[Eski] Mini DisplayPort to VGA cevirici adaptor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Batuhan_Bozkurt

Forum Yöneticisi
Bilkom 70kusur tl + kdv gibi ucuk bir fiyata satiyor. Ebayden 29$+8$ shipping ile almak mumkun, fakat Turkiyeden karsilastirilabilir bir fiyata alabilecegim bir yer biliyorsaniz soylerseniz sevinirim.

Bence Apple artik diz ustu bilgisayarlarina birer VGA cikisi koysa iyi olacak. Bu tip baglantilara bu kadar para vermis olmak biraz anlamsiz geliyor bana. (Tuketici bakis acisiyla.)

Apple ürünlerini low-end pazara göre değil, hi-end pazara göre çıkarır. Dolayısı ile VGA soketlerini vesairi standart donanım olarak görmen mümkün değil.

M.

Tam olarak anlayamadim,

'Hi-end pazar'dan kasit hedef tuketici kitlesinin alim gucu mu?

Yoksa VGA gibi baglantilar artik 'low-end' teknoloji kapsaminda oldugundan, Apple'in yeni urunlerinde bu cesit ekstra aparatlara yer vermedigi mi?

Ben Apple'dan oldukca memnunum, yanlis anlasilmayayim. 'Eger VGA baglantisina ihtiyaciniz varsa buyurun, gerekli aparati su fiyata satiyoruz, ama urunlerimizin uzerinde standart donanim olarak boyle seyler yer almaz.' mantigini anliyorum. Sonucta insanlar bir urun satin alirken tam olarak ne aldiklarini biliyor olmalilar.

Ufak bir ikilem var aslinda burada sanki. Eger Apple bunun gibi aparatlari satin alinan bilgisayar ile birlikte verse o zaman maliyet, dolayisiyla fiyat artacak, o aparati istemeyen musteriler de fiyat farkini odemek zorunda kalacak. Obur turlu olunca da boye aparatlara ihtiyaci olan insanlar, eger o aparat bilgisayarin uzerine monte edilmis bir 'cikis/giris' olarak gelse odeyeceginden daha fazla para odemek zorunda kaliyorlar bu tip seyler icin. Yaniliyor muyum?

Fakat bunun gibi aparatlarin da kanimca yuksek fiyatlara satilmasini bir nevi firsatcilik (pazarlama stratejisi de diyebilirsiniz) olarak degerlendirmekte cok haksiz olmadigimi dusunuyorum.

Rona, malesef VGA portu gibi bir port yeni macbook, macbook pro ve airlere saglikli bir sekilde eklenemez cunku makinalar bunun icin biraz fazla ince. :)

Ve ayrica ayri bir vga portu bulunmasi demek daha fazla gereksiz kalabalik demek olurdu, cunku yuksek counurluklu aktarim icin mini displayport yine de gerekiyor olacakti, analog VGA bir yere kadar tatmin edebiliyor.

Fakat bu adaptoru makina ile beraber verseydi guzel olurdu. Yeni modellere kadar bu adaptoru veriyormus sanirim, arkadasimda displayport --> VGA adaptor var kutudan cikmis direk. Tabi displayport buyuk baya, ama bu yeni unibody mbp lerin kutusundan cikmiyor. Boylesine gerekecek bir seyi icine koyabilirlerdi bence diyeyim...

Nurkan abi arada 25ytl fark var ben ona iki buyuk pizza siparis ederim yeriz. :) Daha da onemlisi Apple urunlerini, tekelligini firsat bilip satabileceginin cok ustune satmayi siar edinmis Bilkom'a para kaptirmamis olurum ki bu benim icin daha onemli bile sayilabilir.

Haklisin, bence de bunun surpriz olarak kutudan cikmasi guzel olurdu :)

Benimki Intel chipset'li ilk jenerasyon MacBook'lardan. Ingiltere'deyken almistim ve acil bir durum icin ayrica MiniDV --> VGA adaptoru satin almak durumunda kalmistim. Kutudan cikmamisti ve o zaman ogrenci mantigiyla daha bir etkili olmustu bunun icin Apple'a verdigim £30.

Batuhan,

Çok haklısın, şahsen kaptıracak 1 liram bile yok :)

Hani zahmete değer mi diye yazayım dedim.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Bilkom 70kusur tl + kdv gibi ucuk bir fiyata satiyor. Ebayden 29$+8$ shipping ile almak mumkun, fakat Turkiyeden karsilastirilabilir bir fiyata alabilecegim bir yer biliyorsaniz soylerseniz sevinirim.

