[Eski] Michael Jackson Fenomeni

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Thriller 25 kitabında Starlight'ın hikayesi şöyle verilmiş;

Bu bile bir şey. Bu kadar korunan bir şeyin sızması bile mucize :lol: Keza sıradan bir şarkı değil; albümle aynı adı taşıyıp, en çok satan albüme adını vermesi sebebi ile ekstra korunuyordur. Tamamını sızdırmayı başaran bir babayiğit çıkarsa, hayranlar arasında bayapı saygın bir yere oturur. Misal; Yuichi diye bir herif var, Bad Turnesi Yokohama konserini oldukça kaliteli bir şekilde DVD olarak sunmuştu. En az MJ kadar efsanedir kendisi :D

O zaman hiç sektirmeden bir bilgi daha vereyim; Thriller 25 kitabından. Alıntı yapıyorum, zira yazması uzun sürer. Zaten kitap artık satışta değil (bu baskı artık çıkmayacakmış) Bruce Swedien amcanın Thriller anıları :) Billie Jean miks kısmına dikkat; adam 2. seferde yapmış miksi:)

heheh :)

Bir defasında miks denemelerine başlamış ve "save as" yapa yapa aynı şarkıya 1 haftada 152 tane falan miks yapmıştım. Tabii ki berbat etmişim parçayı ve ilk miksler sonlardan çok daha iyiydi. Çok önemli birşey öğrendim ama uygulayamıyorum. :evil:

Kurcalamanın sonu yok valla.

Fotoğraf eklemek istemiyorum ama, arasıra pek görülmemiş eski fotolar denk gelince eklemek farz oluyor;

Herhalde burdan sonra saçların tipini değişsek, böyle daha iyiymiş diye düşündü :D
decada706.jpg

mjscan0614.jpg

Ben atari salonlarında çok oynardım. Oldukça zor bir oyundu. Hoş ben oyuna girdiğim zaman nedense ahali başıma toplanırdı :lol:

Akşam biraz ekşi sözlüğü karıştırdım. Çok orijinal mesajlar mevcut :)

Smooth Criminal;

yanlış anlaşılma klasiği bir parçadır ama bunun da nedeni michael jackson versiyonunda yazılı sözlerle söylenenin pek bir alakası olmamasıdır. yani aslında parça yanlış anlaşılmamaktadır, yanlış söylenmiştir. yıllar sonra bir araya gelen türkiye'nin dört bir köşesinden deneklerin aşağı yukarı hepsi ilk kısmı tenekeci olarak algılıyorsa* sorun michael jackson'dadır.

michael jackson seven taksicilere vini vici vokki olarak anlatilabilen* kült klibe sahip sarki

başındaki 'şukucuk' ile ayrı bir tadı olan michael jackson'ın enerji dolu şarkısı

yine bu parçanın klibi yüzünden sayısız delikanli, cebindeki bozukları aynı havalı tarzda jukebox'a sokabilmek için heba etmiştir, ve pek tabi karizmalarını da. *
sanırım çekilmiş en iyi klibe sahip şarkı, ben daha hala buna benzer bi şey izlemedim lan!

# kimse kimseyi kandırmasın, orda maykıl kendi bile 'annie are you ok' dediğine inanmıyor, bambaşka şeyler söylemek istermiş gibi ağzını büzüyor, dansıyla kafamızı karıştırıyor ki anlaşılmasın ne dediği. ben bunca yıl bir nakaratın herkes tarafından bu kadar yanlış anlaşılmış olmasına başka bir açıklama getiremiyorum, adam anlamamızı istememiş arkadaşım bu kadar basit. sonradan yaş kemale erince o sözleri okumasak yine idrak edemicez zira söylenişte problem, sende bende değil. gerçi maykıl mı kaldı artık, ne derse desin bu saatten sonra, enidetçuvoki de olur, enivaçyudoki de. maksat gönüller bir olsun.

annie are you ok

michael jackson - smooth criminal şarkısında 40 kere söylenen nakarat

kucukken 'ani gucu vucci' dedigimiz sey... bisey..

"eni yeni vokke" diye de bilinir..

cocukluk yillarindaki "ocu bocu yokki" sallamalarindan sonra ingilizce ogrenip bir daha dinleyince "hay allah ne salakmisim anybody walking imis meger" diye ikinci bir yanilsama yaratan, michael jackson abimizin "are you" derken "c" sesi cikarmayi basardigi sarki nakarati

doğrusu öğrenildikten sonra bile ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin kulağa ecebecebobçek (ve diğer varyasyonları) gibi gelmesinin önüne geçilemeyen lirik hata raporu.

"enigeci vobkin" olarak da algılandığı vakidir.

