[Eski] mac pro 8 cekirdek 2.8 ghz 2gb ram yavaslama problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yumurta bile pişirir fakat spesifik soğutma sistemleri vardır. Isı - momentum gibi değerleri ölçmeye yarayan yazılımlar mevcut. Bildiklerimden en popüler olanı ''iStat'' . Apple 'ın ''Downloads'' tabından ücretsiz indirebilirsin.

Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm, aklıma kayda değer başka bir şey gelmiyor. Servisten sonra bizleri de haberdar edebilirsen tecrübe edinmiş oluruz.

Kolay gelsin,

N.

Logic'te proje ilk açıldığında System overload alıyor ve sonrasında (bir kaç playback'ten sonra) düzeliyorsa Logic'in çekirdek optimizasyonu problemin var bence...

Çekirdeklerin çalışmasını cpu monitor'den izle derim. Hem Logic'tekini hem de osx'in ayrı bir monitoru var. 1 çekirdeğe yüklenip onu peak yapıyor ve diğer çekirdeklerde aktivite görünmüyor ise işte bu çekirdek optimizasyon sorunu ... :roll:

Bunu genellikle birkaç playback yaptığında öğrenir optimize eder...

Tunç'un bahsettiği başlığı aratırsan orada epey tartışmıştık...

selam,

bizde de 8 cekirdek logic + 14 gb ram var + logic 8 var. isletim sistemi mac os x 10.5.6, ses karti ensemble, poco x8 ve uad nevana 128 var dsp olarak.

bu sisteme ilk gectigimizde logic her acilisinda ya crash ediyor ya disk too slow, ya da system overload hatasi veriyordu. yavas yavas duzelttik ama hala arada sevmedigi projelerde takiliyor, hic acmiyor vs... :) logic 8'de (ve genel olarak leopard'da) ciddi sekilde 8 core'dan faydalanamama durumu var. su an yaptigimiz projeler bitince biz snow leopard'a terfi ediyoruz bu yuzden.

yaptiklarimizi baska bir baslikta daha anlatmistim, nickimi search edersen bulabilrsin. aklimda gelen ilk seyler soyle:

oncelikle undo steps'i azalt, ciddi bicimde ram sisrdigini goreceksin hafia kullanimina baktiginda.

WD velociraptor aldik 10.000 rpm, disk too slow degil artik :)

kontakt kullaniyorsan mutlaka son update'i yukle, ram kullanimi konusunda ciddi optimizasyonlar yapiyor.

powercore varsa, character bazen sorun cikarabiliyor. ayni sekilde autotune'un eski versiyonlari da sorun cikartiyor.

su anda aklima gelenler bunlar,
kolay gelsin, umarim sorunun cozulur.

Aziz.

Bende Snow leopard a geçinçe tüm çilem bitecek samıyordum ama aynı sorun devam ediyor çekirdeklerden birisi peak ediyor ve system overload :) kendi projem bile değil logic kendi demo projesinde bu sorun var yine de ısrarla projeyi yürütürseniz baştan sona 2-3 kere dinlediğinizde çekirdekler kendini optimize etmiş gibi görünüyor ama birinci çekirdekte hala peak seviyesine yakın gidiyor ama en azından overload olmuyor. Önemli birilerine dinletecekseniz baştan makinayı biraz ısıtın bence rezil olmamak için. Herkese kolay gelsin.

Re:

absmaster' Alıntı:
Önemli birilerine dinletecekseniz baştan makinayı biraz ısıtın bence rezil olmamak için. Herkese kolay gelsin.

Hahaha :lol: Onceden 1-2 kez çaldırmakta fayda var hakikaten..

UAD falan kullanıyorsanız ,özellikle UAD1 kartlar, %70-80 yüklenildiğinde Logic8 system overload verdirebilir, UAD'nin dediği şekilde optimize edilse bile veriyordu bende, UAD2 alınca takılı olan 2 adet UAD 1'in yükü çok düştüğü için problem ortadan kalktı....

Problemli projeyle ne kadar uzun çalışırsan muhtemelen çekirdeklerin daha efektif dağılacağını göreceksin.

1-2 playback'te overload etse de sonrasında tek çekirdeğe daha fazla yüklenir gözükecek ama overload etmeyecek... Logic çok araştırmacı ve öğrenmeyi seven bir daw. Hatta şarkıya alışıp severse, tüm çekirdeklere dağıtıp optimize bile edebilir... :lol: :lol: :lol:

Genellikle projeye başlarken kalın vst enstrüman açarsan da benzer overload mesajı alabilirsin.
(BFD,Omnisphere,Ivory,Native AKustik Piano) Daha 2-3. kanalda overload verir, sonra üzerine 40 türlü şey daha kaydedersin, bana mısın demez... :roll:

Şu anda 50 kanal projelerde sıfır problem,dopdolu projeyi açar açmaz optimize olup 4 çekirdeğe dağıtıyor.
Benim sorunumun daha çok UAD 1 kartla ile bağıntılı olduğunu düşünmeye başladım...

Ama Logic forumlarda 8 çekirdek jet makinalarda system overload mesajları nedeni ile saç baş yolduğunu söyleyenleri okudukça tahtaya vuruyorum...

Bendeki Logic8 ile 2.0 Quad, 6 GB Ram, yani en düşük işlemcili ilk nesil Macpro, 3 hd var, biri sistem diski, biri tetiklediğim vst enstrüman library'leri için, biri de Logic projeleri kaydettiğim.

HD'leri 3'e çıkarınca disk too slow uyarısı hiç almadım diyebilirim...

Konuyu dağıtmak istemiyorum o yüzden afedersiniz ama okuyunca ellerim titredi. 8 çekirdek ve 14 GB ram ile herhangi bir hata mesajı verecek bilgisayarı öldürrüm ben.

SelcukCan' Alıntı:
Konuyu dağıtmak istemiyorum o yüzden afedersiniz ama okuyunca ellerim titredi. 8 çekirdek ve 14 GB ram ile herhangi bir hata mesajı verecek bilgisayarı öldürrüm ben.

Çok yaşa SelcukCan Bayrama sayende keyifli gireceğim hiç bu kadar neşelendiğimi hatırlamıyorum :)

Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Geri