaptım mutluyum .. Gerçi benim sistemde birde su soğutma var..

ilterocktive' Alıntı:
Klasörler dosyalardan önemlidir ve her zaman dosyaların üstünde, ayrı olarak görüntülenmeli. Alfabetik olarak sıralıyor eşek. Sanki dosyaları ve klasörleri harflere göre yaratıyor ve arıyoruz... Mac'e sırf bu aptallığı düzeltebilmek için ek yazılım almak gerekiyor.
Selam.

Hdd>System>Libray>CoreServices içerisinde Finder.app dosyasına sağ tıklayıp ''show package contents'', (paket içeriğini göster) tıklayın.

Contents>Resources>English.Iproj içerisindeki ''InfoPlist.strings'' dosyasını kopyalayıp masaüstüne taşıyın.

Şimdi masaüstündeki dosyayı bir text editörle açın. (Mümkünse TextEdit olmasın çünkü zengin metin yapıp kodu bozabiliyor ama denemedim.)

Şimdi:

/* General kind strings */
"Folder" = "Folder";
"Volume" = "Volume";
"Burn Folder" = "Burn Folder";

buradaki "Folder" = "Folder"; satırı 7. satıra denk geliyor. Sadece folderin başına bir nokta koyun yani:

/* General kind strings */
"Folder" = ".Folder";
"Volume" = "Volume";
"Burn Folder" = "Burn Folder";

kaydedin. Şimdi masaüstündeki editlediğimiz bu InfoPlist.strings dosyasını English.Iproj içine atın değiştirsin mi diye soracak değiştir deyin şifrenizi girin ve finderi yeniden başlatın.

Şimdi dediğiniz gibi klasörler her zaman yukarıda olacak. Ayrıca alfabetik düzende bozulmayacak. Extra programa gerek yok.

Bir yolu mutlaka vardır Ahmet.

Fakat benim bu yollarla uğraşacak zamanım yok her zaman.
Fi tarihinde TotalFinder aldım gitti.

Umarım Lion içinde bunun gibi ayarlar kolayca değiştirilebilir seçenekler olarak sunulur.

ilterocktive' Alıntı:
Bir yolu mutlaka vardır Ahmet.

Fakat benim bu yollarla uğraşacak zamanım yok her zaman.
Fi tarihinde TotalFinder aldım gitti.

Umarım Lion içinde bunun gibi ayarlar kolayca değiştirilebilir seçenekler olarak sunulur.

O konuda haklısın. :)

TotalFinder videolarını izledim, çok dikkatimi çekiyordu zaten. Belki Lion'da buna yakın (en azından bir kaç iyileştirme) bir finder gelebilir.

Kullanıcı forum kurallarına uymadığı için 7 gün süre ile uzaklaştırılmıştır.

Bu süre içersinde katılımcının, yukarıda sarı şeridin içinde linki verilen forum kurallarını iyice okuyup benimsemesi önerilir.

FA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri