Re:
absmaster' Alıntı:
Önemli birilerine dinletecekseniz baştan makinayı biraz ısıtın bence rezil olmamak için. Herkese kolay gelsin.
Hahaha :lol: Onceden 1-2 kez çaldırmakta fayda var hakikaten..
UAD falan kullanıyorsanız ,özellikle UAD1 kartlar, %70-80 yüklenildiğinde Logic8 system overload verdirebilir, UAD'nin dediği şekilde optimize edilse bile veriyordu bende, UAD2 alınca takılı olan 2 adet UAD 1'in yükü çok düştüğü için problem ortadan kalktı....
Problemli projeyle ne kadar uzun çalışırsan muhtemelen çekirdeklerin daha efektif dağılacağını göreceksin.
1-2 playback'te overload etse de sonrasında tek çekirdeğe daha fazla yüklenir gözükecek ama overload etmeyecek... Logic çok araştırmacı ve öğrenmeyi seven bir daw. Hatta şarkıya alışıp severse, tüm çekirdeklere dağıtıp optimize bile edebilir... :lol: :lol: :lol:
Genellikle projeye başlarken kalın vst enstrüman açarsan da benzer overload mesajı alabilirsin.
(BFD,Omnisphere,Ivory,Native AKustik Piano) Daha 2-3. kanalda overload verir, sonra üzerine 40 türlü şey daha kaydedersin, bana mısın demez... :roll:
Şu anda 50 kanal projelerde sıfır problem,dopdolu projeyi açar açmaz optimize olup 4 çekirdeğe dağıtıyor.
Benim sorunumun daha çok UAD 1 kartla ile bağıntılı olduğunu düşünmeye başladım...
Ama Logic forumlarda 8 çekirdek jet makinalarda system overload mesajları nedeni ile saç baş yolduğunu söyleyenleri okudukça tahtaya vuruyorum...
Bendeki Logic8 ile 2.0 Quad, 6 GB Ram, yani en düşük işlemcili ilk nesil Macpro, 3 hd var, biri sistem diski, biri tetiklediğim vst enstrüman library'leri için, biri de Logic projeleri kaydettiğim.
HD'leri 3'e çıkarınca disk too slow uyarısı hiç almadım diyebilirim...