# michael jackson'ın annie are you ok dedigini ogrendikten sonra bile yerine eni vici vokki demeye devam edilecek cumledir. zira annie are you okey i ne kadar yamultmaya calısırsanız calısın olmuyor. eni vici vokki diyorsunuz olay tamamlanıyor. *

bugüne kadar utanmadan "eni geci bokke" diye söylediğim ve aramaya üşendiğim sözler.
"eci voci vokke" olarak dilden dile 7 kıtayı dolaşmış, aşmış maykıl ceksın şarkısı.

artık diğerlerine kendiniz bakınız :) Billie Jean başı çekiyor ama.

O kadar Smooth Criminal dedikten sonra izlemeyi unutmayın; DVD'de renkler aşırı sıcak ve sararmıştı. Orijinaline döndürmeye çalıştım. O elbise beyazdı be kardeşim, resmen sarartmışınız :lol: Seste biraz kısıktı.

Michael Jackson Smooth Criminal [ Full Version ]
http://vimeo.com/2651214

bu da ters açısı. İzledikten sonra, bir süre sağınızı solunuzu karıştırabilirsiniz :D

Michael Jackson - Smooth Criminal - Long Version - [ Opposite angle ]
http://vimeo.com/2695224

O şarkı efsanedir yahu. Hayır benim anlamadığım olay şu, şimdi "annie are you okey" nasıl olurda "eni vici vokkey" oluyor orayı çözemedim. Hani ses benzemesi felan olsa bi nebze derim de oradaki harflerle alakası yok telaffuzun. acaba hani konuşurken "would you" derken ki olayı "are you" ile harmanlamış olabilir mi?

Edit: bu arada "başlığa hiç cevap gelmemiş" hatası tekrar karşımızda 14. sayfaya bakmayın boş yere, beni 13'e atmış.

Se7enty' Alıntı:
Edit: bu arada "başlığa hiç cevap gelmemiş" hatası tekrar karşımızda 14. sayfaya bakmayın boş yere, beni 13'e atmış.

Niye böyle bir durum var ki. Kolanın kafa yapabileceğinden şüphe duymaya başlamıştım gecenin birinde.

Se7enty' Alıntı:
O şarkı efsanedir yahu. Hayır benim anlamadığım olay şu, şimdi "annie are you okey" nasıl olurda "eni vici vokkey" oluyor orayı çözemedim. Hani ses benzemesi felan olsa bi nebze derim de oradaki harflerle alakası yok telaffuzun. acaba hani konuşurken "would you" derken ki olayı "are you" ile harmanlamış olabilir mi?

Valla sadece biz değil orijinal ABD'liler bile anlamıyor orayı. Dinlettim ve gerçekten ne dediğini anlamıyor :) Muhtemelen onlarda "eni vicci vokke" anlıyorlar :D Gerçi ben "enegeci boggee" diye duyuyorum o ayrı :)

Orta okul zamanlarımda Dirty Diana'yı "dodina getnovv" diye duyardım, tam facia :lol:

psygnosis, bir þey konusunda uyarmak istedim, videolarý yüklediðin site (vimeo) yollanan videolarýn haklarýnýn yollayan kiþide olmasý konusunda çok hassas (youtube gibi saldým çayýra deðil) ve normalde sadece orijinal çalýþmalara izin veriyor. Bu videolarý oraya yolladýðýný farkettiklerinde hepsini sileceklerdir, haberin olsun. :)

Biliyorum, fakat şimdiye kadar sadece bir videomu kaldırdılar, ki o da 52 dakikalık bir montajdı. Ona da hiç itiraz etmedim. Smooth Criminal dışındakilerin hepsi kendi montajladığım videolar ve şimdiye kadar bir şey demediler :) Birebir klibi aynen yüklemiyorum. Youtube'da ise zaten direk Sony sahipleniyor ve "embedding" özelliğini canı isterse iptal ediyor, istemezse etmiyor. Youtube varken neden vimeo'yu tercih ediyorum; süre sınırı yok ve 500mb'a kadar izin veriyor. Şimdiye kadar bir farketmemiş olduklarını zannetmiyorum, bundan sonra silerlersede yapacak bir şey yok :)

Royal Brunei Concert 1996 - Bu konser yakın zamanda paylaşım ortamına düşecek; DVD olarak. Dangerous ve History dünya turu arasında Brunei Sultanı için verilmiş özel konserdir. İlk video Jam performansı. Bükreş konseri dışında ilk kez bir hayran tarafından DVD paylaşıma çıkacak (o döneme ait) Yalnız hayranlar bu işi oldukça ciddiye aldı; promosyon kaseti olan elemana ciddi ciddi pra toplayıp cihaz vs. aldılar DVD'ye aktarması için.

http://www.youtube.com/watch?v=bIW3P0TlO8Q&eurl

Geri