Ben de macbook'u harici LCD'ye bağlıyorum. Bir adet fazla mini-VGA dönüştürücüm var, hala ihtiyaç varsa uygun fiyata verebilirim. 0533 664 54 97

musicapuerte' Alıntı:
Batuhan_Bozkurt' Alıntı:

Ben de macbook'u harici LCD'ye baðlýyorum. Bir adet fazla mini-VGA dönüþtürücüm var, hala ihtiyaç varsa uygun fiyata verebilirim. 0533 664 54 97

Merhaba, tesekkurler, yanlislikla yurtdisindan almis birinden Amerika fiyatina aldim gecen hafta, sansa denk geldi. :)

Yeni başlık açmamak için hortlatıyorum bu başlığı. :)

Aluminyum Macbook 13" kullanıyorum. Late 2008 diye geçen modellerden. eBay'den Mini DP -> HDMI çevirici aldım. 32" Lg LCD TV'ye bağlantı denemelerim hüsranla sonuçlandı. Macbook'un ekrani 1 saniyeliğine kararıp geri geliyor ancak TVyi gormuyor. TVde ise bağlı olduğu portta bağlı birşeyler oldugu gözüküyor.

Internette yaptığım araştırmalar sonucunda aynı sorunu çok fazla kişinin yaşadığını gördüm. Üstelik sadece bu kabloda değil, Apple'ın orijinal kabloları ile de sorun yaşayan çok insan var. Bu sebepten yeni kablo almaya korkuyorum. :)

Etrafımda Mac kullanan birisi olmadığı için farklı cihaz veya kablo deneyemiyorum. Bu tür bir sorun yaşayanınız oldu mu? Olduysa nasıl bir çözüm buldunuz? Bu arada Snow Leopard 10.6.2 kullanıyorum.

Guncelleme: Sanirim sorun benim TV ya da HDMI kabloda. Aslinda ikisini de DVD oynatici ile kullaniyorum ama belki de kablo seciyordur alet, ne bileyim. :p Bugun farkli bir HDMI kablo edindim, onunla deneyecegim bakalim.

Mini Display-VGA'nın, Ümraniye deki Apple Center'da çakmasını 60 TLye bulmuştum... Daha ucuzunu bulurum belki diye almadım, ama sanırım alıcam..

ozgurcakici' Alıntı:
Mini Display-VGA'nın, Ümraniye deki Apple Center'da çakmasını 60 TLye bulmuştum... Daha ucuzunu bulurum belki diye almadım, ama sanırım alıcam..

Dun gittigidiyordan mini dp > dvi adaptor aldim 39 liraya. VGA versiyonu da 49 lira. En azindan deneyip calismassa iade etme sansiniz da olur, bir bakin isterseniz oraya.

merhaba

ben bu tarz connector alısverislerimi genelde ebay den yapıyorum.okul tarafından bana verilen macbook a daha once mini dvi to hdmi connector almıstım lcd tv ye baglamak icin.bana shipping dahil 7 USD ye mal oldu,hong kong dan geldi.ve inanılmayacak sekilde bi klon yapmıs adamlar ve islevi aynen apple connector gibi yapmakta.gecen hafta bi adet de mini dvi to vga connector siparis ettim o da yola cıkmıs onun maliyeti de bana kargo dahil 6 USD :) ve zarfda evime kadar geliyor mektup gibi :D yani saka gibi hos fiyatlarla isimi hallediyorum.hatta adamlar isi cozmusler zarflarin ustune soylemeden GIFT isaretliyolar.ve cok memnunum.herkese tavsiye dederim.korkmadan alın guzel calisiyo hong kong mallari

yasasin ebay :D

Sleepless' Alıntı:
Dun gittigidiyordan mini dp > dvi adaptor aldim 39 liraya. VGA versiyonu da 49 lira. En azindan deneyip calismassa iade etme sansiniz da olur, bir bakin isterseniz oraya.

Gittigidiyor'a baktım,45,90 ve 85 TL olmak üzere aynı kablo(minidp>VGA) için üç ayrı fiyat var,sen kullandın mı(yeni aldığını),var mı bir sorun ,yoksa ben de alacağım?

Bir de resimlerden kablo kısa gibi duruyor,kaç cm ola ki?

sibiryali' Alıntı:
Sleepless' Alıntı:

Gittigidiyor'a baktım,45,90 ve 85 TL olmak üzere aynı kablo(minidp>VGA) için üç ayrı fiyat var,sen kullandın mı(yeni aldığını),var mı bir sorun ,yoksa ben de alacağım?

Bir de resimlerden kablo kısa gibi duruyor,kaç cm ola ki?

MiniDP>VGA donusturucuyu kullaniyorum, bir sorun yok. Su arkadastan almistim, oldukca yardimci oldu: http://arama.gittigidiyor.com/?aramasatici=koodmax

Kablo degil de sadece convertor olarak dusun. 3-4cm bir kablo boyu var. Zaten ucuna VGA kablosu baglayacagin icin uzunluk onemli degil.

Geri